Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-накрая свекърва ми издаде семейната рецепта за този сочен десерт

Ключови думи: сочен десерт, рецепта

Тази рецепта ще ви покаже как да приготвите неустоимо вкусен и сочен шоколадов сладкиш, който се топи в устата. Перфектен десерт за всеки повод! Рецептата я имам от свекърва ми, а тя от нейната майка.

Необходими продукти:

За блата:

2 яйца
8 с.л. захар
8 г ванилова захар (или 1 пакетче ванилин)
8 с.л. прясно мляко
8 с.л. олио
7 с.л. брашно
2 с.л. какао на прах
7 г бакпулвер (или ½ пакетче)
Щипка сол
За сиропиране:

200 мл прясно мляко
1 с.л. какао на прах
За крема:

200 мл прясно мляко
2 с.л. захар
1 с.л. какао на прах
1 с.л. царевично нишесте
8 г ванилова захар
80 г тъмен шоколад
1 с.л. краве масло
За декорация:

Шоколадови пръчици или настърган шоколад
Начин на приготвяне:

Подготовка на блата: В дълбока купа разбийте яйцата с щипка сол, захарта и ваниловата захар до получаването на пухкав и светъл крем. На тънка струйка, при непрекъснато бъркане, добавете олиото и прясното мляко.
Смесване на сухите съставки: В отделна купа пресейте брашното заедно с какаото и бакпулвера. Добавете ги на части към яйчената смес, като разбърквате внимателно до хомогенност.
Печене: Намаслете и набрашнете тава с размери приблизително 32 x 20 см. Изсипете сместа в нея и я заравнете. Печете в предварително загрята на 180°C фурна за около 30 минути. Проверете за готовност с дървено шишче – то трябва да излезе сухо. След като е готов, извадете блата и го оставете да се охлади напълно.
Приготвяне на сиропа: Леко затоплете 200 мл прясно мляко и разтворете в него какаото. С получения сироп полейте равномерно напълно изстиналия блат.
Приготвяне на крема: В касерола смесете захарта, нишестето и какаото. Постепенно налейте 200 мл прясно мляко, като бъркате, за да не се образуват бучки. Сложете сместа на умерен огън и бъркайте непрекъснато. Щом започне да се сгъстява, добавете начупения тъмен шоколад и ваниловата захар. Бъркайте енергично, докато шоколадът се разтопи напълно.
Завършване на крема: Свалете от котлона и добавете кравето масло. Разбъркайте, докато се усвои напълно, и получите гладък и лъскав крем.
Сглобяване и охлаждане: Залейте сиропирания блат с горещия крем и го разпределете равномерно. Декорирайте с  шоколадови пръчици. Оставете сладкиша в хладилник за поне 3-4 часа, за да стегне добре.
Нарежете на парчета и се насладете на невероятния вкус!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Силно земетресение люшна 2 страни Паника в Дака САЩ обявиха санкции срещу българска гражданка Наложена й е забрана да влиза в Щатите и да прави бизнес с американски фирми заради петролното ембарго срещу Иран 
Фатален пожар в страната Почина мъж на 54 г. Криминално проявен бургазлия сгафи отново Мъжът извърши кражба
Млада българка почина при мистериозни обстоятелства Вече 5 месеца родители търсят причината за кончината на дъщеря си Издирван от ФБР руски хакер е арестуван Екшън в Тайланд
Секс скандали разрушиха живота на известен американец Кевин Спейси няма дом, спестяванията му се топят Путин: Блокирахме 15 батальона на ВСУ Държавният глава на Русия твърди, че армията на страната печели куп сражения на бойното поле
Автобус падна от мост, има много жертви Ужасът се случи в Камбоджа Стотици сигнали за замърсяване на въздуха във Велико Търново Монтираха три мобилни станции, които да следят качеството му
Левски закова солидна цена на Марин Петков Испанци искат поливалентния футболист Голям празник е Всички християни честват Въведение Богородично