Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Сладоледена революция в центъра на Бургас – след Дуа Липа, Miu Miu и Ralph Lauren, ето кой яхва тренда

В бранд бутика на бездимната алтернатива IQOS в Tria City Centre два поредни уикенда – 25-26 юли и 1-2 август, ще се насладите на специално приготвен сладолед от един от топ готвачите в България
Ключови думи: IQOS, Тria City Center, сладолед, лято 2025

Няма друг десерт, който да съчетава такава свежест, удоволствие и универсална любов, както сладоледът. От древните рецепти с лед и мед до съвременните гурме вкусове, сладоледът е преминал през векове, култури и континенти, за да се превърне в символ на лятото и незабравимите емоции – но и на стил, иновация и дори звезден бизнес.

История, която започва с лед и въображение

Още в Древен Китай, преди повече от 2000 години, се използвали смеси от сняг, мляко и ориз, за да се създадат първите форми на замразени десерти. В Персия, ледът се съхранявал в специални подземни хранилища – „яхчал“ – и се използвал за охлаждане на плодови сиропи. В Римската империя, император Нерон поръчвал сняг от планините, който смесвал с мед и плодове.

Истинският сладолед, такъв какъвто го познаваме днес, започва да се оформя през 16–17 век в Италия и Франция, когато се появяват първите рецепти с мляко, сметана и захар. През 18 век сладоледът вече е част от кралските менюта, а през 19 век – благодарение на индустриализацията – започва да се произвежда масово.

Джелато vs Ice Cream – каква е разликата?

Макар често да се използват като синоними, джелато и сладолед имат съществени разлики:

И двата варианта имат своите фенове, но джелато се смята за „по-арт“ версията на сладоледа – идеален за гурме преживявания.

Сладоледът днес – повече от десерт

През последните години сладоледът преживява истински ренесанс. Нови вкусове, устойчиви съставки, веган и кето варианти – всичко това го прави по-популярен от всякога. И не само сред потребителите – звездите също се включват в сладоледената революция.

Сред тях е и Дуа Липа, която наскоро обяви, че стартира свой собствен сладоледен бранд – One Licк. Брандът ще предлага разнообразие от продукти – от класически и безмлечни сладоледи до сладоледени напитки и десерти. Идеята ѝ е да създаде не просто вкусен продукт, а модерен лайфстайл избор, който съчетава удоволствие и стил.

Много от любимите ни брандове използват сладоледа като начин да кажат голямо „Благодаря!“ на своите фенове. Ralph Lauren провокира с елегантни сладоледени колички в Ню Йорк и Лондон, а Miu Miu и SKIMS превръщат ретро десертните изживявания в част от своята идентичност. Miu Miu съчетава подарък сладолед и книга в артистични поп-ъп събития, докато SKIMS залага на визуално въздействащи pop-up локации с тематични сладоледи и млечни шейкове. За тези марки сладоледът не е просто десерт – той е стил, емоция и преживяване.

Ralph Lauren провокира с елегантни сладоледени колички в Ню Йорк и Лондон
Miu Miu съчетава подарък сладолед и книга в артистични поп-ъп събитияMiu Miu съчетава подарък сладолед и книга в артистични поп-ъп събития

И ако прочитайки тези редове вече си фантазирате за освежаващия десерт, то имаме добра новина за всички пълнолетни потребители на IQOS в Бургас. В бранд бутика на бездимната алтернатива два поредни уикенда – 25-26 юли и 1-2 август, те ще могат да се насладят на специално приготвен сладолед от един от топ готвачите в България. Вкусовете са освежаващи и изкушаващи - боровинка, пъпеш и мента. Това е поредната вълнуваща активност, която отразява концепцията на бранда да създава изживявания и моменти на удоволствие за своята общност от пълнолетни потребители.

Почина рок звезда от 80-те на миналия век Осъдиха три българки за джебчийство в Лондон Сънародничките ни опитали да задигнат скъпа чанта
Невиждан скандал: Хора на Путин и Ким стигнали почти до бой, причината ще ви шокира Причината е била температурата на закрито в залата преди срещата на върха, скарали се за дистанционното на климатика Рулцата с кайма на Мери Бери – идеални за септемврийски пикник Ето я рецептата
Незаконни хапчета за отслабване и диабет заливат пазара Повечето от тях се рекламират в социалните мрежи и не са разрешени за употреба Памела Андерсън разкри фалшива ли е връзката й с Лиъм Нийсън! Не бъркайте добротата ми със слабост, тук съм не за пари или за слава, заяви ядосаната актриса
Едрогабаритни джигити: Турски тирове "летят" със 120 км/ч по пътя Враца–София (ВИДЕО) Шофьорите се държаха като мутри от 90-те години на пътя Лек трус разлюля Пловдив Трусът е регистриран в 8:27 тази сутрин
Родителите на обвинените в побой над шефа на ОДМВР-Русе искат преместване на делото заради пристрастност Всички тук са зависими. Трудно намерихме даже адвокати, твърдят те Жена твърди, че е получила тежки травми, след като е блъсната от тротинетка на тротоара Тя посочи, че е била ударена в гръб от две момчета
Ученик превърна 45-годишна Лада в шедьовър Сава Семизов е най-младият собственик и реставратор на автомобил на ретро парада на коли в града Идеално е за море, на брега до 28° Започваме седмицата със слънце и градуси до 33