Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кой каза, че здравословното не е вкусно? От години приготвям най-сочните кюфтенца без капка олио и без пържене

Ключови думи: кюфтета, флагман, рецепта за кюфтета

Ако все още не сте намерили вашата идеална рецепта за кюфтета, тогава предлагам да опитате моята рецепта за сочни домашни кюфтенца.

Всички приятели и познати ги обожават, а у дома не искат да опитат други! Най-хубавото е, че са здравословни – без пържене, без капка олио, а стават супер сочни и без хляб.

Ето лесната рецепта за перфектните домашни кюфтенца:

Перфектните домашни кюфтенца
Продукти:
600 г кайма

1 яйце

100 мл прясно мляко

40 г царевично брашно

1 много голяма глава лук или две по-малки

30-40 г грис

Сол, подправки, в зависимост от вкуса

100 г кашкавал

Приготвяне:
Можете да направите кюфтетата от всякаква кайма, може и смес.

При мен в случая каймата е от пилешки и пуешки бутчета.

Най-добре е да си я приготвите сами – отделете месото от костите и го смелете в месомелачка. Ако ви се струва, че месото е сухо, не се притеснявайте, кюфтенцата са много сочни.

Лукът също трябва да бъде смлян.

След това разбийте яйце в каймата, добавете сол, черен пипер и чесън (може и сушен).

Изсипете в друга купа царевичното нишесте. Именно то придава на кюфтетата уникална нежност.

Нишестето се залива с топло мляко и се оставя за 5 минути.

След това го добавете към каймата и объркайте.

Тъй като каймата е течна, е необходимо да добавите и грис.

Разбъркайте и омесете хубаво каймата, така че кюфтетата да не загубят формата си по-късно.

Оформете каймата на топки и поставете веднага върху тавичка, покрита с хартия за печене.

След това вземете обикновена пластмасова бутилка с капачка, навлажнете я във вода и направете дупка в средата на топчетата месо. Трябва да получите нещо подобно:

Включете фурната и загрейте до 180 °. Времето за печене е 15 минути.

След това извадете кюфтенцата и поставете парче кашкавал във всяка кухина. Обикновено използвам сирене моцарела.

Върнете във фурната и печете още 10 минути, докато кашкавалът се запече.

Украсете кюфтетата с домати и пресни билки./jenata.blitz.bg

1
Коментара по темата
1.
:)))
23.08.2025 17:15:05
Без олио било :))) Ами тя каймата с тази сланина вътре, не знам някой да слага олио :))) А тук имаме и кашкавал, яйца, месо....то оставаше и при тези мазнотии да има и олио :)))
  Добави Коментар
Тези признаци показват, че един мъж иска да прекара живота си с вас Партньор, който истински те обича, няма да пренебрегне собствените си нужди, а ще постави твоите високо в списъка си с приоритети Хората от тези зодии са най-конфликтните За тях страстта и несигурността често са преплетени, създавайки връзки, изпълнени с възходи и падения
Внимание! Ако получите това съобщение за онлайн банкиране във връзка с еврото, незабавно... ГДБОП алармира за нова измама Джокович: Сърбия е на ръба на гражданска война Според него напрежението в страната ескалира
През лятото я правя с пресни, през зимата – със замразени плодове: Пухкава ягодова пита с кисело мляко Нежна, с наситен ягодов аромат и много, много пухкава и вкусна Мъже, плачете! Най-красивата актриса се омъжва Последните новини за евентуален брак на звездата от сериала „Шербет от боровинки“ предизвикаха истински фурор сред нейните фенове
Ако имате картоф, малко кашкавал и брашно, непременно направете тези мекици С неустоима плънка Затварят основен път към Гърция за около месец Предупредителна табела за наложените временни ограничения е поставена на пътя, изписана на гръцки и на български език
Зеленски е готов да обсъди въпроса за териториите само с Путин Путин обаче иска Украйна да предаде целия Донбас на Руската федерация Всяка неделя правя за закуска тези лесни сиренки с бутер тесто Сиренките с бутер тесто се приготвят лесно, а резултатът е впечатляващ – златисти, пухкави и неустоимо вкусни
Миналата година за първи път пробвах лютеница на фурна по тази рецепта, цяла зима си облизахме пръстите Рецептата е проста и не изисква никакви усилия Култови участнички се завръщат в Ергенът По интригантки и по-провокативни отвсякога