Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-добрият сладкиш с вишни се прави по тази рецепта

Ключови думи: сладкиш, флагман, рецепта, вишни

Продукти, които ще ти трябват:
4 яйца
150 грама захар
Само щипка сол
150 мл олио (растително масло)
400 грама брашно
1 пакетче бакпулвер
2 супени лъжици какао на прах
1 супена лъжица прясно мляко (за тестото)
100-150 грама сладко от вишни (колкото ти е кеф!)
Кокосови стърготини за поръсване (сложи си колкото обичаш)

Хайде да забъркаме всичко!

Започваме с бъркането:

В една голяма купа чукваш яйцата, добавяш захарта и щипката сол. Разбиваш ги, докато станат пухкави. Сипваш олиото и пак разбъркваш.
Тестото: Пресяваш си брашното с бакпулвера и го прибавяш към течната смес. Първо бъркай с лъжица, а когато стане много гъсто, хващай смело с ръце! Месиш, докато получиш меко  тесто, което не лепне (трябва да е като бебешко дупе).

Разделяне на екипите: Оформяш топката тесто и върху плота правиш дълъг фитил. Разделяш го на две равни части.
Кафявата част: Едната половина слагаш в купа, добавяш какаото и 1 чаена лъжичка мляко. Омесваш хубаво, докато стане напълно кафяво.
Още делене: Сега всяка от двете големи части (бялата и кафявата) ги разделяш отново на две по-малки, равни топки. Общо трябва да имаш 4 топки – 2 бели и 2 кафяви.
Точене и редуване: Вземаш една топка (да речем, кафявата) и я разточваш на тънка кора. Повтаряш същото с останалите три.
Нареждане: Редиш корите една върху друга, като ги редуваш – бяла, кафява, бяла, кафява.
Финално оформяне: Взимаш точилката и разточваш всичките четири кори заедно, докато стане една голяма кора с диаметър около 20-24 см. Взимаш една вилица и набождаш на няколко места.
Печене: Слагаш я във форма за печене, покрита с хартия. Печеш в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или докато клечката, която забодеш, излезе напълно суха.
Последни щрихи: Изваждаш готовия сладкиш и го оставяш да се охлади напълно. Като изстине, махаш формата и хартията, и с нож изрязваш неравните крайчета. Мажеш отгоре обилно със сладко от вишни, заравняваш и поръсваш с кокосови стърготини.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Как правилно да съхраняваме летните гуми на колата през зимата Ценни препоръки Отварят досиетата "Епстийн", тайните на финансиста-педофил ще бъдат огласени Остава Доналд Тръмп да сложи подписа си, за да станат детайлите по скандала обществено достояние
Заведение в Дубай предлага най-скъпото кафе в света, цената е шокираща 850 евро за няколко глътки свежест Корпуционният скандал в Украйна се разраства, министърът на енергетиката напуснала страната Приеха й оставката 
Министерството на туризма представя България на водещи чуждестранни пазари Страната ни демонстрира богат туристически потенциал на изложенията в Румъния и Германия Зеленски и Ердоган дават нов импулс на мирните преговори за Украйна Тръмп подготвял таен план от 28 точки за мир в бившата съветска република
Рецидивист блудства с 82-годишна Ужас в Две могили Служители на държавната администрация на протест заради бюджета Ще излизат пред работните си места поетапно, първите демонстранти ще са от НСИ
Словакия ще съди ЕС заради спирането на вноса на руски газ? Премиерът с остра заявка Арестуваха двама българи в Гърция, превозвали нелегален мигрант от Бангладеш Те са на 37 и 24 години
Една година затвор за жена, удряла служители в магазин Деянието се отличава с изключителна дързост Съдия от „Мис Вселена“: Конкурсът е нагласен Подаде и оставка след разкритието