Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако имате малко тиквички и сирене, непременно опитайте тази рецепта! Засенчва всички кюфтета и палачинки

Ключови думи: палачинки, шницели, тиквички, картофи

Ако търсите лесна, бърза и същевременно много вкусна рецепта, шницелите от тиквички и картофи със сирене са идеален избор.

Комбинацията от крехки тиквички, картофи и вкусно сирене създава златисти шницели в тигана с хрупкава повърхност и мека вътрешност.

Ето необходимите продукти за тази вкусотия (за около 8-10 броя) – Шницели от тиквички и картофи със сирене:

Шницели от тиквички и картофи със сирене

Продукти:

2 средно големи тиквички
3 средни картофа
1/2 глава лук
1/2 чушка (може да я пропуснете)
150 г твърдо сирене (например едам, гауда)
2 яйца
3 – 4 супени лъжици обикновено брашно (или галета, в зависимост от консистенцията)
Сол, смлян черен пипер на вкус
Сушен чесън или пресен счукан (по избор)
Олио за пържене
Приготвяне:

Обелете тиквичките и картофите (можете да оставите тиквичките с кората, ако са млади) и ги настържете на ситно.

Сложете нарязаните зеленчуци в купа, овкусете със сол и оставете да престоят 5-10 минути. След това ги изстискайте добре, за да не се разпаднат котлетите по време на пържене и да станат приятно хрупкави.

Междувременно в тиган с 1 с.л.

олио задушете наситнения лук заедно с нарязаната чушка. Когато омекнат, ги добавете към сместа от тиквички и картофи.

Добавете настърганото сирене, яйцата, брашното и подправките към изцедените зеленчуци.

Разбъркайте добре всичко, за да се образува по-гъста смес . Ако сместа е твърде рядка, добавете малко брашно или галета.

Загрейте олиото в тиган. Гребете от сместа с лъжица и оформете плоски шницели (по-големи кюфтета).

Пържете ги на среден огън до златисто кафяво от двете страни – приблизително 3-4 минути на страна.

Поставете шницелите върху кухненска хартия, за да отстраните излишната мазнина. Сервирайте топли, например със заквасена сметана, прясна салата или като гарнитура към месо.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тото с откровение: Там, където няма аплодисменти, има хора, които ме познават без микрофон Тото признава, че именно в моментите далеч от сцената си спомня какво го е подтикнало да започне музикалния си път Ако си мислите, че в България работим бавно... Във Великобритания ремонт на път може да отнеме век Според статистиката над 25 000 шофьори са претърпели щети по автомобилите си заради дупки само през тази година
Изгоненият Томи от „Игри на волята“ започва да прави маргарин Намажете се с Томи, апелира той 4 зодии са на прага на голяма промяна в живота към края на годината Дали сте сред тях
Горим мазнини и намаляваме кръвната захар с това упражнение в седнало положение Възможно ли е да сме намерили златната среда между фитнес и удобство Заплатата й се топи Тя побесня
Черен ден за България, почина музикална емблема Вачо Бъндарака си отиде на 81-годишна възраст Ако се събудите в 3:17, 3:33 или 3:42 – това не е безсъние, а това е сигнал за опасно нещо! Когато това явление се повтаря, особено в периода между 3 и 4 часа сутринта, тялото може да сигнализира, че нещо е извън баланс
Проклетията на зодиите: Лъв – арогантен, Риби – завистливи, а Везните… Кой е капризен, кой – инатлив, и кой – направо кошмарен Авикомпания пуска директни полети от София за екзотична дестинация Полетите ще бъдат осъществявани всеки четвъртък до края на февруари 2026 г.
Терзиев лъсна по жълт бански (СНИМКИ) Столичният кмет взе участие в благотворителен турнир по адаптирано плуване Спад на безработицата през третото тримесечие Данните са на НСИ