Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Така приготвени тиквички още не сте яли: Фантастични рулца за зимата

Ключови думи: рулца от тиквички, зимнина, флагман

Ако си мислите, че вече никаква рецепта с тиквички не може да ви изненада, пригответе се за нещо голямо! Забравете класическото лечо или пържените кюфтета и открийте напълно нов начин да се влюбите в този летен зеленчук. Тези стерилизирани плочки от тиквички са не само красиви на вид благодарение на цветните рулца с моркови, но преди всичко имат фантастичен вкус. Те са идеално хрупкави, стегнати и потопени в чудесна сладко-кисела марината с аромат на билки и подправки. Това е страхотна гарнитура, която ще оживи всяко ястие.

Приготвянето е изненадващо лесно, а резултатът е буквално пристрастяващ. Тези рулца от тиквички са фантастични като гарнитура към печено  месо, специалитети на скара или просто като част от студена  салата. Те също така блестят чудесно в  салати, на които придават хрупкавост и свежест. Елате и пригответе с нас тази вкусотия, за да съхраните вкуса на лятото за дългите зимни месеци.

Необходими продукти
За зеленчуковите рулца:

4 бр. средно големи, твърди тиквички
2 бр. средно големи моркови
10 стръка пресен магданоз
2 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
4 зърна бахар За сладко-киселата марината:
1000 мл вода
50 мл оцет за туршия (8%)
3 с.л. кристална захар
1 с.л. сол (нейодирана)
Начин на приготвяне
1. Приготвяне на зеленчуците и бурканите:

Първо измийте и подсушете добре бурканите и капачките. Измийте тиквичките и отрежете краищата им.
С помощта на белачка за картофи или мандолина направете дълги, тънки ленти от тиквичките. Обелете морковите и ги настържете на тънки ивици или също направете тънки ленти с белачка.
Във всеки чист буркан поставете на дъното 1 разрязана скилидка чесън, 5 зърна черен пипер, 2 зърна бахар и 5 стръка магданоз.
2. Приготвяне на маринатата и пълнене:

Започнете да навивате лентите от тиквички на стегнати рулца. Поставете ги в бурканите плътно едно до друго, а празните места запълнете с настъргани моркови. Редувайте пластовете и се опитайте да напълните буркана възможно най-плътно.
Пригответе си маринатата. В тенджера смесете 1 литър вода, 3 супени лъжици захар и 1 супена лъжица сол. Кипнете и варете за кратко (около 1-2 минути), докато захарта и солта се разтворят напълно.
Свалете тенджерата от котлона и изсипете оцета в горещата марината. Разбъркайте добре.
С тази гореща марината веднага залейте подготвените зеленчуци в бурканите. Залейте почти до ръба, така че всички зеленчуци да бъдат потопени.
3. Стерилизация и съхранение:

Затворете бурканите с капачките (все още не съвсем плътно) и ги поставете в по-голяма тенджера, на чието дъно сте поставили стара кърпа.
Налейте топла вода в тенджерата, така че да достига до около 3/4 от височината на бурканите.
Загрейте тенджерата до кипене и от момента, в който водата започне да ври, стерилизирайте точно 5 минути.
След 5 минути внимателно свалете тенджерата от огъня. Извадете горещите буркани, затегнете плътно капачките и ги обърнете с главата надолу. Оставете ги така да изстинат напълно, идеално увити в одеяло.
Изстиналите буркани съхранявайте на тъмно и хладно място.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
3 мъжки зодии, които всяка жена помни до края на живота си Връзките с тези три знака не са романтична мелодрама. Те са интензивно, дълбоко и понякога опасно пътуване до самите предели на чувствата Купи чанта „Гучи“ за 1 евро и откри трогателно писмо от предишната ѝ собственичка Оказало се, че собственичката е пенсионирана дама, която е решила не само да дари ценна вещ, но и да направи нещо хубаво за непознат човек в нужда
Денят на независимостта: Какви послания отправиха политиците за празника Премиерът, президентът, председателят на НС и лидерите на парламентарните групи поздравиха българите Вземете 2 яйца и 3 чаши брашно и направете най-ароматните питки Може да ги пробвате както със сладки, така и със солени плънки
В НРБ я даваха в далечен план по телевизията заради вида й, днес защитава паметниците на червената армия Милена Славова посвети 40-годишната си история на това да бъде бунтар в музиката Ерика Кърк за убиеца на съпруга й: Прощавам му! Прощавам му, защото Христос прости (ВИДЕО) Отговорът на омразата не е омраза", подчерта в своята реч пред повече от 60 000 души Ерика Кърк
Росен Желязков: Независимостта не е подарък, а плод на постоянство и воля, който сме длъжни да отстояваме всеки ден "Когато действаме заедно и решаваме проблемите с воля и отговорност, тя става още по-здрава", написа още премиерът Силен трус разлюля... Трусът е бил в 4:20 часа
Свинско на шиш с картофи и меден сос – опитайте веднъж и ще се пристрастите Комбинацията от деликатно подправено свинско месо, хрупкави картофи и бекон, който остава вкусен и сочен, създава неустоима наслада Трети ден от кибератаката: Европейските летища продължават да се сблъскват със закъснения и отменени полети Експертът обясни, че българското летище не ползва засегнатия софтуер и няма този проблем
Румен Радев: Независимостта на България днес е наш общ дълг и обща отговорност Държавният глава отправи поздрав по случай празника От кожата към ризата: Татуировката е предшественик на шевицата Преди да се появят тъканите и везбата, древните символи са се носели върху самото тяло – като защита, идентичност и знание. Днес те оживяват в шевиците