Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тези пилешки кюфтета бият по вкус онези с кайма

Ключови думи: пилешки кюфтета, флагман, рецепта

Ароматни, крехки и изключително лесни за приготвяне – сочните пилешки кюфтета са идеалното предложение за всяка трапеза.

Те съчетават нежния вкус на пилешкото месо с подправки, които ги правят неустоимо вкусни.

Подходящи са както за бърз обяд и вечеря у дома, така и за сервиране пред гости.

Необходими продукти:
3 пилешки гърди

1 ч.л. сол

щипка смес от черен и бял пипер

2 скилидки чесън

3 с.л. заквасена сметана

1 яйце

2 с.л. брашно

50–70 г настърган кашкавал (по желание)

олио за пържене

Начин на приготвяне:
Подгответе месото, като нарежете пилешките гърди на възможно най-малки и ситни кубчета. Този метод, за разлика от меленето, запазва сочността на месото.

В голяма купа смесете нарязаното пилешко със солта, сместа от пипери, суровото яйце и заквасената сметана.

Настържете чесъна на фино ренде (или го пресовайте) и го добавете към сместа.

Прибавете брашното и по желание – настъргания кашкавал, който ще направи кюфтетата още по-богати на вкус. Разбъркайте всичко много добре, докато се получи гъста и хомогенна смес.

Загрейте олио в тиган на умерена температура. С помощта на супена лъжица оформяйте кюфтета директно в тигана.

Ключов момент за сочността е пърженето. Първо запържете кюфтетата под капак до златиста коричка от едната страна, след което ги обърнете и допържете и от другата страна, отново под капак. Така те стават хрупкави отвън, но остават невероятно крехки отвътре.

Готовите пилешки кюфтета се комбинират отлично със свежа салата, картофено пюре, ориз или задушени зеленчуци. Те са перфектният избор за основно ястие, което се приготвя за около половин час и е далеч по-здравословно и вкусно от всяка бърза храна.

1
Коментара по темата
1.
*айна вместо кайма?
23.09.2025 09:09:37
А пилешките кюфтета като не са от кайма, от какво са?
  Добави Коментар
Няколко тактики, как да поставим граници на децата си в интернет Дигиталният свят крие и рискове – от кибертормоз до опасно съдържание и злоупотреба с лични данни Фондация „Димитър Бербатов“ награди бургаския ученик Стоян Балтов В категория „Наука“ за ученици от V до VIII клас Стоян бе един от тримата номинирани и получи едно от най-големите отличия за млади таланти в страната
БНБ представи дизайна на българските евромонети, вижте ги Те ще бъдат в обращение от 1 януари 2026 година Нови промени по АМ "Тракия" утре Те касаят област Пловдив
Когато нямам време, правя печени бутчета с горчица! Никога сте опитвали по-вкусно нещо! Всеки може да приготви тези печени пилешки бутчета и ще бъдете изключително доволни от получения вкус Нов успех на КСТ "Бургас 1975" в Румъния Двойката е първа година в категория Junior II и вече се класира на финал на световно ниво
Даниела Рупецова иска по 1313 лв. от жените, за да ги върне в енергията им! 13-ката е число, на което Рупецова е заложила здраво, мислейки, че й носи късмет Диона се нахвърли на заядливите мъже Хейтърите попаднаха под обстрела на певицата
Ето къде временно ще е променено движението в участък от АМ „Хемус“ Промяната ще важи в периода от 10 ноември до 14 ноември Спират многократните визи за ЕС на руснаците Причините са използването на миграцията като оръжие, саботажни дейности и възможната злоупотреба с визи
България подготвя ключови инициативи за предстоящото председателство на Стратегията на ЕС за Дунавския регион Министър Боршош на важна среща по повод председателството на България В Харков започнаха да строят подземни училища Поради близостта на региона до фронтовата линия, строителните екипи и общностите работят при изключително трудни условия – на няколко смени, понякога без електричество или комуникации