Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Все още не е късно да направите боцкани печени пиперки за зимата

Ключови думи: боцкани печени пиперки, флагман

Печената и маринована чушка е истинска гастрономическа перла на балканската традиция, която със своята хрупкава текстура и балансиран вкус на киселинност и сладост завладява всяко небце.

Тази проста, но много вкусна рецепта за Боцкани печени  пиперки за зимата  не изисква готвене, а резултатът е вкусна зимна салата с  чушки, която остава свежа и вкусна в продължение на месеци.

Идеална за придружаване на основни ястия, печено  месо или като част от маса с предястия, тази туршия ще добави автентична нотка към вашата трапеза. Ето какво ви е необходимо:

Боцкани печени пиперки за зимата

Продукти:

4 кг червени чушки
0,5 л оцет
250 г захар
100 г сол
1 пакетче фикс за туршии
1 пакетче консервант
100 г чесън (ситно нарязан)
50 г магданоз (ситно нарязан)
200 г моркови (по желание, нарязани на колелца)
Приготвяне:

1. В голяма купа смесете оцета, захарта, солта, винения оцет и консерванта, докато се разтворят напълно.

2. Измийте внимателно всяка чушка, набодете я на няколко места с вилица или клечка за зъби и след това я потопете в приготвената смес.

3. Подредете чушките в голяма купа и ги притиснете с тежък предмет (камък или буркан с вода), за да ги държите потопени. Оставете ги да престоят 24 часа, за да поемат сместа и да отделят течността.

По желание добавете моркови, нарязани на колелца.

4. След 24 часа подредете чушките в чисти, стерилизирани буркани. Добавете ситно нарязан чесън и магданоз между редовете чушки.

5. Изсипете останалата смес от буркана върху чушките, като се уверите, че течността ги покрива напълно. Затворете плътно бурканите.

6. Съхранявайте бурканите на хладно и тъмно място, за предпочитане в мазе или кухненски шкаф, далеч от източници на топлина.

Съвети за успех:

– Избирайте твърди и здрави чушки, тъй като прекалено меките чушки могат да се разпаднат.

– Поширането на чушките е ключово за равномерното абсорбиране на сместа и запазване на текстурата им.

– По време на престоя проверете дали чушките са напълно потопени в сместа. Ако е необходимо, добавете допълнителна тежест.

– Стерилизирайте бурканите преди употреба във фурна на 100°C или като ги потопите във вряща вода за 20–30 минути, за да осигурите по-дълъг срок на годност.

– За оптимален вкус, оставете зимната тиква да престои поне две седмици преди консумация.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Обичам Тръмп, Путин и гейовете, ако си траят, обяви Милена Имам приятели хомосексуалисти, които не афишират, но не ми харесва, че много гейове афишират своята ориентация, споделя изпълнителката Защо не искат да признаят произхода на турския дюнер кебап Ако това се бе случило, 95 % от дюнерджийниците в Германия, щяха да бъдат засегнати
След 9 дни издирване, откриха котката, изабягала на летището в Ларнака Мика била поставена в специална клетка, но малко преди излитането стопаните на животното били уведомени, че неизвестно как котката излязла от клетката и избягала в посока на пистата Токсикологията във ВМА се пръска по шевовете от младежи, употребили наркотици Пациентите често постъпват в тежко състояние – от силно възбудени и неадекватни до изпаднали в кома
Така се прави любимата баница на Тодор Живков по рецепта на готвача му бай Данчо Баницата на Тодор Живков – така бай Данчо е кръстил творението си, в което бившият държавник бил влюбен Християнството братство помогна на 13 деца от родното село на Коджакафалията Вижте подробности за благородния акт
Експерт посочи как ще се промени жилищният пазар у нас след 1 януари Значителните ръстове на цените през последните години са довели до бързо влошаване на достъпността на жилищата в София, Пловдив, Варна и Бургас с темп от 20% Ако обичате сникърс, задължително трябва да направите тази торта Най-хубавото парче карамел с фъстъчено масло, което съм ял някога
Рязко нарастват пътуванията на българи до Китай Увеличено е търсенето на екзотични валути Незрящият Виктор Асенов измина с колело близо 100 км по склоновете на вулкана Етна Заедно с Диляна Христова караха тандемно колело, като изминаха 93 км с близо 3000 метра положителна денивелация
От цената на тези панелки в краен квартал на наш град свят ще ви се завие Дори панелките в крайните квартали на Пловдив прескачат вече 2000 лева на квадрат, отбелязва брокер Рев на елени оглася Ропотамо През есента е периодът, в който благородните елени са в плен на хормоните