Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Топ 5 рецепти за туршии

Ключови думи: туршия, рецепта за лесна туршия

С идването на късното лято и есента българските домакинства се подготвят за любим зимен ритуал - правенето на туршии.

Традицията, предавана от поколение на поколение, не само съхранява зеленчуците за студените месеци, но и пази духа на домашното готвене.

Събрахме 5-те най-апетитни рецепти, които ще направят зимата ви по-вкусна и ще ви накарат да си оближете пръстите:

1. Класическата, която никога не разочарова

Необходимo:

1 кг моркови

1 кг камби

1 кг зелени домати

1 кг карфиол

1 връзка целина

1 чаша сол

500 мл оцет

200 г захар

Зърна черен пипер, дафинов лист

Приготвяне:

Зеленчуците се измиват и нарязват. Подреждат се в буркани, като между тях се слагат подправките. Маринатата от оцет, сол и захар се кипва и се залива гореща. Затварят се бурканите и се стерилизират 5 минути.

2. Лютата изненада

Необходимо:

500 г люти чушки

500 г камби

500 г зеле

500 г моркови

500 мл оцет

150 г сол

200 г захар

Чесън, копър, зърна черен пипер

Приготвяне:

Всички зеленчуци се нарязват. Слагат се в буркани със слой подправки. Маринатата се кипва и залива гореща.

3. Меденото изкушение

Необходимо:

1 кг моркови

150 мл оцет

100 мл мед

1 глава чесън

1 връзка копър

1 с.л. сол

Приготвяне:

Морковите се режат на пръчици. Маринатата от оцет, мед и сол се кипва, добавят се чесънът и копърът. Залива се в буркани и се стерилизира 3 минути.

4. Златният карфиол

Необходимо:

1 кг карфиол

1 с.л. куркума

500 мл оцет

200 г захар

1 с.л. сол

Дафинов лист, зърна черен пипер

Приготвяне:

Карфиолът се накъсва на розички. Маринатата с куркума се кипва, залива се върху зеленчуците в буркани и се стерилизира 5 минути.

5. Бързата хитова туршия

Необходимо:

500 г малки краставички

300 г моркови

300 г камби

200 мл оцет

2 с.л. захар

1 с.л. сол

Чесън, копър

Приготвяне:

Всички зеленчуци се нарязват, подреждат се в буркани с подправките. Маринатата се кипва и се залива. Охлаждат се и са готови за консумация след 24 часа.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Бивш ас на ЦСКА се класира за Световното Назон е на седмото небе от щастие Шок в Тернопол, десетки загинаха Сред жертвите има 3 деца
Рибар улови глиган в язовир Извадил прасето с лодка от водоема и животното било пуснато обратно на свобода Как правилно да съхраняваме летните гуми на колата през зимата Ценни препоръки
Отварят досиетата "Епстийн", тайните на финансиста-педофил ще бъдат огласени Остава Доналд Тръмп да сложи подписа си, за да станат детайлите по скандала обществено достояние Заведение в Дубай предлага най-скъпото кафе в света, цената е шокираща 850 евро за няколко глътки свежест
Корпуционният скандал в Украйна се разраства, министърът на енергетиката напуснала страната Приеха й оставката  Министерството на туризма представя България на водещи чуждестранни пазари Страната ни демонстрира богат туристически потенциал на изложенията в Румъния и Германия
Зеленски и Ердоган дават нов импулс на мирните преговори за Украйна Тръмп подготвял таен план от 28 точки за мир в бившата съветска република Рецидивист блудства с 82-годишна Ужас в Две могили
Служители на държавната администрация на протест заради бюджета Ще излизат пред работните си места поетапно, първите демонстранти ще са от НСИ Словакия ще съди ЕС заради спирането на вноса на руски газ? Премиерът с остра заявка