Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вики от Мастило прави невероятни кисели краставички, тайната е в... черния бански

Ключови думи: черен бански, вики от мастило, рецепта кисели краставички

Певицата Виктория Терзийска, по-известна като Вики от „Мастило“, изненада феновете си с вкусна доза традиция и лятно настроение. Облечена в черен бански, тя показа как приготвя кисели краставички по стара семейна рецепта от баба си Тотка, като разкри тайната за перфектната ферментация.

Вики сподели в личния си профил във Facebook нещо съвсем различно от музиката – рецепта за традиционна българска зимнина.

Певицата демонстрира как приготвя т.нар. „солянки“ – ферментирали краставички по специална исперихска рецепта, предавана в семейството ѝ през поколенията. Облечена в черен бански и с усмивка, Вики не само показа процеса, но и сподели вълнуващото послание зад рецептата:

„Солянки! Исперихска рецепта от баба ми Тотка, дошла при мен от майка ми. Децата ги обожават, а в този бидон получавате благина от хрупкави ферментирали краставички за по-малко от три денонощия!“

Ето и съставките, които използва:

• 5 кг корнишони
• 10-литров бидон (за предпочитане стъклен)
• 8 супени лъжици морска сол, добита от Атанасовското езеро
• вода
• листа от хрян или зърна синап за допълнителна хрупкавост

Според Вики, тайната на успеха се крие в това да се обръщат краставичките по няколко пъти на ден. Само след 72 часа те вече са готови за хапване!

„Децата ги обожават, а в този бидон получавате благина от хрупкави ферментирали краставички за по-малко от три денонощия!

Какво ви е нужно: пет килограма хрупкави корнишони, един 10литров бидон ( аз намерих само пластмасов ако имате голям стъклен, още по-добре), морска сол, моята е от Атанасовското езеро, слагате 8 супени лъжици! И накрая заливате с вода до горе!

За да останат хрупкави най-отгоре слагам две, три листа хрян! Ако нямате, може да сложите няколко зърна синап. Хубаво е да ги обръщате, два три пъти на ден!“, поясни още Вики.

Терзийска завършва поста си с въпрос към последователите си: „Вие приготвяте ли си ферментирали зеленчуци? Супер полезни са!“.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Страшен пожар зад Кауфланд По информация на свидетели, пламъците са лумнали в близост до голям супермаркет, като в района има паркирани автомобили, които се намират опасно близо до огъня Горивата поскъпват заради санкциите срещу „Лукойл“ Изборът на особен управител е най-правилния ход, но да не се пипат активите на компанията, за да не ни осъди, предупреждава бивш министър
Гришо се радва на страхотна романтика С любимата му актриса Опасно време в пет области на България В Силистра, Русе, Велико Търново, Габрово и Стара Загора трябва да внимават
Почина Николай Попов-Чайника, разследван за кървавия атентат срещу Рали Пенков Той бе предприемач, бивш учител в гимназията по автотранспорт, но името му влезе в криминалните сводки Обезумял мъж уби майката на 3-годишното си дете Жестока трагедия в Румъния
Започва ремонт в община Сунгурларе Дейностите ще приключат в рамките на следващите дни 3,5 млн. българи са заплашени да останат без рента заради промени в закона за земеделските земи Земеделските фондове и зърнопроизводителите в сблъсък за едногодишните договори
Леля Димитрина готви райско месо на фурна направо в бурканите, вижте как Във всеки буркан се слагат зърна черен пипер и бахар Внимание, оранжев код! Проливни дъждове връхлитат България до часове По-значителни по количество ще са в централните и планинските райони
Вселената подготвя щедри подаръци за 3 зодии Всичко, в което сме вложили енергията и душата си, започва да разцъфва Милиони хора по света се отказват от хляба - има ли нужда Ново международно изследване поставя под съмнение широкоразпространеното схващане, че глутенът е основният виновник за стомашния дискомфорт