Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никой не вярва, че тази вафлена торта е домашна, всички си мислят, че е от скъпа сладкарница

Ключови думи: вафлена торта, рецепта

Вафлената торта с кондензирано мляко отдавна е класика на домашните десерти. С течение на времето се появиха много вариации. Тортите се намазваха с различни кремове и се добавяха необичайни пълнежи.

Например, към крема можете да добавите:
разтопен шоколад или какао;
нарязани ядки;
кокосови люспи;
лимонова или портокалова кора.
Като допълнителен пълнеж трябва да вземете сладко, мармалад, сушени плодове, мед или шоколадова паста.

Ще разгледаме стъпка по стъпка рецепти за този десерт.

Вафлена торта с варено кондензирано мляко
Тази рецепта е по-близка до класическата, но все пак има интересна разлика. 

За тортата вземете:
опаковка вафли;
150 грама ядки (орехи);
кондензирано мляко;
200 грама масло;
250 грама обезкостени череши;
100 грама захар.
Начин на приготвяне:
Извадете маслото предварително от хладилника. Можете да купите варено кондензирано мляко или да си го направите у дома. 

За целта отстранете етикета, поставете консервата в съд с вода. Гответе на слаб огън за около два часа. Отворете само когато консервата се е охладила малко.

Сложете черешите със захарта в тенджера и гответе на слаб огън за около 20 минути. Разбийте маслото с кондензираното мляко. Пасирайте черешите до гладкост и гответе още 20 минути.

След това намажете блатовете със сметана и череши. Важно е да оставите малко сметана, за да покриете страните и горната част на блата. Поръсете ги с нарязани ядки. Съхранявайте вафлената торта в хладилник.

Вафлена торта - рецепта с плодове
Това е необичайна, но много вкусна версия на този десерт. 

За да приготвите тортата, вземете:
опаковка блатове;
200 грама масло;
200 грама кондензирано мляко;
400 грама ябълки; една супена лъжица захар; пакетче желе; плодове и горски плодове за украса.
Начин на приготвяне:

Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде. Задушете в тиган със захарта, докато омекнат. Прехвърлете в чиния и залейте с пакетче желе. Разбъркайте всичко и оставете да се охлади. Сместа трябва да стане гъста.

Трябва предварително да извадите маслото. Когато омекне, разбийте го с кондензирано мляко. Сега започваме да сглобяваме тортата. Намажете блатовете, като ги редувате със сметана и плодов пълнеж. Украсете. Оставете в хладилник за два часа и едва след това сервирайте вафлената торта. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Българин с победа в митичната "Медисън Скуеър Гардън" Русев мачка Компании от Украйна и Чехия съвместно ще разработват дронове За прехващане на въздушни цели
Благомир Мастагарков бе на косъм от жестока контузия Благо играе футбол, можеше да му счупят крака  Реал М посочи вратата на голяма звезда Родриго пред трансфер в Арсенал
Шер глези 40 години по-младото си гадже Със скъпи подаръци Усик освободи една от титлите Има нов шампион
Делян Пеевски поиска от държавата по 110 лева за пенсионерите, депутатите му даряват заплатите си Финансовият министър му отговори, че възможностите ще станат ясни след анализ на изпълнението на бюджета за тази година Лесен трик за сушене на чаршафи през зимата Ето как да се справите с мокрото спално бельо, ако нямате сушилня
50 см сняг в Турция Кога ски сезонът там ще бъде открит? Владимир Чуков: Резолюцията на ООН е крачка към мир в Близкия изток Отказът на „Хамас“ да подкрепи резолюцията показва, че организацията не желае да се разоръжи, смята той
Жена е блъсната на пешеходна пътека в София До гара "Захарна Фабрика" Тотално безобразие - шофьор подкара камион с 4,85 промила алкохол на морето Брутален акт във Варна