Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Втората жена на баща ми издаде рецепта за уникална торта, която кръстих "Мащеха"

Ключови думи: торта мащеха, флагман, рецепта

Тортата, която носи интересното име „Мащеха“, е истинска наслада за любителите на сочните сладкиши. С шоколадов  пудинг и крем от  заквасена сметана тя е атрактивен и вкусен десерт, който съчетава богати пластове крем, мек пандишпан и вкусен крем.

Тази рецепта е чудесна за семейни тържества или като сладък завършек на обяд през уикенда. Всеки може да се справи с приготвянето ѝ, а полученият десерт ще впечатли всеки сладкоежец.

Продукти:

Пудинг:

2 шоколадови пудинга
800 мл мляко
4-6 супени лъжици захар
Тесто:

250 г обикновено брашно
250 г захар
100 мл вода
100 мл олио
5 яйца
1 бакпулвер
Какао (за оцветяване)
Крем:

250 мл сметана за разбиване
1 втвърдител за сметана
2 пак. ванилова захар
500 мл заквасена сметана
Освен това:

Мазнина за намазване на тавата
Брашно за поръсване на тавата за печене
Приготвяне:

1. Приготвяне на пудинга: Сварете шоколадовия пудинг с мляко и захар според инструкциите на опаковката и го оставете да се охлади.

2. Приготвяне на тестото: Загрейте фурната на 180 °C. Намажете тавата за печене и я поръсете с брашно. Разбийте жълтъците със захарта, добавете водата и олиото. Накрая внимателно добавете брашното, смесено с бакпулвера, и разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипете повече от половината тесто върху тавата за печене, оцветете останалото с какао и залейте с него светлото тесто. Отгоре разпределете пластове от охладения пудинг.

3. Печене: Печете около 30 минути, докато тестото стане твърдо и златисто.

4. Приготвяне на крема: Разбийте сметаната с втвърдителя, добавете заквасената сметана и ваниловата захар и разбъркайте добре. Намажете готовия крем върху охладеното тесто.

5. Завършек: Поръсете десерта с какао, настърган шоколад или канела, ако желаете, и го поставете в хладилник, за да стегне добре.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Здравна криза налегна цяла Европа Системната липса на инсулин е само част от критичните проблеми Костадин Ангелов седна в стола на Рая Назарян Той бе избран за зам.-председател на Народното събрание
Александър Николов като Супермен в Италия, наказа шампионите Алекс е неудържим в атака Възрастна бургазлийка е в болница след инцидент в "Лазур", украинец се потроши с мотоциклет За щастие, не се стигна до фатална развръзка
По АМ „Тракия“ продължават ремонтите в платното за Бургас Възстановява се движението днес в посока София  КНСБ и „Подкрепа“ излизат на протест за по-висока минимална заплата от 620 евро Стачните действия ще бъдат предупредителни и ще се проведат в петък пред МС
Тръмп оцени срещата със Си с 12 по десетобалната скала Не е говорено за Тайван. Китай ще започне отново да купува американска соя и ще направи компромис за редкоземни елементи, Вашингтон обмисля да намали мита Има много интересно поверие за днес Трудът краси човека винаги, но съществува вярване, че за днешния ден това важи още повече
Слаб вятър по Южното Черноморие Добро време в България Драма с питони в София РИОСВ в столицата отне незаконно отглеждани змии
Убийство като от филм на ужасите в България Син умъртви мъчително майка си Путин държи в ръцете си страшилището Статус-6 Според руският президент военните сили на страната са изпробвали успешно торпедото "Посейдон"