Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пълнени чушки, които ще засенчат дори пицата

Ключови думи: пълнени чушки, рецепта, вечеря

Пълнените чушки са едно от най-обичаните ястия в българската кухня. Те съчетават свежестта и фината сладост на чушките с богатия вкус на плънката, която може да се приготви по най-различни начини – с месо, зеленчуци, ориз или зърнени храни. Благодарение на формата си чушките се превръщат в естествен съд за пълнеж, което ги прави идеални за експерименти и адаптация към различни вкусове.

Исторически, през XIX век сладките чушки започват масово да навлизат в европейската кухня, измествайки патладжаните и тиквичките като най-често използвани зеленчуци за плънка. С времето те се превръщат в основа на редица традиционни рецепти, включително и българската класика – пълнените чушки.

Ето една изпитана и вкусна рецепта за пълнени чушки с пилешка кайма, ечемик и сирене:

Необходими продукти:

5 сладки чушки

2 глави лук

1 морков

400 г пилешка кайма

150 г ечемик

100 г кашкавал или сирене

1 с.л. олио

1 ч.л. копър

1 ч.л. магданоз

1 ч.л. сух чесън

2 яйца

½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Измийте и сварете ечемика до готовност, след което оставете да се охлади.

Настържете лука и моркова на ситно ренде и ги смесете с каймата.

Почистете чушките от семките и ги разрежете на половинки.

Намажете ги отвътре и отвън с малко олио.

Смесете сварения ечемик с каймата и зеленчуците, овкусете със сол и сух чесън.

Напълнете чушките с плънката и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Печете в загрята фурна на 190°C до полуготовност.

Разбийте яйцата и ги смесете със настъргания кашкавал. Сложете от тази смес върху всяка чушка като „шапка“.

Върнете чушките във фурната и допечете до златиста коричка.

Поръсете с нарязан копър и магданоз преди сервиране.

Резултатът е ароматно и сочно ястие, което може да бъде поднесено както за обяд, така и за вечеря. Пълнените чушки с ечемик и пилешка кайма са вкусна алтернатива на класическите рецепти и със сигурност ще впечатлят семейството и гостите ви.

1
Коментара по темата
1.
Тъпотии на килограм
26.08.2025 17:43:58
Пълнени чушки засенчвали пицата? Хахахаха и какво общо имат! Все едно супа топчета засенчва пържола?
  Добави Коментар
19 човека се издирват след експлозията в американски завод, сградата е унищожена (ВИДЕО) Причините за инцидента се разследват НОИ с предупреждение за въвеждането на еврото Гражданите трябва да бъдат особено внимателни с личните си данни
САЩ налагат 100% мита на Китай от 1 ноември Президентът предуптеди, че обмисля "мащабно увеличение" и на вносните такси Сателитите на Starlink започнаха да падат на Земята, опасни ли са? Поне по 4 падат на ден
Скандалната Бони Блу оцени външността на Тръмп и Ким и каза дали би спала с Путин Бони не е срамежлива Община Варна с открито писмо до УС на БФВ Къде ще играе България на Европейското следващата година?
Тази фраза може да предизвика буря в отношенията между партньорите Използвате ли я при спор с половинката си? Скандалът с ИТН се разраства, щели да вкарват журналисти в затвора заради голите им снимки  След като чалгата влезе в политиката и в парламента, сега напира да влезе и в Наказателното право, коментира ген. Атанас Атанасов
Карлос Насар има най-якия треньор в света, буквално! Херкулес с възможност да се учи от легенда с умопомрачителни резултати. Наставникът му вдига 405 килограма двубой в категория до 82,5 кг "Бебета пантери" в българско заведение, властите реагираха мигновено Оказа се, че става въпрос за домашни котета
Ограничено е движението между Русе и Бяла Ето подробности Северна Корея спечели Световното в Норвегия, Насар отсрами България Жените на Северна Корея пишат история в модерните щанги