Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всеки ден ям тези ябълкови палачинки на фурна и пак отслабвам

Ключови думи: палачинки на фурна, флагман

Печените ябълкови палачинки са вкусно и същевременно здравословно изкушение, което съчетава лекотата на традиционните палачинки с аромата на пресни ябълки.

За разлика от обичайните палачинки, които се приготвят в тиган с много мазнина, тук тестото се пече във фурна – без допълнително олио и без излишни калории.

Резултатът е ефирен десерт с деликатна текстура и естествена сладост.

Малко история
Палачинките имат дълга традиция – още в Древна Рус те символизирали слънцето и новото начало. С времето рецептата преминава граници и се превръща в основа за десетки варианти по света. Ябълките, като един от най-достъпните плодове в Европа, бързо намират място в този десерт. В някои страни подобни печива са познати като клафути, но в руската традиция запазват духа на класическите палачинки, обогатени с плодова свежест.

Необходими продукти
4 яйца

щипка сол

10 г ванилова захар

20 г захар

400 мл прясно мляко

250 г брашно

30 г олио

3 ябълки

Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със солта, захарта и ваниловата захар.

Добавете половината от млякото и брашното, като разбърквате до получаване на гладка смес.

Постепенно сипете останалото мляко и олиото, след което оставете тестото да почине за няколко минути.

Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде.

В тава (38х34 см), покрита с хартия за печене, изсипете тестото и разпределете ябълките отгоре.

Печете на 180 градуса около 30 минути, докато десертът придобие златист цвят.

Сервиране и финален щрих
След като изстине, може да го нарежете на квадратни парчета или да навиете на рулца за по-изискана презентация. Леко поръсване със захар и канела ще подчертае вкуса на ябълките и ще придаде още повече уют и топлина.

Така получавате десерт, който е едновременно лек и ароматен, без излишни мазнини – перфектен за следобедно похапване или сладък завършек на вечерята.

Блиц

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кой е Марин Станев от "Ергенът" 5 Трима ергени ще влязат в риалитито Циклон заля Крит, бури идват към границата ни (ВИДЕО) Властите в Гърция съобщават за екстремни условия на о. Крит. Издадено е предупреждение да се пътува само при крайна необходимост в област Еврос до границата
Внимание! Катастрофа затруднява трафика по АМ"Тракия" Инцидентът е при 274-ия километър, трафикът се осъществява само в изпреварващата лента  И Украйна, и Русия с жертви при въздушни удари Най-малко петима души починаха
Да бъде ли "охладен" Румен Радев? От СДС и ГЕРБ с различни позиции "В демократичните държави комисари и министри имат подобни ограничения. Това не е някаква репресия", категоричен е лидерът на СДС  Един от най-великите поп изпълнители празнува юбилей Бруно Марс, който продължава да експериментира и да се забавлява с музиката, от фънка до попа, от реге до соул
Колко ще са обезщетенията за пострадалите от наводненията по Черноморието? Информацията изнесе министър Борислав Гуцанов  Важно за пътуващите по пътя Бургас-Варна Корекция в движението
Модел загина в адска катастрофа, остави момиченце сираче Трагедията се случи в Бразилия, известната жена е била без колан Скала падна на пътя на прохода Шипка Каменната маса затруднява движението по пътя Габрово – Казанлък 
Бунтарката на бургаската сцена Никол Мерджанова се присъединява към трио No Gravity Бургаското трио No Gravity започва есента с новина – 17-годишната Никол е новият член на групата Петкова: Слуховете, че българите обедняват, са абсолютно неверни Финансовият министър се аргументира с увеличение на разходите за персонал, социални плащания и пенсии