Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Торта „Три чаши“ по нов стил

Ключови думи: торта, три чаши, какао, рецепта

Ако търсите десерт, който е лесен за приготвяне, но има вкус на нещо от най-добрата пекарна, тортата „Три чаши“ е точно за вас! Тази рецепта вече е спечелила сърцата на хиляди домакини: нарича се „торта за мързеливи“, но резултатът е толкова нежен, сочен и ароматен, че е трудно да се повярва – всичко, от което се нуждаете, е просто да смесите съставките и да сложите във фурната.

Съставки за тортата

кефир – 1 чаша

захар – 1 чаша

брашно – 1 чаша

олио – 2 с.л.

какао – 2 с.л.

яйца – 2 бр.

бакпулвер – 10 г

щипка сол

Рецепта за готвене

Разбъркайте всичко: разбийте яйцата със захарта и солта, добавете кефира и маслото. Отделно смесете сухите съставки – брашно, какао и бакпулвер, и изсипете към течната маса. Изсипете полученото тесто във форма, покрита с хартия за печене. Печете на 180°C за около 55-60 минути. Проверете готовността с шишче.

Приготвяне на крема

извара (не зърнеста) – 300 г

заквасена сметана – 300 г

захар – 100-150 г

ванилия на вкус

Разбъркайте всичко с миксер до гладкост. Регулирайте количеството захар – всичко зависи от това колко сладък обичате крема си.

След като изстине, разрежете тортата на 2-3 части, намажете обилно с крем и още на този етап ароматът ще ви подлуди.

Последният щрих е шоколадова глазура:

заквасена сметана – 3 с.л.

какао – 1 с.л.

захар – 3 с.л.

масло – 20 г

Смесете всички съставки без маслото и оставете да заври, след което добавете маслото и изсипете все още топлата смес върху кекса.

Резултатът е невероятно вкусна, сочна и крехка торта със зашеметяващ шоколадов топинг. Приготвя се за минути, а изглежда и има вкус като произведение на кулинарното изкуство. Идеален вариант за чай, празник или просто за да си порадвате.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Да очакваме ли поскъпване на горивата у нас По думите му, глобалният пазар в момента е в относително равновесие между търсене и предлагане Тази рецепта е на върха в категория "Мързеливи": Бъркани кифлички с миксер, меки като пашкул С помощта на миксер целият процес е лесен, а резултатът са невероятно меки кифли, които ще зарадват всички на масата
Няма информация за бедствали и пострадали лица в oбщина Царево Остава предупреждението за следващите часове да не се предприемат пътувания и излизания без причина  След наводненията: МЗ с препоръки за водата и храната в засегнатите райони Здравните власти напомнят за рисковете
Започват ремонтни дейности по нов участък по АМ „Тракия“ в посока Бургас Трафикът ще преминава двупосочно в платното за София  Предложение: Да имаме право на платен отпуск за профилактичен преглед Отпускът за профилактичен преглед ще се заплаща от работодателя
Ново брутално убийство потресе България Съседи на починалия Атанас разказаха, че нападателят ставал агресивен след употреба на алкохол и често създавал проблеми Оранжев и жълт код за опасно време и в сряда – кога идва краят на дъждовната поредица Най-накрая Бургас е в зелено - без код за опасно време
Трагедия! Мъж закара дъщеря си на парти, а като се върна намери мъртва жена си във ваната, убил я е... Трагичният инцидент е причинен от токов удар от зареждащ се мобилен телефон, паднал във водата Всички перем дрехите си грешно, ето къде бъркаме Популярен британски доктор обясни защо прането на 40°C е безсмислено и коя е правилната температура за унищожаване на бактериите и пестене на пари
Видях от сестра ми, че слага дафинов лист в захарницата, цял живот ще съм й благодарна за този трик С пикантния си аромат те служат като естествен репелент срещу насекоми Най-добрите визии на Седмицата на модата в Париж и тези, които не успяха да постигнат целта Париж е градът на любовта, светлините и, за съжаление, на някои лоши тоалети през тази седмица.