Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Туршия "Всичко по 2" – запишете тази рецепта, защото скоро ще ви трябва

Ключови думи: всичко по 2, туршия, рецепта

Туршията е най-популярната зимнина във всеки български дом. Дори сами да не затваряте буркани, най-вероятно имате някоя грижовна майка или баба, която редовно ви снабдява с вкусната зимнина.

Е, с нашата рецепта може да се справите и сами, при това без особени усилия, а резултатът е вкусна и хрупкава шарена туршия, пълна с витамин С! При това в рецептата не се използват консерванти, което я прави още по-полезна. Вижте необходимите продукти за Туршия Всичко по 2:
 

2 кг домати (може да са зелени, розови или червени)
2 кг чушки
2 кг карфиол
2 кг моркови
2 кг краставици
За саламурата:

Сол – малко повече на вкус
Вода – колкото може да се побере в пълна купа зеленчуци
Начин на Приготвяне:

Измийте добре зеленчуците. Срежете чушките отгоре малко с нож. Набодете доматите на 2-3 места. Отрежете краищата на краставиците. Разделете карфиола на едри цветчета. Обелете моркова и отрежете леко краищата.

Поставете найлонов плик в купа, така че краищата леко да излизат извън купата.

Наредете зеленчуците: ред краставици, моркови, чушки, домати и карфиол. Повтаряйте подреждането, докато изразходвате съставките.

Напълнете купата с вода. След това изсипете водата в друг съд и добавете в нея морска сол, така че саламурата да е малко по-солена от обикновено.

Разбъркайте добре, за да се разтвори солта. Не е необходимо саламурата да се вари.

След това течността се връща в купата със зеленчуците. По време на мариноването зеленчуците ще попият излишната сол. Оставя се на студено да се маринова.

Забележка: Чрез завързване на найлоновия плик зеленчуците остават под саламурата, така че не се образува бяла повърхност над зеленчуците. Когато туршията втаса и започнете да я използвате, трябва да намалите нивото на завързване на плика.

Можете да увеличите количеството на съставките, ако е необходимо.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Бомбардировач на САЩ репетирa удари на 50 км от руската граница Тренировъчна мисия във Финландия Бум на работници от Узбекистан, идат заради обещание за заплата от 5000 лева Сблъсъкът с реалността отказва хората да останат, а ощетени са работодателите
Почина голямо име в спорта в България Този свят напусна Георги Хаджиев 39-годишен българин се обеси Не са ясни мотивите за фаталното деяние
Вирусолози бият тревога за H3N2, мутирал е Новите вариации на щама вече предизвикват сериозни епидемии в Австралия и Япония, а медици у нас съветват за ранна имунизация и повишена предпазливост Боровинките и черният чай забавят стареенето Как да ги включите лесно в ежедневното си меню?
Близо половин тон отпадъци събраха и изхвърлиха възпитаниците на бургаското Механо Инициативата е част от проекта „Зелено предприемачество за устойчиво бъдеще“ Бивш играч на Ливърпул идва в България Пред парафиране с Локо София е
Жената, задържана за обира в Лувъра, пусната под съдебен надзор Тя няма право да се свързва с останалите заподозрени или да напуска Франция Извънземни си направиха военна база под водата? Сензационно твърдение
Криминално проявен открадна домашно куче на морето Престъпното деяние стана във Варна 37 души загинаха при катастрофа с автобус в Южна Америка Трагедия след удар в пикап