Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С една опаковка вафли правя най-вкусната торта

Ключови думи: лятна торта, флагман, рецепта, вафлена торта

Вафлената торта с кондензирано мляко отдавна е класика на домашните десерти. С течение на времето се появиха много вариации. Тортите се намазваха с различни кремове и се добавяха необичайни пълнежи.

Например, към крема можете да добавите:
разтопен шоколад или какао;
нарязани ядки;
кокосови люспи;
лимонова или портокалова кора.
Като допълнителен пълнеж трябва да вземете сладко, мармалад, сушени плодове, мед или шоколадова паста.

Ще разгледаме стъпка по стъпка рецепти за този десерт.

Вафлена торта с варено кондензирано мляко
Тази рецепта е по-близка до класическата, но все пак има интересна разлика. 

За тортата вземете:
опаковка вафли;
150 грама ядки (орехи);
кондензирано мляко;
200 грама масло;
250 грама обезкостени череши;
100 грама захар.
Начин на приготвяне:
Извадете маслото предварително от хладилника. Можете да купите варено кондензирано мляко или да си го направите у дома. 

За целта отстранете етикета, поставете консервата в съд с вода. Гответе на слаб огън за около два часа. Отворете само когато консервата се е охладила малко.

Сложете черешите със захарта в тенджера и гответе на слаб огън за около 20 минути. Разбийте маслото с кондензираното мляко. Пасирайте черешите до гладкост и гответе още 20 минути.

След това намажете блатовете със сметана и череши. Важно е да оставите малко сметана, за да покриете страните и горната част на блата. Поръсете ги с нарязани ядки. Съхранявайте вафлената торта в хладилник.

Вафлена торта - рецепта с плодове
Това е необичайна, но много вкусна версия на този десерт. 

За да приготвите тортата, вземете:
опаковка блатове;
200 грама масло;
200 грама кондензирано мляко;
400 грама ябълки; една супена лъжица захар; пакетче желе; плодове и горски плодове за украса.
Начин на приготвяне:

Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде. Задушете в тиган със захарта, докато омекнат. Прехвърлете в чиния и залейте с пакетче желе. Разбъркайте всичко и оставете да се охлади. Сместа трябва да стане гъста.

Трябва предварително да извадите маслото. Когато омекне, разбийте го с кондензирано мляко. Сега започваме да сглобяваме тортата. Намажете блатовете, като ги редувате със сметана и плодов пълнеж. Украсете. Оставете в хладилник за два часа и едва след това сервирайте вафлената торта. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Може ли да повярвате на колко години става тази фолк икона Таня Боева навърши 52 и изглежда ослепително Италия се сбогува с "краля" на модата Джорджо Армани През последните два дни близо 15 хиляди души отдадоха почит на прочутия дизайнер, който почина в четвъртък на 91-годишна възраст
Легендата Петър Вучков се връща на екран на 87 години Водещият на "Минута е много" участва в реклама на добавки Рецепта, която ще ви накара да НЕ искате да ядете нездравословна бърза храна Ето я
4,5 на сто от българите не могат да си позволят зъболекар България е сред страните с най-много зъболекари на глава от населението Близо 14 души загинаха при протести срещу забраната на социалните мрежи в Непал Демонстрации имаше и в други части на страната
След 6 години: Полицията арестува "фантома", каращ болид от Формула 1 в Чехия Той е бил обграден с десетки полицейски коли и дори хеликоптер Асен Блатечки лъсна гол с колега Всички са в шок от гледката, съпругата вади пушка
Десетки семейства си купиха нови жилища, но останаха без ключ за тях Някои от жертвите са си продали старите апартаменти и сега са на квартира Работещите бедни се увеличават въпреки скока на минималната заплата 1,3 млн. живеят под линията на бедност - това е една пета от населението
Мъж опита да сложи край на живота си, полетя от Аспаруховия мост Спрял колата си посредата на пътя и се хвърлил За три месеца: Цените на повечето храни падат, какво е поскъпнало? В последните 90 дни има стабилизиране на пазара