Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бананов крем без печене и желатин: лесен и бърз десерт, който се топи в устата

Ключови думи: бананов, крем, десерт, лесен десерт с банан

Търсите ли бърз, вкусен и здравословен десерт, който не изисква фурна? Представяме ви рецепта за неустоим домашен бананов крем със сладка карамелена заливка. Този десерт без печене и желатин е толкова лесен за приготвяне, че ще се превърне във ваш фаворит! Кремообразен, наситен и готов само за 30 минути – идеален за всеки повод.

Необходими Продукти
Тук са продуктите, разделени за крема и карамелената заливка.

За Нежния Бананов Крем
3 бр. – Жълтъци (за по-наситен цвят и вкус)
70 гр. – Захар
1 бр. – Зрял банан (за пасиране в крема)
600 мл. – Прясно  краве  мляко (пълномасленото е най-добро)
60 гр. – Царевично нишесте (за сгъстяване – без него няма нужда от желатин!)
За Карамелената Заливка
60 гр. – Захар
20 гр. –  Краве масло (добавя богат вкус)
2 бр. – Банани (за нарязване и карамелизиране)
Начин на Приготвяне (Стъпка по Стъпка)
Следвайте тези лесни стъпки, за да постигнете перфектен бананов десерт:

Приготвяне на Банановия Крем (Основен Крем)
Смесване на основата: В дълбока купа разбийте жълтъците заедно с първите 70 грама захар до получаване на светла и пухкава смес.
Добавяне на банан: Обелете и нарежете 1 бр. банан на едри парчета. Пасирайте го до гладкост и го добавете към яйчната смес.
Сгъстител: Прибавете царевичното нишесте и разбъркайте енергично, докато се получи напълно еднородна смес без бучки.
Загряване на млякото: Изсипете 600 мл. прясно мляко в тенджера и го поставете на умерен котлон да загрее, но без да кипва.
Готвене на крема: Щом млякото е горещо, сипете яйчно-банановата смес и гответе, като бъркате непрекъснато с телена бъркалка. Бъркайте, докато кремът се сгъсти напълно и започне да пука.
Охлаждане: Свалете крема от котлона и го прехвърлете в дълбок съд (или индивидуални купички). Заравнете повърхността и го оставете в хладилник за минимум 30 минути, за да стегне добре.
II. Приготвяне на Карамелената Заливка
Карамел: В тиган с дебело дъно изсипете вторите 60 грама захар и 20 гр. краве масло. Сложете на умерен котлон и гответе, докато захарта се карамелизира до леко златист цвят. Не бъркайте в началото, само накланяйте тигана.
Банани: През това време обелете и нарежете останалите 2 бр. банани на кубчета или кръгчета.
Сотиране: Пуснете нарязаните банани в карамела, разбъркайте внимателно и гответе само за 2-3 минути. Целта е да омекнат леко, но да запазят формата си.
Охлаждане: Свалете карамелените банани от котлона и ги оставете да се охладят за 1-2 минути.
III. Финално Оформяне и Сервиране
Сглобяване: Извадете стегналия крем от хладилника.
Заливане: Внимателно разпределете карамелената заливка с бананите върху крема.
Поднасяне: Оставете десерта да се охлади напълно преди сервиране. Поднася се студен и е най-вкусен, когато се е слял с вкуса на карамела.

Полезни Съвети за Перфектен Крем
Бучки в крема? Ако се образуват бучки, пасирайте готовия крем с ръчен пасатор преди да го изсипете за охлаждане. Ще стане перфектно гладък.
Идея за декорация: Поръсете с натрошени орехи, бадеми или шам фъстък преди сервиране за допълнителна текстура.
Аромати: Добавете 1 ч.л. ванилия или щипка канела към крема, докато го готвите, за още по-богат аромат.
Насладете се на този невероятно вкусен и лесен десерт! Имате ли любим плод, с който бихте заменили банана в тази рецепта?

1
Коментара по темата
1.
Да ама не
16.10.2025 20:32:38
Не е само 30 мин
  Добави Коментар
Картини на Георги Баев стават част от мисията „Нов роял за талантите на Бургас“ Двете дарени картини ще бъдат включени в благотворителната изложба „Нов роял за талантите на Бургас“, която ще бъде открита на 1 декември 2025 г. от 18:00 ч Всяка година за коледната трапеза правя тези крехки маслени сладки с фъстъци - лесна и бърза рецепта Пригответе се за сладкиш, който се топи в устата
Очаква ни дъжд за Никулден Зимни температури през втората седмица на декември Това е най-лесният начин да се разпознае истинска евробанкнота Най-лесният начин да се разпознае истинска банкнота е чрез метода „пипни, разгледай и наклони“
Тамара Глоба: Декември идва с един галеник на съдбата За Овните началото на декември носи темата за личните граници Старомоден сладкиш с череши, потопен в богат шоколадов сос
Как да смените личния си лекар: Най-чести грешки и полезни съвети Смяната се извършва два пъти годишно – от 1 до 30 юни и от 1 до 31 декември Важна информация за пътуващите по тази магистрала край Пловдив Ограничава се движението в платното за Пловдив в 6-километров участък от АМ „Марица“ в близост до село Крум. Шофирайте внимателно!
Как ще купуваме винетки в евро и на какви цени Стотици хиляди винетки изтичат през декември и януари Max Fight 64 няма да е просто битка – ще бъде сцена за национално обединение Запрянов влиза в клетката със сърце, не само с опит
Почина съпругата на космонавта Георги Иванов Лидия бе голямата любов на генерал-лейтенанта Жена купи от магазин за месо колбас, който се оказа пълен с червеи На публикуваните от нея кадри ясно се вижда как малки червеи “щъкат" вътре в колбас, който жената е купила за семейството си