Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

От баба ми знам чудна рецепта за лъжлив оцет

Ключови думи: омлет, рецепта, омлет без яйца

Всеки от нас е попадал в ситуация, в която отваря хладилника за бърз омлет, но установява, че яйцата са свършили. Точно в такъв момент на помощ идват безценните съвети на нашите баби, които знаят как да направят нещо вкусно от нищо.

Оказва се, че за идеалния омлет яйцата изобщо не са задължителни, а резултатът може да надмине всички очаквания. Тайната се крие в една проста и достъпна съставка – брашното от нахут. Този трик не само спасява положението, но предлага и една много по-здравословна и икономична алтернатива.

Резултатът е невероятно апетитно ястие, което е идеално за лека вечеря, питателна закуска или дори за пълнеж на вегетариански бургер.

Необходими продукти:
Брашно от нахут – 200 грама

Вода – 250 милилитра

Тиквичка – 1 брой (средна)

Моркови – 2 броя

Домат – 1 брой

Сол и подправки на вкус

Мазнина за готвене

Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете нахутеното брашно с водата и разбийте енергично до получаване на напълно гладка, хомогенна смес без бучки.

Към сместа добавете фино настърганите моркови и тиквички, както и домата, нарязан на малки кубчета. Овкусете със сол според вашите предпочитания и разбъркайте добре.

Загрейте тефлонов тиган на средна температура, намазан с малко мазнина. Изсипете сместа и гответе около 5-7 минути от едната страна, докато придобие апетитен златисто-кафяв загар.

Внимателно обърнете омлета, за да се изпече и от другата страна за още няколко минути до готовност.

Сервирайте топлия зеленчуков омлет с гарнитура по избор – свежа салата, кисело мляко с билки или лютеница. Както препоръчват и от MateKitchen, това ястие е перфектна основа за вкусен вегетариански бургер или може да се поднесе като оригинално и засищащо предястие.

1
Коментара по темата
1.
хахахаха
04.08.2025 10:44:23
Поредната флагманска изцепка!!! Къде виждате ОЦЕТ? Май сте се вкиснали, а?
  Добави Коментар
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми Контролните измервания на РИОСВ и ИАОС не отчитат превишения на нормите за качество на въздуха във Велико Търново Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус! Зарадвайте себе си и близките си с тази лесна рецепта за коледни бисквитки
Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ Сега Мария може да си направи подкаст и да види каква е реалната ѝ тежест Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“ В понеделник и вторник, от 17:30 до 19:30 часа, добрият старец ще ви очаква до картичката с трона
Синът на Джон Траволта има неочаквана връзка с наследниците на Елвис Пресли Съдебен спор извади наяве документи, които хвърлят нова светлина върху една от най-пазените тайни в Холивуд Разкрита е тайната съставка, която прави питката за Бъдни вечер пухкава и мека При направата на печивото не се използват никакви продукти от животинки произход, така повелява традицията
Внимание шофьори! Блокират глоби и услуги на МВР заради еврото Незавършените електронни плащания ще бъдат анулирани, ако не се приключат до 30 декември  По-малко фирми планират коледни бонуси Несигурната икономическа среда кара все повече работодатели да се въздържат от празнични доплащания 
На директора на 138-о училище му прилоша в съдебната зала Заседанието започна със закъснение Задържаха 29-годишен мъж за разпространение на порнографски материали с малолетни Материалите са сваляни от чуждестранни сайтове и споделяни чрез торент клиенти, разследването продължава 
Трейлърът на „Аватар: Огън и пепел“ впечатлява, но критиците охлаждат очакванията Третият филм на Джеймс Камерън обещава по-мрачно завръщане на Пандора, но ранните оценки повдигат въпроси за бъдещето на франчайз Това е най-сполучливата и вкусна рецепта за тиквеник за Бъдни вечер Този чудесен десерт допълва празничната вечеря