Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Опиташ ли веднъж тази пилешка яхния, забравяш за всичко друго

Ключови думи: пилешка яхния, флагман, рецепта

Гарантираме ви, че веднъж опитате ли това изкушение за сетивата, ще се влюбите в него
Днес ви представяме как стъпка по стъпка да си приготвите любимата традиционна за България пилешка яхния.

Гарантираме ви, че веднъж опитате ли това изкушение за сетивата, то ще забравите за всичко останало.

Яхнията се прави много лесно, а за целта ви трябват малко продукти. В пълен унисон с това, явно доказвайки правилото, че простичките неща са най-сладки, ястието е наистина перфектно за вечеря и пасва на всеки вкус.

Необходими продукти за пилешка яхния:

5 бр картофи

олио

2 бутчета пилешко месо

2 глави лук

100 мл доматен сок

сол – на вкус

2 бр дафинов лист

магданоз

Начин на приготвяне:

В тенджера се загрява олио и се запържва нарязаното пилешко месо. Слагат се обелените и нарязани картофи и ситно нарязан лук. Разбърква се за 3-4 минути и сипваме червения пипер. После се налива топла вода да покрие продуктите и оставяме да се готви на умерен огън.

Когато месото и зеленчуците са готови, се изважда месото и се обезкостява, ако е от бутчета и се накъсва на мръвки. Връщаме в тенжерата и прибавяме доматения сок с дафиновия лист и сол на вкус, пишат от актулано.ком.

Оставя се яхнията да поври още малко 2-3 минути, ако е по-рядко може да се сгъсти с 1 с. л. брашно. Готовата яхния поднасяме топла с нарязан магданоз.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Руски военен се ядоса жестоко заради чужденец в Москва Иностранецът изглежда не разбра, че е обичайно да се изправи по време на химна на страната домакин на спортно събитие, хванаха го за качулката Една от най-бързите жени в историята е застигната от страшна болест Марион Джоунс споделя, че дори слизане по стълбите може да я затрудни
Почина легенда на Холивуд Този свят напусна Сали Къркланд Румен Радев наложи вето На част от измененията в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България
Делфинът Мимо се превърна в сензация, но от властите са притеснени Поведението на симпатичното животно не е много обичайно Хората, родени през тези месеци, са много корави Кипят от енергия
Печели ли жена "Игри на волята" Ръждавичка е голям фаворит в този сезон Голям пожар във Варненско Пострада бизнес за производство на чехли
16-годишен българин се оказа изпечен бандит Дали момчето ще съумее да излезе от света на престъпността? Катастрофа в Бургаско, бъдете особено внимателни Инцидентът стана след Свети Влас в посока Варна
Защо малък прозорец в колата може да струва повече от предното стъкло? Причината не само в материала, от който е направено, но има и други разходи Как се преобразува най-старият център за подводна археология в Източна Европа Центърът се намира в Созопол и вече е с категория 2 - институт на ЮНЕСКО