Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Свинското вече го правя само на шиш с картофи и меден сос

Ключови думи: шиш, свинско, рецепта

Добре дошли в нашето вкусово пътешествие! Днес ви представяме вкусна рецепта за  свинско месо с  картофи, лук и  бекон на шиш с медено-соев сос. Това ястие е пълно с прекрасни вкусове и отличителни аромати, които ще ви очароват от първата хапка.

Комбинацията от деликатно подправено свинско месо, хрупкави картофи и бекон, който остава вкусен и сочен, създава неустоима наслада. И на всичкото отгоре, това ексклузивно ястие е придружено от освежаваща салата. Пригответе се за гастрономическа приказка, която ще искате да повторите!

Вижте подробно продуктите и начина на приготвяне на чудно вкусното Свинско на шиш с картофи и меден сос:

Продукти:

1 кг свинско месо
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
4 картофа
1 чаена лъжичка сол
0,5 чаена лъжичка смлян черен пипер
0,5 чаена лъжичка смлян червен пипер
2 супени лъжици растително масло
2 глави лук
6-8 резена бекон
Сос за намазване на месото:

2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица кетчуп
1 супена лъжица френска горчица
1 супена лъжица мед
Салата от червено зеле:

300 г червено зеле
2 чаени лъжички сол
1 шалот
1 краставица
1 супена лъжица ябълков оцет
1 супена лъжица зехтин
Приготвяне:

1. Нарежете свинското месо на по-дебели филийки, покрийте ги с фолио и ги подсушете от едната страна, но ги поръсете със сол и черен пипер от двете страни.

2. Сложете нарязаните на вълнообразни кръгчета картофи в купа, овкусете със сол, черен пипер, смлян сладък червен пипер и поръсете със зехтин – разбъркайте добре.

3. Пригответе 2 шишчета и нанижете на тях подправените картофи, месото (всяко парче на 2 шишчета), нарязания на кръгчета лук и резен бекон – повтаряйте процеса, докато стигнете до повърхността на шишчетата, образувайки голяма купчина.

4. Поставете върху влажна хартия за печене, увийте във фолио и поставете върху тава за печене.

5. Печете в предварително загрята фурна за 60 минути на 200°C.

6. Изсипете соевия сос в купа, добавете кетчуп, френска горчица и мед – разбъркайте с лъжица и сосът е готов!

7. След като изтече времето за готвене, извадете месото от фурната, отстранете фолиото и намажете всяка страна със соса.

8. Продължете да печете във фурната, но без фолио, за 15-20 минути на 200°C.

9. Сложете нарязаното червено зеле в купа, подправете със сол – разбъркайте с ръце, след което добавете ситно нарязан шалот, краставица, залейте с ябълков оцет и поръсете със зехтин – разбъркайте добре и салатата е готова!

10. Сервирайте свинско месо с картофи, лук и бекон на шишчета с медено-соев сос с приготвена салата от червено зеле и краставици.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Нова драма с трамвай в София Превозното средство напусна релсите Септемврийска жега, термометрите ще достигат до... 33 градуса в части от страната, в столицата ще е 29
Кошмарно полувреме! Испанците поведоха с 3:0, а Радо Кирилов нацели гредата  Над 40 000 запалянковци се надяват лъвовете да обърнат резултата Бьорн Борг е тежко болен Легендарният играч страда от рак
Зрелище на "Васил Левски", 2-ият срещу 84-ият Във футбола в момента 4 самолета, 3 хеликоптера и много пожарникари гасят голяма стихия до Солун Властите с бърза реакция в съседната ни страна
Нургюл Салимова със силна партия срещу двукратна еврошампионка Двете завършиха реми Екшън с автобус по линията Варна – София Ето какво се случи
Двама датски сапьори загинаха при руски удар в Украйна "Руснаците умишлено са атакували работниците от хуманитарната мисия", твърди управителят на Черниговска област Почина един от пострадалите при трудовата злополука в "Арсенал" Отиде си 46-годишен мъж
26 държави са готови да изпратят мироопазващи сили в Украйна Каза френският президент Румен Радев за самолета на Урсула фон дер Лайен: Измислен скандал Президентът с остър коментар