Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всеки ден ям тези ябълкови палачинки на фурна и пак отслабвам

Ключови думи: палачинки на фурна, флагман

Печените ябълкови палачинки са вкусно и същевременно здравословно изкушение, което съчетава лекотата на традиционните палачинки с аромата на пресни ябълки.

За разлика от обичайните палачинки, които се приготвят в тиган с много мазнина, тук тестото се пече във фурна – без допълнително олио и без излишни калории.

Резултатът е ефирен десерт с деликатна текстура и естествена сладост.

Малко история
Палачинките имат дълга традиция – още в Древна Рус те символизирали слънцето и новото начало. С времето рецептата преминава граници и се превръща в основа за десетки варианти по света. Ябълките, като един от най-достъпните плодове в Европа, бързо намират място в този десерт. В някои страни подобни печива са познати като клафути, но в руската традиция запазват духа на класическите палачинки, обогатени с плодова свежест.

Необходими продукти
4 яйца

щипка сол

10 г ванилова захар

20 г захар

400 мл прясно мляко

250 г брашно

30 г олио

3 ябълки

Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със солта, захарта и ваниловата захар.

Добавете половината от млякото и брашното, като разбърквате до получаване на гладка смес.

Постепенно сипете останалото мляко и олиото, след което оставете тестото да почине за няколко минути.

Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде.

В тава (38х34 см), покрита с хартия за печене, изсипете тестото и разпределете ябълките отгоре.

Печете на 180 градуса около 30 минути, докато десертът придобие златист цвят.

Сервиране и финален щрих
След като изстине, може да го нарежете на квадратни парчета или да навиете на рулца за по-изискана презентация. Леко поръсване със захар и канела ще подчертае вкуса на ябълките и ще придаде още повече уют и топлина.

Така получавате десерт, който е едновременно лек и ароматен, без излишни мазнини – перфектен за следобедно похапване или сладък завършек на вечерята.

Блиц

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тези признаци показват, че един мъж иска да прекара живота си с вас Партньор, който истински те обича, няма да пренебрегне собствените си нужди, а ще постави твоите високо в списъка си с приоритети Хората от тези зодии са най-конфликтните За тях страстта и несигурността често са преплетени, създавайки връзки, изпълнени с възходи и падения
Внимание! Ако получите това съобщение за онлайн банкиране във връзка с еврото, незабавно... ГДБОП алармира за нова измама Джокович: Сърбия е на ръба на гражданска война Според него напрежението в страната ескалира
През лятото я правя с пресни, през зимата – със замразени плодове: Пухкава ягодова пита с кисело мляко Нежна, с наситен ягодов аромат и много, много пухкава и вкусна Мъже, плачете! Най-красивата актриса се омъжва Последните новини за евентуален брак на звездата от сериала „Шербет от боровинки“ предизвикаха истински фурор сред нейните фенове
Ако имате картоф, малко кашкавал и брашно, непременно направете тези мекици С неустоима плънка Затварят основен път към Гърция за около месец Предупредителна табела за наложените временни ограничения е поставена на пътя, изписана на гръцки и на български език
Зеленски е готов да обсъди въпроса за териториите само с Путин Путин обаче иска Украйна да предаде целия Донбас на Руската федерация Всяка неделя правя за закуска тези лесни сиренки с бутер тесто Сиренките с бутер тесто се приготвят лесно, а резултатът е впечатляващ – златисти, пухкави и неустоимо вкусни
Миналата година за първи път пробвах лютеница на фурна по тази рецепта, цяла зима си облизахме пръстите Рецептата е проста и не изисква никакви усилия Култови участнички се завръщат в Ергенът По интригантки и по-провокативни отвсякога