Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Топ 5 рецепти за туршии

Ключови думи: туршия, рецепта за лесна туршия

С идването на късното лято и есента българските домакинства се подготвят за любим зимен ритуал - правенето на туршии.

Традицията, предавана от поколение на поколение, не само съхранява зеленчуците за студените месеци, но и пази духа на домашното готвене.

Събрахме 5-те най-апетитни рецепти, които ще направят зимата ви по-вкусна и ще ви накарат да си оближете пръстите:

1. Класическата, която никога не разочарова

Необходимo:

1 кг моркови

1 кг камби

1 кг зелени домати

1 кг карфиол

1 връзка целина

1 чаша сол

500 мл оцет

200 г захар

Зърна черен пипер, дафинов лист

Приготвяне:

Зеленчуците се измиват и нарязват. Подреждат се в буркани, като между тях се слагат подправките. Маринатата от оцет, сол и захар се кипва и се залива гореща. Затварят се бурканите и се стерилизират 5 минути.

2. Лютата изненада

Необходимо:

500 г люти чушки

500 г камби

500 г зеле

500 г моркови

500 мл оцет

150 г сол

200 г захар

Чесън, копър, зърна черен пипер

Приготвяне:

Всички зеленчуци се нарязват. Слагат се в буркани със слой подправки. Маринатата се кипва и залива гореща.

3. Меденото изкушение

Необходимо:

1 кг моркови

150 мл оцет

100 мл мед

1 глава чесън

1 връзка копър

1 с.л. сол

Приготвяне:

Морковите се режат на пръчици. Маринатата от оцет, мед и сол се кипва, добавят се чесънът и копърът. Залива се в буркани и се стерилизира 3 минути.

4. Златният карфиол

Необходимо:

1 кг карфиол

1 с.л. куркума

500 мл оцет

200 г захар

1 с.л. сол

Дафинов лист, зърна черен пипер

Приготвяне:

Карфиолът се накъсва на розички. Маринатата с куркума се кипва, залива се върху зеленчуците в буркани и се стерилизира 5 минути.

5. Бързата хитова туршия

Необходимо:

500 г малки краставички

300 г моркови

300 г камби

200 мл оцет

2 с.л. захар

1 с.л. сол

Чесън, копър

Приготвяне:

Всички зеленчуци се нарязват, подреждат се в буркани с подправките. Маринатата се кипва и се залива. Охлаждат се и са готови за консумация след 24 часа.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър! Една от жените в къщата е бременна Стефани научи важната вест Облачно време в България В Рило-Родопската област се очакват сериозни валежи вечерта
Симеон Николов насълзи Любо Ганев и спортна България, ето какво каза 18-годишният волейболен гений обеща само едно нещо на феновете, но какво! Алекс Николов с разтърсващо обръщение пред 20 000 фенове "Много обичам България, радвам се, че успяхме да сплотим нацията"
Бленджини с кратка, но пламенна реч Благодари на играчите и на България Издирват звезда от "Бързи и яростни" Драма с Тарийз Гибсън
"Син" фен направи шоу на парада на волейболистите Поздрави специално асовете от ВК "Левски" и дълго тича до автобуса, явно е в добра спортна форма Трагедия в Индия Има загинали работници
Стряскаща информация за родните лекари 7% от българските медици са ставали жертва на физическа агресия Земетресение от 6,2 по Рихтер в Азия Във Филипините
Страшен пожар в България, има изгорели къщи и коли Огнената стихия застраши и болница Доживотна присъда за двама българи, убили лекар в Гърция Случаят е особено тежък