Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Свинско на шиш с картофи и меден сос – опитайте веднъж и ще се пристрастите

Ключови думи: свинско на шиш, флагман, меден сос

Днес ви представяме вкусна рецепта за свинско месо с картофи, лук и бекон на шиш с медено-соев сос. Това ястие е пълно с прекрасни вкусове и отличителни аромати, които ще ви очароват от първата хапка.

Комбинацията от деликатно подправено свинско месо, хрупкави картофи и бекон, който остава вкусен и сочен, създава неустоима наслада. И на всичкото отгоре, това ексклузивно ястие е придружено от освежаваща салата. Пригответе се за гастрономическа приказка, която ще искате да повторите!

Вижте подробно продуктите и начина на приготвяне на чудно вкусното Свинско на шиш с картофи и меден сос:

Продукти:

1 кг свинско месо
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
4 картофа
1 чаена лъжичка сол
0,5 чаена лъжичка смлян черен пипер
0,5 чаена лъжичка смлян червен пипер
2 супени лъжици растително масло
2 глави лук
6-8 резена бекон
Сос за намазване на месото:

2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица кетчуп
1 супена лъжица френска горчица
1 супена лъжица мед
Салата от червено зеле:

300 г червено зеле
2 чаени лъжички сол
1 шалот
1 краставица
1 супена лъжица ябълков оцет
1 супена лъжица зехтин
Приготвяне:

1. Нарежете свинското месо на по-дебели филийки, покрийте ги с фолио и ги подсушете от едната страна, но ги поръсете със сол и черен пипер от двете страни.

2. Сложете нарязаните на вълнообразни кръгчета картофи в купа, овкусете със сол, черен пипер, смлян сладък червен пипер и поръсете със зехтин – разбъркайте добре.

3. Пригответе 2 шишчета и нанижете на тях подправените картофи, месото (всяко парче на 2 шишчета), нарязания на кръгчета лук и резен бекон – повтаряйте процеса, докато стигнете до повърхността на шишчетата, образувайки голяма купчина.

4. Поставете върху влажна хартия за печене, увийте във фолио и поставете върху тава за печене.

5. Печете в предварително загрята фурна за 60 минути на 200°C.

6. Изсипете соевия сос в купа, добавете кетчуп, френска горчица и мед – разбъркайте с лъжица и сосът е готов!

7. След като изтече времето за готвене, извадете месото от фурната, отстранете фолиото и намажете всяка страна със соса.

8. Продължете да печете във фурната, но без фолио, за 15-20 минути на 200°C.

9. Сложете нарязаното червено зеле в купа, подправете със сол – разбъркайте с ръце, след което добавете ситно нарязан шалот, краставица, залейте с ябълков оцет и поръсете със зехтин – разбъркайте добре и салатата е готова!

10. Сервирайте свинско месо с картофи, лук и бекон на шишчета с медено-соев сос с приготвена салата от червено зеле и краставици.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Няколко тактики, как да поставим граници на децата си в интернет Дигиталният свят крие и рискове – от кибертормоз до опасно съдържание и злоупотреба с лични данни Фондация „Димитър Бербатов“ награди бургаския ученик Стоян Балтов В категория „Наука“ за ученици от V до VIII клас Стоян бе един от тримата номинирани и получи едно от най-големите отличия за млади таланти в страната
БНБ представи дизайна на българските евромонети, вижте ги Те ще бъдат в обращение от 1 януари 2026 година Нови промени по АМ "Тракия" утре Те касаят област Пловдив
Когато нямам време, правя печени бутчета с горчица! Никога сте опитвали по-вкусно нещо! Всеки може да приготви тези печени пилешки бутчета и ще бъдете изключително доволни от получения вкус Нов успех на КСТ "Бургас 1975" в Румъния Двойката е първа година в категория Junior II и вече се класира на финал на световно ниво
Даниела Рупецова иска по 1313 лв. от жените, за да ги върне в енергията им! 13-ката е число, на което Рупецова е заложила здраво, мислейки, че й носи късмет Диона се нахвърли на заядливите мъже Хейтърите попаднаха под обстрела на певицата
Ето къде временно ще е променено движението в участък от АМ „Хемус“ Промяната ще важи в периода от 10 ноември до 14 ноември Спират многократните визи за ЕС на руснаците Причините са използването на миграцията като оръжие, саботажни дейности и възможната злоупотреба с визи
България подготвя ключови инициативи за предстоящото председателство на Стратегията на ЕС за Дунавския регион Министър Боршош на важна среща по повод председателството на България В Харков започнаха да строят подземни училища Поради близостта на региона до фронтовата линия, строителните екипи и общностите работят при изключително трудни условия – на няколко смени, понякога без електричество или комуникации