Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази бърза вечеря с пълнеж от кренвирши винаги ме спасява, когато нямам време за готвене

Ключови думи: бърза вечеря, кренфирши, флагман

Това е най-бързата и вкусна вечеря на всички времена, радвам любимите си хора с нея отново и отново, а понякога я приготвям и за гости.

Най-често слагам за "пълнеж" кренвирши или наденички, но вие можете да сложите каквото деликатесно месо имате в хладилника, дори и с варени яйца е много вкусно и декоративно.

Наистина си струва да опитате, ще получите перфектния обяд или вечеря, с бързо и лесно приготвяне. Тези, които са я опитали, имахт само една забележка "защо кри рецептата 20 години"?

Пригответе изброените по-горе продукти и да започваме:

3 яйца

250 мл прясно мляко

50 г масло

500 г брашно

1 пакетче бакпулвер (10 г)

сол на вкус

4 листа топено сирене

4 кренвирша или дебърцини (наденички)

100 г настърган кашкавал (или моцарела)

ПРИГОТВЯНЕ:

В дълбока купа се слагат 250 мл мляко и се добавят две цели яйца, една чаена лъжичка сол, 50 г разтопено и охладено масло (в микровълнова или на много слаб котлон), след което всичко се разбива добре с бъркалка.

Добавете сухите съставки към сместа от течни през цедка: 500 г брашно и едно пакетче бакпулвер (10-12 г). Разбийте добре с бъркалка до получаване на хомогенна течна смес с гъста консистенция, без бучки.

Продълговата форма, която обикновено използвате за козунак или хляб с размери 32х12 см, намажете с маргарин и застелете с хартия за печене, след което изсипете готовата смес в нея. Формата трябва да е дълбока, защото при печене сместа нараства, а обемът се увеличава почти двойно.

Заравнете повърхността, след което покрийте с едно разбито яйце. Разпределете яйцето равномерно върху цялото тесто, като се стараете да попадне под всички ъгли. Отгоре се нареждат листа топено сирене, които да покрият цялата повърхност.

След това подредете месото или нещо друго по ваш вкус и накрая покрийте всичко с настърган кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за половин час.

Сервирайте ястието горещо, но е много вкусно и студено. 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Българин с победа в митичната "Медисън Скуеър Гардън" Русев мачка Компании от Украйна и Чехия съвместно ще разработват дронове За прехващане на въздушни цели
Благомир Мастагарков бе на косъм от жестока контузия Благо играе футбол, можеше да му счупят крака  Реал М посочи вратата на голяма звезда Родриго пред трансфер в Арсенал
Шер глези 40 години по-младото си гадже Със скъпи подаръци Усик освободи една от титлите Има нов шампион
Делян Пеевски поиска от държавата по 110 лева за пенсионерите, депутатите му даряват заплатите си Финансовият министър му отговори, че възможностите ще станат ясни след анализ на изпълнението на бюджета за тази година Мисията ни е да сеем знания, а макар и с рани, лалета в цимента винаги ще има Девет от песните по стихове от новата ми книга са запеваеми, шлагерни, споделя тя
Лесен трик за сушене на чаршафи през зимата Ето как да се справите с мокрото спално бельо, ако нямате сушилня 50 см сняг в Турция Кога ски сезонът там ще бъде открит?
Владимир Чуков: Резолюцията на ООН е крачка към мир в Близкия изток Отказът на „Хамас“ да подкрепи резолюцията показва, че организацията не желае да се разоръжи, смята той Жена е блъсната на пешеходна пътека в София До гара "Захарна Фабрика"