Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Сладоледена революция в центъра на Бургас – след Дуа Липа, Miu Miu и Ralph Lauren, ето кой яхва тренда

В бранд бутика на бездимната алтернатива IQOS в Tria City Centre два поредни уикенда – 25-26 юли и 1-2 август, ще се насладите на специално приготвен сладолед от един от топ готвачите в България
Ключови думи: IQOS, Тria City Center, сладолед, лято 2025

Няма друг десерт, който да съчетава такава свежест, удоволствие и универсална любов, както сладоледът. От древните рецепти с лед и мед до съвременните гурме вкусове, сладоледът е преминал през векове, култури и континенти, за да се превърне в символ на лятото и незабравимите емоции – но и на стил, иновация и дори звезден бизнес.

История, която започва с лед и въображение

Още в Древен Китай, преди повече от 2000 години, се използвали смеси от сняг, мляко и ориз, за да се създадат първите форми на замразени десерти. В Персия, ледът се съхранявал в специални подземни хранилища – „яхчал“ – и се използвал за охлаждане на плодови сиропи. В Римската империя, император Нерон поръчвал сняг от планините, който смесвал с мед и плодове.

Истинският сладолед, такъв какъвто го познаваме днес, започва да се оформя през 16–17 век в Италия и Франция, когато се появяват първите рецепти с мляко, сметана и захар. През 18 век сладоледът вече е част от кралските менюта, а през 19 век – благодарение на индустриализацията – започва да се произвежда масово.

Джелато vs Ice Cream – каква е разликата?

Макар често да се използват като синоними, джелато и сладолед имат съществени разлики:

И двата варианта имат своите фенове, но джелато се смята за „по-арт“ версията на сладоледа – идеален за гурме преживявания.

Сладоледът днес – повече от десерт

През последните години сладоледът преживява истински ренесанс. Нови вкусове, устойчиви съставки, веган и кето варианти – всичко това го прави по-популярен от всякога. И не само сред потребителите – звездите също се включват в сладоледената революция.

Сред тях е и Дуа Липа, която наскоро обяви, че стартира свой собствен сладоледен бранд – One Licк. Брандът ще предлага разнообразие от продукти – от класически и безмлечни сладоледи до сладоледени напитки и десерти. Идеята ѝ е да създаде не просто вкусен продукт, а модерен лайфстайл избор, който съчетава удоволствие и стил.

Много от любимите ни брандове използват сладоледа като начин да кажат голямо „Благодаря!“ на своите фенове. Ralph Lauren провокира с елегантни сладоледени колички в Ню Йорк и Лондон, а Miu Miu и SKIMS превръщат ретро десертните изживявания в част от своята идентичност. Miu Miu съчетава подарък сладолед и книга в артистични поп-ъп събития, докато SKIMS залага на визуално въздействащи pop-up локации с тематични сладоледи и млечни шейкове. За тези марки сладоледът не е просто десерт – той е стил, емоция и преживяване.

Ralph Lauren провокира с елегантни сладоледени колички в Ню Йорк и Лондон
Miu Miu съчетава подарък сладолед и книга в артистични поп-ъп събитияMiu Miu съчетава подарък сладолед и книга в артистични поп-ъп събития

И ако прочитайки тези редове вече си фантазирате за освежаващия десерт, то имаме добра новина за всички пълнолетни потребители на IQOS в Бургас. В бранд бутика на бездимната алтернатива два поредни уикенда – 25-26 юли и 1-2 август, те ще могат да се насладят на специално приготвен сладолед от един от топ готвачите в България. Вкусовете са освежаващи и изкушаващи - боровинка, пъпеш и мента. Това е поредната вълнуваща активност, която отразява концепцията на бранда да създава изживявания и моменти на удоволствие за своята общност от пълнолетни потребители.

Може ли да познаете коя е тази известна българка от култовото видео на министър "Боташ" Това е Саня Борисова Забравете за евтините почивки в Турция Д. През юни цените на хотелите, ресторантите и други са се покачили с 36 процента в сравнение със същия месец през предходната година
Сериозни промени в Revolut Най-малко 200 от работните места ще бъдат във Франция, с цел да се утвърди страната като ключов оперативен център с над 1500 специализирани служители до 2029 г Еврото ще ни направи по-богати само ако запретнем ръкави, каза финансист Не трябва да забравяме че бидейки във валутен борд, голяма част от ползите от еврозоната вече сме ги реализирали, т.е. няма да са в обема като при страните с плаващ валутен курс, като Хърватия, посочи Андронов
Тениската на Хамзат Чимаев помогна на Белослава със значителна сума На MAX FIGHT 62 бе проведен търг за тениска на Хамзат Чимаев с негов автограф, приходите от който отидоха в подкрепа на каузата на Белослава Бориславова Това е перфектната закуска Андухар посъветва да се комбинира месо с богат на фибри пълнозърнест квасен хляб
Това е новият управител на НОИ Тя бе избрана днес с мандат за 4 години Гаджето му го изостави заради ултрабогат българин, но днес той има нова приятелка Евгени Генчев си стъпи на краката след раздялата с Валерия
Самолетна катастрофа в Русия, всички загинаха Според ТАСС грешка при заход за кацане и ниска видимост в района са вероятните причини за авиокатастрофата Каква e средната работна заплата в Испания Малко над 2100 евро на месец
Това НЛО ли е? Появи се над българския Лас Вегас Прожектор от казино или изхвърленото ракетно гориво, са други две от хипотезите Два тира караха в насрещното на скоростен път Фрапиращ случай