Ако искате печени ребра, които се разпадат от кокала и се топят в устата като локум, следвайте тази рецепта
Добре дошли в рецептата за перфектни ребра, приготвени на фурна, където месото е толкова крехко, че буквално се топи в устата ви.
Тази рецепта за свински ребра гарантира сочен и богат вкус, подправен с ароматна смес и завършен с вкусен барбекю сос.
Идеална за тези, които искат да се насладят на първокласно гастрономическо изживяване без нужда от оборудване за печене на скара, тази рецепта е лесна за приготвяне и дава впечатляващи резултати.
Идеално е за специални поводи или за уютна вечеря със семейството и приятелите. Ето какво ви е необходимо за Съвършените печени ребра на фурна:
Съвършените печени ребра на фурна
Необходими съставки:
1,1 кг свински ребра
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка сушен джинджифил
1 чаена лъжичка сушен чесън
1/2 чаена лъжичка смлян кориандър
1 чаена лъжичка сладък или пушен пипер на прах
смлян черен пипер на вкус
100 мл портокалов сок
1 чаена лъжичка мед
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици кетчуп
2 супени лъжици барбекю сос (за предпочитане с вкус на слива)
1 чаена лъжичка горчица
1 супена лъжица ябълково пюре
1/2 чаена лъжичка сол
Приготвяне:
1. Отстранете мембраната от задната част на ребрата, за да се усвоят по-добре подправките и да се получи по-равномерен резултат.
2. В купа смесете 1 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка сушен джинджифил, 1 чаена лъжичка сушен чесън, 1/2 чаена лъжичка смлян кориандър, 1 чаена лъжичка сладък или пушен червен пипер на прах и смлян черен пипер на вкус.
3. Нанесете сместа от подправки равномерно от всички страни на ребрата, втрийте я добре в месото и ги оставете да се мариноват в хладилник поне 2-3 часа, а за предпочитане цяла нощ за максимален вкус.
4. Загрейте фурната до 180°C.
5. Увийте ребрата в хартия за печене, след това в алуминиево фолио, за да запазят сочността си. Печете в предварително загрята фурна за 2 часа.
6. Междувременно пригответе соса. В тенджера смесете 100 мл портокалов сок, 1 чаена лъжичка мед, 2 супени лъжици соев сос, 2 супени лъжици кетчуп, 2 супени лъжици барбекю сос, 1 чаена лъжичка горчица, 1 супена лъжица ябълково пюре и 1/2 чаена лъжичка сол.
Поставете тенджерата на среден огън, като бъркате непрекъснато, и оставете сместа да заври. След като заври, варете още 1 минута, след което свалете от котлона.
7. След 2 часа печене извадете ребрата от фурната, внимателно ги разопаковайте и ги намажете обилно с приготвения сос.
8. Върнете ребрата във фурната (без фолио) и печете още 30 минути на 180°C, за да се карамелизира сосът и да се получи хрупкава повърхност.
9. Извадете ребрата от фурната, оставете ги да починат няколко минути, след което ги сервирайте топли.
Тези ребра са идеални с гарнитура от печени картофи, прясна салата или сезонни зеленчуци. Насладете се на богатия им вкус и невероятната им крехкост!
Добави Коментар