Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка неделя правя за закуска тези лесни сиренки с бутер тесто

Ключови думи: сиренки, рецепта

Ако обичате домашно приготвените   тестени закуски, но нямате време за месене и чакане на  тестото да втаса, тази рецепта е точно за вас. Сиренките с   бутер тесто се приготвят лесно, а резултатът е впечатляващ – златисти, пухкави и неустоимо вкусни. С няколко прости стъпки ще получите цяла тава ароматни сиренки, идеални за закуска или лека вечеря.

Необходими продукти (чаша от 200 мл):

1 чаша хладко прясно мляко
1 чаша хладка вода
1 чаена лъжичка суха мая (5 г)
1 чаена лъжичка сол
5 чаши брашно (500 г)

За намазване:
100 г разтопено масло
60 мл олио

За плънката:
Сирене + настърган кашкавал

За намазване преди печене:

1 жълтък + 1 чаена лъжичка олио

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото
В купа смесете прясното мляко, водата, маята и солта. Постепенно добавете брашното и замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Разделете го на 4 топки и оставете да починат за 20 минути.

Приготвяне на бутер слоевете
Разтопете маслото и го смесете с олиото. Вземете първата топка тесто, разточете я леко и я намажете с мазнината. Повторете с останалите три топки, като ги поставяте една върху друга и всяка мажете с масло.

Разтягане на тестото
Започнете внимателно да разтягате тестото с ръце, докато се получи тънка правоъгълна кора. Намажете отново с масло и сгънете на плик, прихлупвайки краищата към центъра. Обърнете тестото, намажете го отново и повторете процедурата още веднъж.

Добавяне на плънката
Поръсете тънко разточеното тесто със смес от натрошено сирене и настърган кашкавал. След това го сгънете на продълговат правоъгълник.

Оформяне на сиренките
Нарежете тестото на тънки ленти и ги подредете в леко намаслена тава. Натиснете леко всяка сиренка с пръсти.

Финални щрихи и печене
Намажете сиренките с разбит жълтък и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, докато придобият златист загар.

Готовите сиренки са пухкави, ароматни и изключително вкусни. Тази рецепта ви спестява време, но не и вкус – перфектна за закуска или за споделяне с близки. Опитайте я и се насладете на домашно приготвена топла закуска!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тези признаци показват, че един мъж иска да прекара живота си с вас Партньор, който истински те обича, няма да пренебрегне собствените си нужди, а ще постави твоите високо в списъка си с приоритети Хората от тези зодии са най-конфликтните За тях страстта и несигурността често са преплетени, създавайки връзки, изпълнени с възходи и падения
Внимание! Ако получите това съобщение за онлайн банкиране във връзка с еврото, незабавно... ГДБОП алармира за нова измама Джокович: Сърбия е на ръба на гражданска война Според него напрежението в страната ескалира
През лятото я правя с пресни, през зимата – със замразени плодове: Пухкава ягодова пита с кисело мляко Нежна, с наситен ягодов аромат и много, много пухкава и вкусна Мъже, плачете! Най-красивата актриса се омъжва Последните новини за евентуален брак на звездата от сериала „Шербет от боровинки“ предизвикаха истински фурор сред нейните фенове
Ако имате картоф, малко кашкавал и брашно, непременно направете тези мекици С неустоима плънка Затварят основен път към Гърция за около месец Предупредителна табела за наложените временни ограничения е поставена на пътя, изписана на гръцки и на български език
Зеленски е готов да обсъди въпроса за териториите само с Путин Путин обаче иска Украйна да предаде целия Донбас на Руската федерация Всяка неделя правя за закуска тези лесни сиренки с бутер тесто Сиренките с бутер тесто се приготвят лесно, а резултатът е впечатляващ – златисти, пухкави и неустоимо вкусни
Миналата година за първи път пробвах лютеница на фурна по тази рецепта, цяла зима си облизахме пръстите Рецептата е проста и не изисква никакви усилия Култови участнички се завръщат в Ергенът По интригантки и по-провокативни отвсякога