Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вики от Мастило прави невероятни кисели краставички, тайната е в... черния бански

Ключови думи: черен бански, вики от мастило, рецепта кисели краставички

Певицата Виктория Терзийска, по-известна като Вики от „Мастило“, изненада феновете си с вкусна доза традиция и лятно настроение. Облечена в черен бански, тя показа как приготвя кисели краставички по стара семейна рецепта от баба си Тотка, като разкри тайната за перфектната ферментация.

Вики сподели в личния си профил във Facebook нещо съвсем различно от музиката – рецепта за традиционна българска зимнина.

Певицата демонстрира как приготвя т.нар. „солянки“ – ферментирали краставички по специална исперихска рецепта, предавана в семейството ѝ през поколенията. Облечена в черен бански и с усмивка, Вики не само показа процеса, но и сподели вълнуващото послание зад рецептата:

„Солянки! Исперихска рецепта от баба ми Тотка, дошла при мен от майка ми. Децата ги обожават, а в този бидон получавате благина от хрупкави ферментирали краставички за по-малко от три денонощия!“

Ето и съставките, които използва:

• 5 кг корнишони
• 10-литров бидон (за предпочитане стъклен)
• 8 супени лъжици морска сол, добита от Атанасовското езеро
• вода
• листа от хрян или зърна синап за допълнителна хрупкавост

Според Вики, тайната на успеха се крие в това да се обръщат краставичките по няколко пъти на ден. Само след 72 часа те вече са готови за хапване!

„Децата ги обожават, а в този бидон получавате благина от хрупкави ферментирали краставички за по-малко от три денонощия!

Какво ви е нужно: пет килограма хрупкави корнишони, един 10литров бидон ( аз намерих само пластмасов ако имате голям стъклен, още по-добре), морска сол, моята е от Атанасовското езеро, слагате 8 супени лъжици! И накрая заливате с вода до горе!

За да останат хрупкави най-отгоре слагам две, три листа хрян! Ако нямате, може да сложите няколко зърна синап. Хубаво е да ги обръщате, два три пъти на ден!“, поясни още Вики.

Терзийска завършва поста си с въпрос към последователите си: „Вие приготвяте ли си ферментирали зеленчуци? Супер полезни са!“.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Пилешките дробчета ги правя само по този начин, стават сочни и много вкусни Една малка тайна прави дробчетата много сочни Антикорупционният фонд прибрал 5 милиона лева за разследвания Николай Стайков и хората му обаче никога не вземат под прицел представители на ПП-ДБ
Здравко: Жал ми е за хората, които търсят известност чрез Big Brother Здравко Василев, победителят от първия сезон на Big Brother в началото на 2005 година, коментира седмия сезон на Big Brother Българин съди държавата, защото не сме били освободени от турско робство Съдебно дело за турското робство? Защо не и за падането на Рим, шегуват се юристи
Бившият главен прокурор Иван Гешев стана адвокат в Перник Има обаче съпротива от адвокатите  Скараха ли се Доналд Тръмп и Мелания (ВИДЕО) Заснеха ги по време на семеен спор
Диво прасе предизвика катастрофа в Ямбол Пострадали са 17-годишен пътник и 18-годишният водач Половин България няма достъп до денонощни аптеки 14 области са без денонощна аптека
Съдия Събина Христова-Диамандиева се пенсионира, изпратиха я с почести Магистрати от съдилища и прокуратури в Съдебната палата в Бургас, адвокати, нотариуси, юрисконсулти и съдебни служители изразиха уважение и респект към един от безспорните авторитети на правораздаването в региона МОН готви изненадващ тест по математика за 6-класниците Резултатите ще се вписват само по преценка на учителя и желание на ученика, уверяват от министерството
Забравете всички рецепти за мусака! Ред картофи, ред кайма и се получава руло-шедьовър Това е модерната мусака Напълних чушките с нещо, за което никога няма да се сетите – обядът беше феноменален Нова рецепта за пълнени чушки, която наистина си заслужава да опитате