Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тези яйчени тостове са супер бързи и невероятно засищащи

Ключови думи: яйчен тост, рецепта

Когато имам нужда от наистина бърза и засищаща закуска, която да ме зареди за целия ден, това е моят пръв избор. Това е гениално сливане на омлет и запечен тост, приготвено светкавично в един тиган. Без излишни съдове, без сложни процедури. Резултатът е хрупкав отвън, пълен с разтопен кашкавал и сочни зеленчуци отвътре. Абсолютен деликатес!

Необходими продукти
Яйчена смес

4 бр. яйца
50 мл  мляко
½ бр. по-малък лук
1 бр. по-малък домат
сол и прясно смлян черен пипер
шепа нарязан пресен магданоз (или див лук)
За завършване

6 филийки тостерен  хляб

6 резена кашкавал (напр. чедър или ементал)
3 резена  шунка или салам
3 ч.л. масло (по 1 ч.л. за всяка порция)
Начин на приготвяне
Приготвяне на сместа. Нарежете лука и домата на много малки, фини кубчета. В голяма купа разбийте яйцата с млякото, солта и пипера. Разбъркайте с нарязаните зеленчуци и наситнените подправки.
Запичане (ключова стъпка!). В голям тиган с незалепващо покритие (около 28 см) разтопете 1 чаена лъжичка масло на среден огън.
Изсипете върху него една трета от яйчената смес и с кръгово движение я разпределете по цялата площ, както правите палачинка.
Печете около 1 минута, докато омлетът леко стегне отдолу.
Върху все още полутечния омлет поставете две филийки тостерен хляб една до друга и леко ги притиснете.
Обръщане и пълнене. Когато омлетът е напълно стегнал (след около още една минута), внимателно го обърнете заедно с хляба.
Загънете краищата на омлета, които стърчат, навътре, върху филийките хляб, като използвате шпатула.
Върху едната филийка хляб сложете 2 резена кашкавал, резен шунка и отново 2 резена кашкавал.
Втората, празна филийка хляб, прегънете върху тази с пълнежа, оформяйки сандвич.
Допичане. Печете сандвича от всяка страна още около 30 секунди, докато стане красиво златист и кашкавалът вътре е напълно разтопен.
Повторете процедурата с останалите продукти, за да приготвите още два тоста.
2 практични съвета в заключение
Как да обърнете перфектно? Тайната на успеха е да не бързате. Преди обръщане се уверете, че яйченият омлет е наистина достатъчно стегнат и твърд отдолу. Използвайте широка шпатула и бързо, решително движение. Ще стане лесно.
Не прегрявайте тигана. Целият процес правете на среден, а не на най-силния огън. Маслото и яйцата са чувствителни към температурата. Така ще избегнете загаряне и всичко ще се изпече добре, а кашкавалът ще се разтопи.
Лесни вариации
Пикантна версия: Добавете няколко капки сос Табаско или ситно нарязана люта чушка към яйчената смес. В сандвича можете да добавите и пикантен салам вместо шунка.
Тост с авокадо: Вместо шунка и кашкавал намажете едната страна на тоста с намачкано авокадо, подправено със сол, пипер и лимонов сок. Това е чудесна и по-здравословна алтернатива.
Резултатът са най-добрите закуски-тостове, които можете да си представите – засищащи, вкусни и готови за няколко минути. Сервирайте ги веднага, още горещи, разрязани наполовина, за да изпъкне красиво разтопеният кашкавал.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Най-накрая свекърва ми издаде семейната рецепта за този сочен десерт Перфектен десерт за всеки повод Младоженец в шок след сватбата, отворил подаръка от родителите си и побеснял Мъж сподели в интернет за разочарованието си, след като родителите му платили сватбата на сестра му, а на него дали скромен подарък
Драго Чая се изповяда: Живея заключен в собствения си свят Нищо друго не успях да постигна, да спечеля, да обикна… 4 зодии ги очакват късмет, успех и пари през следващите 5 години Те ще имат възможността да осъществят най-важната си мечта
Ще се влюбите в тази орехова торта! Едно от най-сочните и вкусни изкушения, които сте опитвали Впечатлява с богатия си вкус и различните текстури Лили Иванова открехна вратата на апартамента си, сготви и прочутата си баница (СНИМКИ) Певицата посреща гостите с прочутата си баница, за която се носят легенди
Сърдечен хирург: Винаги отрязвайте тази част от месото Ще си спечелите още 7 години живот Херо ще поеме Ботев, но от зимата Ще получава малко над 10 хил. лева заплата 
Най-добрият сладкиш с вишни се прави по тази рецепта Толкова е вкусен, че ще си оближете пръстите Животът на тези 3 зодии никога няма да бъде същият На прага на големи промени са
Какво се случи с Венета Райкова, падна от ефира на бТВ Причината уж била здравословен проблем, но... Всички токсични връзки имат едно общо нещо Не се отчайвате, ако сте сред тях, има начин да се прекъсне този порочен цикъл