Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Правя домашна лютеница само по тази мързелива рецепта - без пържене и варене, готова за 5 минути!

Ключови думи: лютеница, флагман, рецепта

Лютеницата е сред шедьоврите на българската кухня, а тази рецепта за бърза лютеница без топлинна обработка е идеална за всеки, който иска да се наслади на богатството от вкусове с минимални усилия.

Приготвена само за пет минути, тя е свежа, ароматна и идеална за всеки повод. Ето какво ви е необходимо за нашата Домашна лютеница без пържене и варене:

Продукти:

5 големи червени  чушки
1 шепа орехи
1 шепа магданоз
3-4 скилидки чесън
50 мл растително масло
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка смлян  черен пипер
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка дафинов лист
1 чаена лъжичка червен пипер на прах
Приготвяне:

1. Изпечете червените чушки във фурна на 200 °C или на котлон.

2. Поставете печените чушки в найлонов плик и ги оставете да се охладят за няколко минути, което ще улесни беленето им.

3. Обелете чушките и отстранете семките и дръжките.

4. Сложете почистените чушки, орехите, магданоза, чесъна, растителното масло и всички подправки в блендер.

5. Пасирайте до гладка и хомогенна смес.

6. Лютеницата е готова за употреба или може да се съхранява в хладилник в херметически затворен контейнер.

Чудесна е върху филийка или като гарнитура към основно ястие, внасяйки свежест и автентичен вкус във всяка хапка.

3
Коментара по темата
3.
Приятел
25.09.2025 08:17:51
Само глупости , това не лютеница , бъркоч
2.
Това не лютеница,
22.09.2025 14:38:01
а чушки по турски,чесана/арсен/ е основна подправка за Азия,дафиновия лист е за диабетици,орехите против радиация и гуша и т.н.Българската лютеница се прави от доматено пюре и сладък сух червен пипер и олио с малко вода сол на вкус по всяко време на годината стига да имате пловдивско доматено пюре в картон Филикон.
1.
1111
21.09.2025 18:22:55
Това НЕ Е домашна лютеница, а печен пипер с подправки.
Морков, патладжан, домати...???
Мързелът е голяма работа, ей
  Добави Коментар
Няколко тактики, как да поставим граници на децата си в интернет Дигиталният свят крие и рискове – от кибертормоз до опасно съдържание и злоупотреба с лични данни Фондация „Димитър Бербатов“ награди бургаския ученик Стоян Балтов В категория „Наука“ за ученици от V до VIII клас Стоян бе един от тримата номинирани и получи едно от най-големите отличия за млади таланти в страната
БНБ представи дизайна на българските евромонети, вижте ги Те ще бъдат в обращение от 1 януари 2026 година Нови промени по АМ "Тракия" утре Те касаят област Пловдив
Когато нямам време, правя печени бутчета с горчица! Никога сте опитвали по-вкусно нещо! Всеки може да приготви тези печени пилешки бутчета и ще бъдете изключително доволни от получения вкус Нов успех на КСТ "Бургас 1975" в Румъния Двойката е първа година в категория Junior II и вече се класира на финал на световно ниво
Даниела Рупецова иска по 1313 лв. от жените, за да ги върне в енергията им! 13-ката е число, на което Рупецова е заложила здраво, мислейки, че й носи късмет Диона се нахвърли на заядливите мъже Хейтърите попаднаха под обстрела на певицата
Ето къде временно ще е променено движението в участък от АМ „Хемус“ Промяната ще важи в периода от 10 ноември до 14 ноември Спират многократните визи за ЕС на руснаците Причините са използването на миграцията като оръжие, саботажни дейности и възможната злоупотреба с визи
България подготвя ключови инициативи за предстоящото председателство на Стратегията на ЕС за Дунавския регион Министър Боршош на важна среща по повод председателството на България В Харков започнаха да строят подземни училища Поради близостта на региона до фронтовата линия, строителните екипи и общностите работят при изключително трудни условия – на няколко смени, понякога без електричество или комуникации