Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Този рецепта за кифлички промени представите ми за месене, толкова е лесна, че я правя през ден

Ключови думи: тесто за кифлички, лесна рецепта за кифлички, флагман

Ако търсите перфектната рецепта за пухкави, меки като памук кифлички, които се топят в устата, значи сте на правилното място. Тази рецепта е истинска магия и гарантира страхотен резултат всеки път.  Тестото е толкова лесно за работа, а крайното изживяване е просто неустоимо. Напълнете ги с любимата си плънка — дали ще е сладко или солено, кифличките ще се превърнат в любимо лакомство за цялото семейство.

Домашни Кифлички
Необходими продукти:
2 чаши топла вода
10 грама суха мая
350-400 грама брашно+ 4 чаени чаши  брашно
1 чаена лъжичка сол
200 милилитра топло прясно мляко
100 грама краве масло
мармалад,  сирене,  шоколад или друго по избор
2 супени лъжици растително масло
За намазване:

1 жълтък
1 супена лъжица прясно мляко
Начин на приготвяне:
За да приготвите тестото, започнете, като смесите в купа топла вода, суха мая и захар. Разбъркайте, добавете брашното и оставете сместа на топло за около час, за да се активира маята и да удвои обема си.

В друга купа смесете брашно, разтопено масло, олио и прясно мляко. Прибавете втасалата смес и месете, докато получите меко и еластично тесто, което не лепне. Оставете го да почине за 20 минути. След това го премесете за още няколко минути и го върнете в купата, покривайки го с кърпа, за да втаса отново.

Когато тестото е готово, разтеглете го на голяма кора. Сгънете я като плик, за да оформите правоъгълник, и го нарежете на парчета. Разрежете всяко парче по средата, добавете плънка и навийте на стегнато руло.

Подредете кифличките в тава, покрита с хартия за печене, и ги оставете да втасат на топло за 30 минути. Намажете ги с разбит жълтък с малко прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути, докато станат златистокафяви и апетитни.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Мощна стачка и искане за 32-часова работна седмица в... Лондон Нападнаха дома и колата на родна екоактивистка Екшън в село Шатрово
Пламна голям пожар във Варна Гори тревна площ и борова гора "Баба Турбо" от българско село даде ценен урок на младите Да не се отказват и да спортуват
Пътят София-Русе е блокиран Плевенчани искат вода Село Варвара празнува Община Царево и Кметство Варвара напомнят, че празничната програма продължава
Нов силен трус в съседна страна Земята пак се разтресе в района на Синдирги Страх от екологична катастрофа в района на... Язовир "Батак"
Стряскащо сравнение за цената на първия учебен ден между България и САЩ Оказва се, че американските семейства харчат по-малко пари за този паметен момент Лекар бие тревога: Не убивайте хлебарките с чехъл, защото... Може техни яйца да "завладеят" дома ви
Земетресение в Китай Бедствието е с магнитуд 4,4 по Рихтер Маниак стресна Виктория Капитонова Луд е по нея, но тя има приятел