Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рускиня ми даде автентична рецепта за мекици с плънка: Трябват ви кисело мляко, 1 яйце и 10 минути работа

Ключови думи: руски мекици с плънка, рецепта

Чудни руски мекици с  кисело мляко – ще ви отнемат минимално време за приготвяне, а всяка минута си заслужава, защото са пухкави, апетитни и ухаят вълшебно!

Рецептата е руска, а плънката може да нагодите според собствените си вкусови предпочитания. В оригиналния вариант се използват пилешко и гъби, но също така вкусни са с шунка и кашкавал или вечната класика – натрошено  сирене и яйце.

Запишете си рецептата и непременно споделете резултата с нас:

Чудни руски мекици с кисело  мляко

Продукти:

500 мл кисело мляко/кефир
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица захар
1 яйце
750 г брашно
1 супена лъжица бакпулвер
20 мл олио
За плънката (по избор):

2 малки глави лук, ситно нарязани
150 г гъби, ситно нарязани
200 г бяло месо, ситно нарязано или смляно
150 г заквасена сметана и неутрална сметана
Приготвяне:

1. В дълбока купа смесете киселото мляко с яйцето, солта и захарта, след което постепенно добавете брашното и бакпулвера.

Когато се образува меко и компактно тесто, добавете олиото и месете, докато стане гладко. Покрийте и оставете да почине 20 минути.

2. За плънката: запържете ситно нарязания лук, добавете нарязаните гъби и оставете да къкри, докато омекнат и течността се изпари. Добавете нарязаното месо, добавете го в тигана и оставете да къкри, докато омекне и смени цвета си.

3. Подправете на вкус и добавете сметаната. Варете на слаб огън, като бъркате, докато всичко се смеси и излишната течност се изпари, около 15 минути, покрито. Оставете да се охлади.

4. Разделете отпочиналото тесто на приблизително 19-20 топки. Покрийте ги с прозрачно фолио, за да не изсъхнат. Вземете една, поръсете я с малко брашно и я разточете с ръка или точилка, а в средата поставете плънката.

5. Затворете краищата като триъгълник.

6. Загрейте олио в тиган на среден огън, след което запържете пълнените мекици, докато се зачервят хубаво от двете страни.

Не ги обръщайте, докато не покафенеят хубаво от едната страна.

Готовите мекици са супер хрупкави отвън (ще се убедите, когато ги разчупите) и много меки и сочни отвътре.

Насладете им се с чаша айрян или кисело мляко, а може да замените с тях не само закуската, но и обяда или вечерята.

1
Коментара по темата
1.
Мунчо с празния поглед
23.08.2025 09:45:45
На мен и на флагман рускиня ни дава рубли ма не е митрофанова
  Добави Коментар
Ето как действа газираното на черния дроб Учени установиха, че както сладките, така и диетичните безалкохолни напитки повишават риска от мастно чернодробно заболяване Иван и Мирослав са баща 1 и баща 2. Имат ли право да гледат дете През 2017 г. среща съпруга си – Мирослав. Сключват брак в Дания
Араби дават 5 млрд. паунда, за да купят Манчестър Юнайтед Когато сър Джим Ратклиф купи 27,7% от акциите на клуба миналата година, в сделката беше вмъкната така наречената клауза за „влачене по протежение на сделката“ Изборите в Пазарджик - рекорден брой кандидати за съветници и арести за търговия с вот В квартал "Токайто" масово казват, че гласуват за Германия
Клъцна носа си втори път Новата половинка на Благо Джизъса - инфлуенсърката Мария-Луиза, отново легна под ножа Двама чужденци се изгубиха в района на Рилските езера ПСС се намеси бързо
Как се приготвя популярния еликсир от смокини и зехтин От свещен дар в древността до съвременен суперплод – какво прави смокините толкова ценни и как се приготвя популярният еликсир със зехтин Гонзо с много тежки думи след резила с Турция Говори за ДЮШ след 1:6
НИМХ предупреди за промяна на времето днес, чакат ни... Силен северозападен вятър и повече облаци ще донесат типично есенно време в цялата страна Нововъведение: Пешеходна пътека с изкуствен интелект в Бургас Технологията е разработка на латвийски производител
Тежък удар по шофьорите! Безкрайни ошашки и висока цена за... Всесезонни или зимни гуми – какво избират българските шофьори тази есен Космолог предсказва кога ще свърши Вселената Показахме не само, че колапсът е възможен, но и кога и как може да се случи, заявява проф. Хенри Тай