Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никой не вярва, че тази питка се приготвя само за 15 минути

Ключови думи: пица, питка със сирене, флагман

За да се насладите на истинска пица, отправете се към Неапол. За да опитате класическата фокача, посетете Лигурия. Местните жители казват, че именно тя е предшественикът на известната пица. При висока температура се надига напълно, превръщайки се в пищен  хляб. И е много по-вкусно, ако се изпече с моцарела.

Тази  питка със  сирене донякъде напомня на италианската пица, но вече без домати и сос. Можете да й се насладите по време на закуска между закуска и обяд или на обяд или вечеря.

Питка със сирене за 15 минути
Необходими Продукти:
пшенично брашно – 500 г
мляко – 300 мл
захар – 25 г
мая – 5 г
сол – 2 щипки
масло – 80 г
яйца – 2 бр.
моцарела – 200 г
Начин на Приготвяне:
Смесете 250 мл топло мляко, захар и мая в дълбок съд. Разбийте едно яйце отделно и го добавете към млечната смес.

Пресейте брашното, добавете щипка сол. Добавете към млечната маса. Омесете тестото. Добавете към него масло на стайна температура и разбъркайте отново.

Прехвърлете тестото в дълбока купа. Покрийте с фолио и оставете на топло място, докато тестото удвои обема си. Премесете и отново оставете тестото на топло място.

Междувременно нарежете моцарелата на тънки ивици. Покрийте тавата с хартия за печене. Разпределете тестото.

Направете разрези с нож в тестото. Сложете моцарелата в тях. Покрийте с фолио и оставете на топло място, докато тестото отново втаса.

Разбийте яйце с 2 с. л. мляко и щипка сол. Намажете питката. Печете за 15 минути на 200 градуса.

Вкусното печиво със сигурност ще се превърне в едно от любимите ви лакомства.

1
Коментара по темата
1.
Ми...
29.09.2025 19:31:49
Както винаги подвеждащо заглавие. Една пита си иска минимум 3 -4 часа с две втасвания и печене. Чудя се кой се опитвате да заблудите , за да ви прочете рецептата?Има много по-подходящи заглавия за тази статия.
  Добави Коментар
Чужденец намери забравен лотариен билет в палтото си, после разбра, че печели 15 милиона евро Човекът ще си купи диван... Ще изчезне ли генгерът, емблематичен за Айтоската планина? Редкият вид е под сериозна заплаха
Френски военни пострадаха при катастрофа в България Инцидентът се случи в Прохода на републиката Люис Хамилтън потъна в скръб Почина домашният любимец на аса от Формула 1
Приятелката на Александър Николов: Мечтите ни станаха общи и съм много горда с него Тя разкрива човешката страна зад спортния триумф на реализатор номер 1 на Мондиала, говори не за аплодисментите и славата, а за пътя, по който е минал, за да стигне дотук Натрупа сняг до България В Трансалпина, Румъния
Започна реализирането на много важен проект в Сунгурларе Кметът инж. Димитър Гавазов подчерта значимостта на начинанието Украйна търси все по-млади войници Подписването на договора предполага получаване на един милион гривни
Русия се оттегли от Европейската конвенция за предотвратяване на изтезанията В отговор на решението на Съвета на Европа да откаже място на руски представител в комитета за наблюдение на конвенцията Кървави подробности за клането в Пещера и убиеца на Атанаска Бисер грабнал кухненски нож, оставен наблизо, и нанесъл с него по тялото на жената няколко удара  в областта на гърдите и в корема
Никой не вярва, че тази питка се приготвя само за 15 минути Вкъщи я обожават, а за пица вече дори не се сещат Синоптици: Студът и снегът идват на тази дата Средиземноморски циклон носи валежи