Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Този рецепта за кифлички промени представите ми за месене, толкова е лесна, че я правя през ден

Ключови думи: тесто за кифлички, лесна рецепта за кифлички, флагман

Ако търсите перфектната рецепта за пухкави, меки като памук кифлички, които се топят в устата, значи сте на правилното място. Тази рецепта е истинска магия и гарантира страхотен резултат всеки път.  Тестото е толкова лесно за работа, а крайното изживяване е просто неустоимо. Напълнете ги с любимата си плънка — дали ще е сладко или солено, кифличките ще се превърнат в любимо лакомство за цялото семейство.

Домашни Кифлички
Необходими продукти:
2 чаши топла вода
10 грама суха мая
350-400 грама брашно+ 4 чаени чаши  брашно
1 чаена лъжичка сол
200 милилитра топло прясно мляко
100 грама краве масло
мармалад,  сирене,  шоколад или друго по избор
2 супени лъжици растително масло
За намазване:

1 жълтък
1 супена лъжица прясно мляко
Начин на приготвяне:
За да приготвите тестото, започнете, като смесите в купа топла вода, суха мая и захар. Разбъркайте, добавете брашното и оставете сместа на топло за около час, за да се активира маята и да удвои обема си.

В друга купа смесете брашно, разтопено масло, олио и прясно мляко. Прибавете втасалата смес и месете, докато получите меко и еластично тесто, което не лепне. Оставете го да почине за 20 минути. След това го премесете за още няколко минути и го върнете в купата, покривайки го с кърпа, за да втаса отново.

Когато тестото е готово, разтеглете го на голяма кора. Сгънете я като плик, за да оформите правоъгълник, и го нарежете на парчета. Разрежете всяко парче по средата, добавете плънка и навийте на стегнато руло.

Подредете кифличките в тава, покрита с хартия за печене, и ги оставете да втасат на топло за 30 минути. Намажете ги с разбит жълтък с малко прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути, докато станат златистокафяви и апетитни.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Осъдиха голяма звезда в спорта за скандална кражба Симон няма обяснение за престъплението Военен пострада при скок с парашут - какво е състоянието му Той е със сериозни травми и е настанен в интензивното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив
21-годишно момиче трябваше да изгони себе си или гаджето си в Биг Брадър! Реакцията й породи куп коментари Въшка си спечели фенове. Романтиката победи Човек на Путин щял да празнува Нова година в Киев? Скандално твърдение за Лавров и отношението му към Рубио
От април ще може да пътуваме директно до Ню Йорк и Чикаго Тайните на аборигенската музика и как тя лекува Двама братя от племето обикалят света и лекуват пациенти от цял свят
Възстановено е движението на близо 10 км участък от АМ „Тракия“ в Софийска област Всеки петък до края на октомври от 16 ч. до 20 ч. ще има две ленти за движение в посока София - Варна Катастрофа между автомобил и патрулка блокира пътя София-Бургас  Инцидентът е станал на Подбалканския път, в района от Пирдоп до Антон
Ето какво се прави на  Димитровска задушница Сред нашите предци е имало много интересни знаци за този ден Мел Гибсън премисля участието на Христо Шопов в продължението на "Страстите Христови" Причината е заради делото на българския актьор, който изигра перфектно предателя Пилат Понтийски
Сензацията Тихомир Батинков с професионален дебют в бокса 35-годишният Батинков тренира бокс повече от 15 години и в момента се подготвя под ръководството на Арман Хакобян Утре в Бургас ще се излъчи документален филм, посветен на Георги Марков Входът е свободен