Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-добрият сладкиш с вишни се прави по тази рецепта

Ключови думи: сладкиш, флагман, рецепта, вишни

Продукти, които ще ти трябват:
4 яйца
150 грама захар
Само щипка сол
150 мл олио (растително масло)
400 грама брашно
1 пакетче бакпулвер
2 супени лъжици какао на прах
1 супена лъжица прясно мляко (за тестото)
100-150 грама сладко от вишни (колкото ти е кеф!)
Кокосови стърготини за поръсване (сложи си колкото обичаш)

Хайде да забъркаме всичко!

Започваме с бъркането:

В една голяма купа чукваш яйцата, добавяш захарта и щипката сол. Разбиваш ги, докато станат пухкави. Сипваш олиото и пак разбъркваш.
Тестото: Пресяваш си брашното с бакпулвера и го прибавяш към течната смес. Първо бъркай с лъжица, а когато стане много гъсто, хващай смело с ръце! Месиш, докато получиш меко  тесто, което не лепне (трябва да е като бебешко дупе).

Разделяне на екипите: Оформяш топката тесто и върху плота правиш дълъг фитил. Разделяш го на две равни части.
Кафявата част: Едната половина слагаш в купа, добавяш какаото и 1 чаена лъжичка мляко. Омесваш хубаво, докато стане напълно кафяво.
Още делене: Сега всяка от двете големи части (бялата и кафявата) ги разделяш отново на две по-малки, равни топки. Общо трябва да имаш 4 топки – 2 бели и 2 кафяви.
Точене и редуване: Вземаш една топка (да речем, кафявата) и я разточваш на тънка кора. Повтаряш същото с останалите три.
Нареждане: Редиш корите една върху друга, като ги редуваш – бяла, кафява, бяла, кафява.
Финално оформяне: Взимаш точилката и разточваш всичките четири кори заедно, докато стане една голяма кора с диаметър около 20-24 см. Взимаш една вилица и набождаш на няколко места.
Печене: Слагаш я във форма за печене, покрита с хартия. Печеш в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или докато клечката, която забодеш, излезе напълно суха.
Последни щрихи: Изваждаш готовия сладкиш и го оставяш да се охлади напълно. Като изстине, махаш формата и хартията, и с нож изрязваш неравните крайчета. Мажеш отгоре обилно със сладко от вишни, заравняваш и поръсваш с кокосови стърготини.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мъж се бори за живот след тежка катастрофа с мотор Пострадал е и още един мъж, който се е возил на мотоциклета Доброволци от Царево помагат в разчистването след наводнението Без да търсите признание или отплата, тези мъже дадоха личен пример за солидарност, съпричастност и активна помощ
След 10 години много трудно човек с нормална заплата ще може да изтегли кредит за имот В София средната цена е 2600 евро за кв.м., в Мюнхен - 11 хил.евро, Виена  - 9 хил.евро, Прага - 7 хил. евро Кошмар в Тексас, има стрелба и убити деца Шерифската служба на окръг Бразория съобщи в официалния си профил във Facebook, че полицаи са се отзовали на сигнали за стрелба в събота, като на мястото са открили две деца - на 13 и на 4 години
Разкрития за последните часове живот на Елена Издирването на Павлушина започнало в петък вечерта, веднага след наводнението Кметът на Царево за думите на Асен Василев: Не ни отпуснаха поисканите пари за почистване на коритата на реките Призоваваме тези нестабилни личности, да не се оплитат в лъжлив ПР срещу община Царево, обяви Марин Киров
Разпродават апартаменти на Елените - по 2 хил. евро за кв.м. Има 309 обяви за имоти във ваканционното селище Срещата с бай Тошо ме спаси, призна Шкумбата Заради виц го пратили при първия, той пък не само не го наказал, а повишил
Иде страшен порой, вижте прогнозата за седмицата Всички институции са нащрек заради влошената обстановка Меган Маркъл с шокираща поява в Европа сама В събота вечер присъства на ревюто на Balenciaga по време на Седмицата на модата в Париж
22-годишен моторист без книжка се заби в стълб, бори се за живота си Има фрактура на черепа Най-накрая свекърва ми издаде семейната рецепта за този сочен десерт Перфектен десерт за всеки повод