Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пълнени чушки по най-добрата рецепта: Открийте трика на готвача, който ги прави неустоимо сочни и вкусни

Ключови думи: пълнени чушки, флагман

Пълнените  чушки са едно от онези ястия, които почти всяка къща в България помни от миризмата и вкуса на детството.

Сочно, ароматно и винаги засищащо, това ястие заема специално място на трапезата – независимо дали е семеен обяд, празнична вечеря или топло ястие, което ни връща към корените ни.

Въпреки че има много начини за приготвянето им, готвачите в ресторантите имат свой собствен трик, който ги прави неустоимо вкусни.Хранителни стоки

А именно, те задължително покриват чушките с кръгчета домати, защото това запазва сочността на плънката. Освен това, добавят малко нарязан домат към плънката, което ѝ придава специален вкус. Именно този детайл прави разликата и превръща това традиционно ястие в истински малък кулинарен шедьовър.

Опитайте рецептата за Пълнените чушки на главния готвач – ето продуктите:

Пълнените чушки на главния готвач

Продукти:

10 малки чушки
350 г кайма
100 г  ориз
1 глава чесън
2 скилидки чесън
2 големи домата (единият нарязан за пълнежа, другият на кръгчета за капачките)
1 супена лъжица доматено пюре
1 чаена лъжичка смлян сладък червен пипер
½ чаена лъжичка лют пипер
сол и  черен пипер на вкус
2–3 супени лъжици олио
Приготвяне:

1. Приготвяне на пълнежа:

Загрейте олио на умерен огън и запържете ситно нарязани лук и чесън. Добавете каймата и запържете до златисто. Смесете ориза, ситно нарязаните домати, лъжица доматен концентрат, сладката и лютата чушка. Подправете със сол и черен пипер. Задушете всичко за кратко, за да се смесят вкусовете.

2. Пълнене на чушките:

Почистете чушките от семките и внимателно ги напълнете с плънката. Поставете по един кръг домат върху всяка чушка като капак – това е трик на опитни готвачи, който запазва чушките сочни и допълнително ароматни по време на готвене.

3. Варене на слаб огън

Подредете пълнените чушки изправени в тенджерата. Налейте достатъчно вода, за да ги покрие. Покрийте с капак и гответе на слаб огън за около 60 минути, като разклащате тигана от време на време, за да предотвратите залепването на плънката.

4. Последна стъпка за още по-добър вкус:

Към края на готвенето можете да добавите още малко доматен сос за по-пълен вкус.

Пълнените чушки на главния готвач

5. Сервиране:

Сервирайте пълнените чушки с картофено пюре, домашен хляб или лека сезонна салата.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Този мечок спечели състезание по надебеляване! Няма да повярвате колко тежи Чънк е спокоен за студената зима, натрупа достатъчно мазнини Сърцето й е разбито от изневяра? Ърбан май има нова любов
Скръбна вест! България загуби изтъкнат учен За приноса си в преподавателската, научноизследователската дейност, през месец юни миналата година проф. Балкански бе удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Югозападния университет Чехия готова да затвори границите си за руски дипломати Поводът е предполагаема шпионска дипломатическа мрежа
Бомбена заплаха затвори Октоберфест, МВнР - с препоръки Намерени са експлозиви в раницата на заподозрения за заплахата НСИ обяви колко е населението на България През 2024 година всички области в страната имат отрицателен естествен прираст
Макрон не харесва идеята на ЕС за стена от дронове Скептицизъм идва не само от Париж Народът в потрес: Депутатите засенчиха героите Нагла снимка на народните избраници с волейболните национали взриви мрежата
Втори Курск: Руска подводница е аварирала край Гибралтар, заплашва я експлозия? Засега Кремъл не е потвърдил информацията Вратите на късмета се отварят за 5 зодии Родените под тези пет знака трябва да обърнат по-голямо внимание на вътрешните си импулси
МОН задейства мерки за привличане към професии с недостиг на специалисти През последните години са направени и значителни крачки по отношение на стипендиите на докторантите 100-годишна рецепта: Вземете глава лук, нарежете я и я сложете в чая - помага при какво ли не! Когато съм настинала, се чувствам по-добре, след като пия този чай в продължение на 2 дни