Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Правя по три тави чеснови хапки и пак се изяждат на мига! Тайната е в сместа за намазване – така ухаят, че събират комшиите

Ключови думи: рецепта за чеснови хапки, флагман

Изключително вкусни домашни Триъгълни чеснови хапки с прекрасен аромат на чесън и вкусен пълнеж с  шунка. Меки са и можете да им се насладите и на следващия ден.

При нас обаче това никога не е възможно – мога да направя три кори и те изчезват за няколко часа!

Изключително вкусни домашни закуски, приготвени от  тесто с мая с прекрасен аромат на чесън и отличен пълнеж.

Те са меки и можете да им се насладите дори на следващия ден.

Но това при нас никога не се случва, защото колкото и да направя, изчезват за няколко часа!

Триъгълни чеснови хапки с шунка

Продукти:

100 мл растително масло (зехтин или олио)
500 мл прясно мляко
750 г обикновено брашно
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка захар
1 кубче прясна мая (40 г)
125 г масло
11-12 скилидки чесън
2 яйчни жълтъка
150 – 200 г тънко нарязана шунка
150 г настъргано  сирене
Семена или кимион за поръсване
Приготвяне:

Първо ще приготвим закваската:

Разтворете захарта в малко топло мляко и натрошете маята.

Изчакайте, докато маята шупне.

В друга купа смесете брашното със солта.

Добавете маята, омекналото масло, останалото мляко и олиото.

Омесете еднородно тесто и го покрийте с кърпа.

Оставете да втаса на топло място.

Прехвърлете тестото върху работна повърхност.

Премесете и разделете на 4 части, всяка от които разточете на тънък лист.

Смесете счукания чесън с жълтъка.

Разпределете тази смес върху всеки лист тесто.

Поставете резените шунка върху плънката и поръсете със сирене.

Накрая навийте всеки лист на руло.

Намажете с останалата смес от чесън и жълтък или само с жълтък и поръсете със семена.

Нарежете всяко руло на триъгълници с остър нож.

И прехвърлете върху тава за печене, покрита с хартия за печене.

Загряваме фурната на 180 градуса.

Докато се загрява, оставете триъгълниците да втасат върху тавата за печене.

Печете на 180 градуса за 30 минути.

Може да импровизирате с плънката на триъгълниците – много са вкусни със сирена, а също и със смес от сирене и шунка.

1
Коментара по темата
1.
Тава Тава Тунтава
21.07.2025 05:56:21
Да идеш ...бутка рунтава
  Добави Коментар
„Европа на нокти: Половината европейци вярват, че война с Русия е реална опасност“ Паневропейско изследване показва рязък ръст на страховете от конфликт с Русия, като различията между страните в ЕС разкриват дълбока несигурност за бъдещето на континента. Отиде си поетът Найден Вълчев, автор на текста на емблематичната "Една българска роза" Съюзът на българските писатели го наричаше доайенът на поетите днес
Днес е специален празник! Ето кой има имен ден Може да поздравите носещите име Варвара, Варя и Варадин Защо някои хора виждат "светлина в края на тунела", когато умират Учени дадоха обяснение
Унгария ще съди ЕС заради руския газ Словакия обмисля подобен ход Голямо разочарование за Мъри Стоилов в Турция Гьозтепе отпадна за Купата
УЕФА зарадва футболна България! Ще сме домакини на голям форум EURO U19 ще се проведе у нас Български шофьор реши да кара по тротоара Дори даде мигач, докато слаломира до пешеходка с куче
Екшън с морски дрон в Румъния Той е локализиран и унищожен в близост до Констанца Знаете ли, че във Формула 1 влиза нов отбор? Пилотите му са познати лица, екипът се цели високо Кадилак ще започне кампанията с представяне по време на Супербоул
Мистериозно устройство на пътя върши двойна работа Шофьорите не натискат бясно газта, а бандити могат да бъдат заловени Рускиня сподели как се живее до 114-годишна възраст "За да живееш дълго и щастливо, трябва да работиш и да се отнасяш към всички с доброта", каза достолепната жена