Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Втората жена на баща ми издаде рецепта за уникална торта, която кръстих "Мащеха"

Ключови думи: торта мащеха, флагман, рецепта

Тортата, която носи интересното име „Мащеха“, е истинска наслада за любителите на сочните сладкиши. С шоколадов  пудинг и крем от  заквасена сметана тя е атрактивен и вкусен десерт, който съчетава богати пластове крем, мек пандишпан и вкусен крем.

Тази рецепта е чудесна за семейни тържества или като сладък завършек на обяд през уикенда. Всеки може да се справи с приготвянето ѝ, а полученият десерт ще впечатли всеки сладкоежец.

Продукти:

Пудинг:

2 шоколадови пудинга
800 мл мляко
4-6 супени лъжици захар
Тесто:

250 г обикновено брашно
250 г захар
100 мл вода
100 мл олио
5 яйца
1 бакпулвер
Какао (за оцветяване)
Крем:

250 мл сметана за разбиване
1 втвърдител за сметана
2 пак. ванилова захар
500 мл заквасена сметана
Освен това:

Мазнина за намазване на тавата
Брашно за поръсване на тавата за печене
Приготвяне:

1. Приготвяне на пудинга: Сварете шоколадовия пудинг с мляко и захар според инструкциите на опаковката и го оставете да се охлади.

2. Приготвяне на тестото: Загрейте фурната на 180 °C. Намажете тавата за печене и я поръсете с брашно. Разбийте жълтъците със захарта, добавете водата и олиото. Накрая внимателно добавете брашното, смесено с бакпулвера, и разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипете повече от половината тесто върху тавата за печене, оцветете останалото с какао и залейте с него светлото тесто. Отгоре разпределете пластове от охладения пудинг.

3. Печене: Печете около 30 минути, докато тестото стане твърдо и златисто.

4. Приготвяне на крема: Разбийте сметаната с втвърдителя, добавете заквасената сметана и ваниловата захар и разбъркайте добре. Намажете готовия крем върху охладеното тесто.

5. Завършек: Поръсете десерта с какао, настърган шоколад или канела, ако желаете, и го поставете в хладилник, за да стегне добре.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров
Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо
Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите
Майка уби сина си, насече тялото му с брадва и го е укри в бидон Трагедия в Италия За какво служи малкото копче на предпазния колан Основната функция на това интересно дизайнерско решение е доста полезна
Тигър уби работник в зоопарк в чужбина Починалият бе ръководител Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер Тя не е искала тялото й да бъде местено при фатален инцидент в планината
Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция Галатасарай позлати централния нападател В зоопарк разстреляха 12 здрави маймуни и дадоха труповете за храна на хищници Драма в Германия