Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази турска баница с пилешко ще ви пренесе в Истанбул

Ключови думи: турска баница, баница с пилешко, флагман, рецепта

Всеки, който е опитвал истинска турска баница, знае, че това не е просто ястие, а цяло кулинарно преживяване.

Днес ви представяме една рецепта, която ще изпълни дома ви с неустоим ориенталски аромат – сочна и крехка баница с пилешко месо, гъби и масло, която се топи в устата.

Приготвянето ѝ е по-лесно, отколкото изглежда, а резултатът е впечатляващ – мека отвътре, със златиста и хрупкава коричка отвън.

Необходими продукти за магията
За тестото:

Брашно: 500 г

Вода: 250 мл (хладка)

Сол: 1 ч.л.

Масло: 1 ч.л. (размекнато)

Сметана: 2 с.л. (за по-голяма мекота)

За плънката:

Пилешко филе: 700 г

Лук: 1 голяма глава

Гъби: 3 бр. (печурки или друг вид по избор)

Масло: 100 г

Подправки: Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Стъпка по стъпка към перфектния вкус
Подготовка на тестото: В дълбока купа пресейте брашното и направете кладенче. В него добавете водата, солта, размекнатото масло и сметаната. Замесете меко и еластично тесто. Ключов момент е да го оставите да си „почине“ за около 30 минути, покрито с кърпа. Така то ще стане по-лесно за разточване.

Приготвяне на плънката: Докато тестото почива, сварете пилешкото филе в леко подсолена вода. След като се охлади, го накъсайте на ситни конци. В дълбок тиган разтопете маслото и задушете в него ситно нарязания лук до омекване. Добавете нарязаните гъби и гответе, докато течността им се изпари. Накрая прибавете накъсаното пилешко месо, овкусете добре със сол и черен пипер и разбъркайте за няколко минути, докато плънката поеме ароматите.

Сглобяване на баницата: Разделете тестото на малки топки и всяка разточете на възможно най-тънка кора. Намажете всяка кора с разтопено масло и разпределете част от плънката по дължината ѝ. Навийте на стегнато руло.

Финални щрихи и печене: Подредете навитите рула в предварително намазнена тава, като започнете от центъра и ги навивате едно до друго във формата на охлюв. Намажете готовата вита баница с разбито яйце и по желание поръсете със сусам.

Печете в предварително загрята на 180°C фурна до получаване на наситен златист цвят. Още докато е във фурната, ароматът ще ви подскаже, че сте напът да опитате нещо наистина специално. Сервирайте ястието топло, в компанията на чаша айрян.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Гърми страшен скандал! Лидер на "Левски" се отказа от националния, а селекционерът реагира веднага Вуцов и Димитров с любопитни думи 40-годишен изверг уби гаджето си Трагедия в Румъния
Млада жена доминира в "Игри на волята", както никоя досега! Водещият Павел се скъса да я хвали Симона Ръждавичка е като фурия по комплексните трасета на риалитито Това е тайната на пухкавата баница Тази рецепта е изпитан метод, който превръща обикновените продукти в истинско кулинарно изкушение
Георги Тошев за изгонването на Венета Райкова: Животът подрежда На 6 октомври Венета Райкова обяви, че излиза в болничен заради „остър двустранен отит“, а телевизията потвърди официалната ѝ раздяла днес Едва ли сте предполагали за какво служи иконата с пеперуда на пералнята Малка икона на пералнята всъщност има важна функция, а навикът да държите вратата отворена може да ви струва скъпо
Мутри пребиха хакера „Емил Кюлев“ Побоят свързван с избухнала война за наследството на убития мафиот Алексей Петров На тази дата пускат градския транспорт на Айтос, билетчето ще е 1,20 лв. Картите за електробуса за учениците ще важат във всеки един друг град
Vivacom развива бъдещи технологични експерти в Лятната стажантска програма Най-много подправят петдесетолевките Рязко увеличение на фалшивите банкноти
Отбелязваме в Бургас Световният ден за борба с остеопорозата с йога на открито  Очакват ви безплатни медицински консултации, както и полезна информация за превенция и здравословно хранене Когато имам неочаквани гости, набързо спретвам тези напукани лимонови сладки Тази рецепта изисква минимални продукти, но гарантира максимален вкус