Най-кремавата и нежна торта Пломбир се прави много лесно, разкриваме ви тайната
Любителите на сладкиши определено ще харесат домашно приготвената Пломбир торта без печене. Не е нужно да прекарвате много време в приготвяне на блатовете, да наблюдавате фурната или да се занимавате с тестото.
Десертът се получава невероятно ефирен и вкусен, а кремът е сладък и нежен.
Разкошна Пломбир торта - бърза рецепта
Това лакомство може да се приготви дори без бисквитки - просто трябва да вземете най-простите съставки и да ги смесите в правилния ред, след което да направите крема. Любимата ви торта се получава от първия път и ви радва с вкуса на сладолед, познат от детството.
Съставки за блатовете:
двеста и петдесет грама брашно;
седемдесет грама захар;
сто и петдесет грама масло.
Съставки за крема:
две кокоши яйца;
сто и петдесет грама захар;
пакет ванилова захар;
две супени лъжици нишесте;
петдесет грама масло.
Начин на приготвяне:
Първо трябва да приготвите крема. За целта разбийте яйцата, нишестето, захарта и ванилията в тенджера. Разбийте с тел, докато получите хомогенна маса. След това добавете заквасената сметана и разбийте отново.
Сложете на среден огън и гответе, докато сместа се сгъсти. Трябва постоянно да бъркате, без да сваляте от котлона, в противен случай кремът ще загори. След сгъстяване, задръжте за 15 секунди и свалете от котлона, след което добавете маслото, разбъркайте добре и оставете настрана.
В отделен съд смесете брашното и захарта, оваляйте маслото в брашно и настържете на едро ренде директно в купа с насипни продукти.
Накрая смелете маслото със захарта и брашното на трохи. Изсипете трохите в сух тиган и пържете до златисто кафяво.
Сглобете тортата, като използвате ринг за сладкиши или форма с подвижен под. Сложете две супени лъжици трохи на дъното, загладете го и намажете със сметана. Правете това, докато съставките свършат, последният слой трябва да се намаже със сметана.
Последната стъпка е да сложите тортата в хладилник за 2-3 часа или за една нощ, за да стегне добре.
Можете да сервирате тортата Пломбир такава, каквато е, или да я украсите по желание, например с настърган бял шоколад или орехи – вие решавате. / jenata.blitz.bg
Добави Коментар