Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Не е необходима фурна: Бърза торта „Нежност“ без печене

Ключови думи: торта, нежност, фурна, печене, рецепта

Тортата със заквасена сметана е десерт, който съчетава удобство при приготвяне и изключително мек вкус. Вместо традиционните блатове, които изискват печене и напояване, тук се използват готови продукти, което значително улеснява процеса. Подобни рецепти се появяват още през средата на 20-ти век, когато домакините в Европа и СССР започват да търсят по-бързи и лесни варианти за сладкиши. Вместо класическите тестени блатове се използват бисквити или меденки, а кремът се приготвя от заквасена сметана или кондензирано мляко. Така десертът остава не по-малко вкусен, но се приготвя значително по-бързо.

Рецепта за торта „Нежност“ без печене:

Необходими продукти:

* Яйца – 2 броя

* Щипка сол

* Захар – 130 г

* Брашно – 50 г

* Заквасена сметана – 400 г

* Масло – 230 г

* Ванилова захар – 10 г

* Шоколадови бисквитки – 300 г

* Мляко – 4 с.л.

(Форма с диаметър 18 см)

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със сол и захар, добавете брашното и разбъркайте. Сложете заквасената сметана и сварете сместа на среден огън, докато се сгъсти.

2. За да изстине бързо, поставете тенджерата в съд със студена вода или оставете сместа да се охлади в хладилника, покрита със стреч фолио.

3. Смелете шоколадовите бисквити в блендер. Добавете 80 г разтопено масло и разбъркайте. Ако сместа не се слепва, прибавете мляко.

4. Разделете бисквитените трохи на три части. Едната се притиска към дъното на форма, втората – по стените, за да се оформят страните на тортата.

5. Разбийте охладената кремообразна смес. В отделна купа разбийте останалото меко масло с ваниловата захар, след което постепенно добавяйте крема, докато се получи пухкава смес.

6. Изсипете крема върху бисквитената основа и загладете. Поръсете повърхността с останалите трохи.

7. Оставете тортата в хладилник за 4–6 часа.

Резултатът е нежна и вкусна торта без печене, която съчетава лекотата на приготвяне с богат вкус на заквасена сметана и шоколадови бисквити.

 

 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Поставете сол на прозореца си тази зима и забравете за влагата Народен трик срещу конденза, който работи безотказно  Шофьор загина след челен удар в бетонна колона Издъхнал е в болница
Кирил Петков захапа Слави: Всеки мъж струва, колкото му тежи думата Ядем орехи от Китай, българските – все по-скъпи заради ниските добиви Годината е доста предизвикателна, с доста премеждия и препятствия, обясняват производители
На вниманието на бургазлии, които живеят или шофират в този район Затварят ключово кръстовище в жк "Зорница" Киселова прехвърли топката изцяло на ГЕРБ: Стабилността на НС е тяхна! Предстои председателите на парламентарните групи да седнат на масата на преговорите
Малкото коте на Божинов стана майка за втори път Щастливата новина моделът сподели в инстаграм с трогателен кадър от родилното Разберете дали яйцето е готово само с едно въртене Готвач разкри лесен метод за перфектно сварени яйца без разклащане или варене на око
Акция срещу разпространението на наркотици в столицата, 103-ма в ареста При обиските са иззети всички забранени субстанции Започва нова ера за тези 3 зодии Ключът е да прегърнат промяната с вътрешна откритост и самочувствие
Азис показа родния си брат Поводът е повече от специален, а именно… рожден ден Несебър вдъхновява: Нова изложба в Градската галерия на Стария град Събитието е част от ежегодния фестивал „Есенни пасажи“