Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Невероятна рецепта за корейският деликатес Кимчи

Освен стандартните зеле, чушка и чесън, в кимчито мога да се добавят още много, както екзотични, така и традиционни съставки
Ключови думи: кимчи, рецепта, корея,

Традиционната корейска туршия кимчи, набира популярност през последните години и в България. В Западна Европа, тя е позната след Олимпийските игри в Сеул през 1988 г., когато много чуждестранни туристи имат възможност да се докоснат до корейската култура и кухня. През 90-те години на ХХ век бързо навлиза като гарнитура към разпространени из цял свят ястия като хамбургери, тако, пържени спагети, суши, хотдог и други. 

Съществуват много различни видове кимчи в зависимост от техниката за приготвяне, подправките, които се добавят, времето за отлежаване, а дори и мястото на съхранение – важни са различни фактори като температура, светлина и влажност, 

Освен стандартните зеле, чушка и чесън, в кимчито мога да се добавят още много, както екзотични, така и традиционни съставки като сусам, джинджифил, праз, круши, скариди, пресен лук, водорасли, ядки, охлюви и други.
Традиционна рецепта за кимчи около 500 г.

Продукти:
500 г китайско зеле
2 с.л. сол
4 ч.ч. студена вода
2 ч.ч. гореща вода
1 с.л. ситно нарязан чесън
1 с.л. ситно нарязан пресен джинджифил
1 с.л. ситно нарязан пресен лук
2 ч.ч. ситно стрити сушени червени люти чушки
2 ч.ч. захар
1 с.л. сол

Приготвяне:
1. Разделете зелевите листа и ги поръсете със сол. Залейте ги с вода и ги оставете да престоят на хладно поне 8 часа. След това ги изплакнете и изстискайте добре.
2. Поставете в купичка нарязаните пресен лук, чесън, джинджифил и стритите люти чушки и ги залейте  с гореща вода. Разбъркайте добре и добавете сместа към зелевите листа в голяма купа. Ако се налага срежете листата на половина.
3. Покрийте купата с фолио и я оставете да престои на хладно два дни.
4. Отцедете листата, нарежете ги на малки парчета и ги затворете в буркани.

Цитирано от, 24 kitchen.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Стана баба Пфайфър съобщи радостна вест Бомба! Треньорът на Нефтохимик поема Ботев Пловдив Под негово ръководство шейховете записаха 4 победи, 1 равенство и 4 загуби от началото на сезона
Жестоко насилие в София Баща можеше да удуши дъщеря си Хаос след решението за Борислав Сарафов! Актовете му може да бъдат обявени за нищожни  Съдът ще преценява за всяко конкретно дело
"Преспал съм с 47 000 жени" Чарли Шийн с изповед за личния си живот Никой не вярва, че тази вафлена торта е домашна, всички си мислят, че е от скъпа сладкарница Към крема може да добавите каквото пожелаете - експериментирайте по свой вкус
Инкриминират стопанисването на домове за възрастни хора без лиценз На наказание до три години лишаване от свобода или пробация ще подлежат управители на домове, които не спазват стандартите Ябълкова пита с две кори и сочна плънка – най-вкусната рецепта, правя я цяла есен Мекото маслено тесто, съчетано със сочния ябълков пълнеж, ще изпълни цялата кухня с аромати и ще създаде неповторима домашна атмосфера
Любима двойка от „Един за друг“ станаха родители за трети път Двамата влюбени са на седмото небе от щастие Срина се системата за обработка на глоби в КАТ Причината е технически проблем
БТПП очерта 10 предизвикателства за бизнеса при преминаване към еврото Зам.-председателят на БТПП Тодор Табаков представи 10 основни проблема пред малките и средни предприятия при предстоящото въвеждане на еврото от 2026 г. Русия: ЕС и НАТО готвят провокации Захарова разкритикува подновяването на санкциите на ООН срещу Иран