Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Невероятна рецепта за корейският деликатес Кимчи

Освен стандартните зеле, чушка и чесън, в кимчито мога да се добавят още много, както екзотични, така и традиционни съставки
Ключови думи: кимчи, рецепта, корея,

Традиционната корейска туршия кимчи, набира популярност през последните години и в България. В Западна Европа, тя е позната след Олимпийските игри в Сеул през 1988 г., когато много чуждестранни туристи имат възможност да се докоснат до корейската култура и кухня. През 90-те години на ХХ век бързо навлиза като гарнитура към разпространени из цял свят ястия като хамбургери, тако, пържени спагети, суши, хотдог и други. 

Съществуват много различни видове кимчи в зависимост от техниката за приготвяне, подправките, които се добавят, времето за отлежаване, а дори и мястото на съхранение – важни са различни фактори като температура, светлина и влажност, 

Освен стандартните зеле, чушка и чесън, в кимчито мога да се добавят още много, както екзотични, така и традиционни съставки като сусам, джинджифил, праз, круши, скариди, пресен лук, водорасли, ядки, охлюви и други.
Традиционна рецепта за кимчи около 500 г.

Продукти:
500 г китайско зеле
2 с.л. сол
4 ч.ч. студена вода
2 ч.ч. гореща вода
1 с.л. ситно нарязан чесън
1 с.л. ситно нарязан пресен джинджифил
1 с.л. ситно нарязан пресен лук
2 ч.ч. ситно стрити сушени червени люти чушки
2 ч.ч. захар
1 с.л. сол

Приготвяне:
1. Разделете зелевите листа и ги поръсете със сол. Залейте ги с вода и ги оставете да престоят на хладно поне 8 часа. След това ги изплакнете и изстискайте добре.
2. Поставете в купичка нарязаните пресен лук, чесън, джинджифил и стритите люти чушки и ги залейте  с гореща вода. Разбъркайте добре и добавете сместа към зелевите листа в голяма купа. Ако се налага срежете листата на половина.
3. Покрийте купата с фолио и я оставете да престои на хладно два дни.
4. Отцедете листата, нарежете ги на малки парчета и ги затворете в буркани.

Цитирано от, 24 kitchen.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Апокалиптична прогноза - половината плажове в света изчезват Според морският изследовател Дефео Валери Божинов с гневни думи след поредната загуба на България Пита къде е държавата
Зловещо: Откриха детска глава в езеро, заподозрени са родителите Ужасно убийство Страхотен двубой за Везенков Вихри се за Олимпиакос
Постоянен арест за отвлеклите 21-годишна жена И тримата задържани са осъждани и преди Голямо име в борбата напусна този свят Отиде си Димитър Манчоров
Български отбор има голова разлика 114:5 Сливен може да подобри рекорда за най-много отбелязани голове в един сезон Руши се първото българско училище във Варненско Събират средства за ремонт на 184-годишната сграда
След военен удар - почина вдовицата на първата жертва на ядрената катастрофа в Чернобил Тя е поразена при бомбардировка срещу Киев Ледниците в Швейцария са загубили 40% от обема си Учените заявяват, че най-лошият сценарий вече се случва
Кола се вряза в публиката по време на спортно състезание Тежка ситуация в Австралия Фатален сблъсък в Ямболско Загина възрастна жена