Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-кремавата и нежна торта Пломбир се прави много лесно, разкриваме ви тайната

Ключови думи: Пломбир, рецепта

Любителите на сладкиши определено ще харесат домашно приготвената Пломбир торта без печене. Не е нужно да прекарвате много време в приготвяне на блатовете, да наблюдавате фурната или да се занимавате с тестото. 

Десертът се получава невероятно ефирен и вкусен, а кремът е сладък и нежен.

Разкошна Пломбир торта - бърза рецепта
Това лакомство може да се приготви дори без бисквитки - просто трябва да вземете най-простите съставки и да ги смесите в правилния ред, след което да направите крема. Любимата ви торта се получава от първия път и ви радва с вкуса на сладолед, познат от детството.

Съставки за блатовете:
двеста и петдесет грама брашно;
седемдесет грама захар;
сто и петдесет грама масло.
Съставки за крема:
две кокоши яйца;
сто и петдесет грама захар;
пакет ванилова захар;
две супени лъжици нишесте;
петдесет грама масло.
Начин на приготвяне:
Първо трябва да приготвите крема. За целта разбийте яйцата, нишестето, захарта и ванилията в тенджера. Разбийте с тел, докато получите хомогенна маса. След това добавете заквасената сметана и разбийте отново. 

Сложете на среден огън и гответе, докато сместа се сгъсти. Трябва постоянно да бъркате, без да сваляте от котлона, в противен случай кремът ще загори. След сгъстяване, задръжте за 15 секунди и свалете от котлона, след което добавете маслото, разбъркайте добре и оставете настрана.

В отделен съд смесете брашното и захарта, оваляйте маслото в брашно и настържете на едро ренде директно в купа с насипни продукти. 

Накрая смелете маслото със захарта и брашното на трохи. Изсипете трохите в сух тиган и пържете до златисто кафяво.

Сглобете тортата, като използвате ринг за сладкиши или форма с подвижен под. Сложете две супени лъжици трохи на дъното, загладете го и намажете със сметана. Правете това, докато съставките свършат, последният слой трябва да се намаже със сметана. 

Последната стъпка е да сложите тортата в хладилник за 2-3 часа или за една нощ, за да стегне добре. 

Можете да сервирате тортата Пломбир такава, каквато е, или да я украсите по желание, например с настърган бял шоколад или орехи – вие решавате. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Надежда Йорданова за дерогацията на "Лукойл": Дава ни глътка въздух Остават обаче предизвикателствата, добави тя Арестуваха сина на Радан Кънев Намерила са в него марихуана
Клинове от 80-те отново са хит Модната носталгия превзе подиумите, а сега навлиза в масовия гардероб Деница Сачева попари надеждите на бедните пенсионери, остават без добавки за Коледа Големи отстъпки, които касаят големите теми в този бюджет, няма как да бъдат направени
Гурбетчии наливат спестяванията си в имоти в Родопите 70% от купувачите на жилища в региона са работили в чужбина, а цените продължават да растат Карди Би роди четвъртото си дете Баща му е състезателят по американски футбол Стефон Дигс
Ужасяващи експлозии край Буенос Айрес, десетки са ранени Димът достигна „около 500 метра височина Крадат велосипеди... с въдица Френските власти разбиха престъпна мрежа, задигнала велосипеди за близо 1 милиона евро
Сара Джесика Паркър ще получи наградата „Каръл Бърнет“ Печели я за изключителен принос към телевизията Икона с мощи на св. Гавриил Ургебадзе и негови вещи изложени за поклонение в "Св. Неделя“ в София Те ще останат в църквата до 17.00 часа днес
Спират туристи на границата с Гърция за неплатени глоби Властите в южната ни съседка вече инсталират камери за наблюдение на възлови места в страната Трагедия в Стокхолм! Автобус се вряза в спирка, има загинали Всички пострадали са били на спирката