Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Забравете за фурната: Тиквички по нов начин, готови за 10 минути

Ключови думи: фурна, тиквички, зеленчуци, вкус, рецепта

Когато лятото е в разгара си, а на пазара има изобилие от пресни тиквички, всеки търси нови и бързи начини да им се наслади. Вместо класическото паниране или дългото печене във фурната, ви предлагаме светкавичен метод, който запазва свежестта на зеленчука и разкрива вкуса му по съвсем различен начин.

Резултатът е леко, но засищащо ястие, идеално за бърза вечеря или гарнитура, готово за не повече от 10-15 минути.

Основната новина (новата рецепта)

Тайната се крие в бързата обработка на силен огън. Забравете за тежките панировки или заливки с майонеза. Тук използваме силата на тигана, за да получим леко карамелизирани отвън и приятно хрупкави отвътре тиквички, обгърнати в ароматен сос.

Необходими продукти:

Приготвяне стъпка по стъпка:

  1. Подготовка (2 минути): Измийте добре тиквичките и ги нарежете на колелца с дебелина около половин сантиметър. Не е нужно да ги солите предварително и да чакате да се отцедят – така ще останат по-свежи и хрупкави. Нарежете чесъна на ситно.

  2. Запържване (5-7 минути): Загрейте зехтина в голям тиган на силен огън. Когато мазнината е гореща, добавете тиквичките и ги разпределете на един ред, без да претъпквате тигана. Пържете около 2-3 минути от всяка страна до получаване на златист загар. Важно е да не ги готвите твърде дълго, за да не омекнат прекалено.

  3. Овкусяване (2 минути): Докато тиквичките са още в тигана, намалете котлона. Добавете ситно нарязания чесън и гответе около 30 секунди, докато пусне аромата си. Веднага след това добавете соевия сос, лимоновия сок и меда (ако използвате). Разбъркайте енергично за около минута, докато сосът леко се сгъсти и покрие всяко колелце.

  4. Сервиране: Свалете от котлона, поръсете обилно с пресен копър или магданоз и черен пипер. Сервирайте ястието веднага, докато е още топло.

Този метод превръща скромната тиквичка в изтънчено и апетитно предястие или гарнитура. Сладко-соленият вкус на соса, свежестта на лимона и ароматът на чесъна и копъра създават перфектен баланс, който ще ви накара да погледнете на този зеленчук по съвсем нов начин.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо треньорът на "Левски" изпотроши пейка на стадиона на Славия? Веласкес каза само 1 изречение по темата Млади изследователи влизат в лабораториите на БДУ - започват STEM кръжоците Около 100 младежи се записаха за обученията, които са с продължителност от 6 месеца
Държавният куклен театър в Бургас има нов директор Петър Тодоров спечели конкурса на Министерството на културата и наследява поста след оттеглянето на Христина Арсенова след 32 управление Почина велика наша поетеса, известна в цял свят Ружа Велчева Синът ѝ съобщи тъжната вест и сподели емоционално прощално послание в социалните мрежи
Опасни ли са играчките Лабубу, мами, вижте резултата от теста им Екоинспекцията в Русе проверява за фталати и азобагрила чрез лабораторен анализ по европейския проект 6 места в дома ви, които трябва да почиствате с прахосмукачка всеки уикенд И не говорим за пода
Руски танкер, атакуван с дронове от Украйна бедства край Ахтопол (ОБНОВЕНА) Преди минути читатели на Флагман.бг от Ахтопол изпратиха и снимка на кораба, който е в непосредствена близост до морското градче САЩ - Европа се разпада икономически и може да се срути цивилизационно до 20 години Американската стратегия за национална сигурност очертава мрачен анализ: спад на раждаемостта, масова миграция, икономическа стагнация и политическа криза застрашават бъдещето на континента
Над 80 ученици участваха в шосейно бягане „Никулден“ в Несебър Състезанието събра деца от 7 населени места и се превърна в истински спортен празник под патронажа на кмета Николай Димитров Кои са носителите на Годишните литературни награди в Бургас В литературният преглед участваха 39 книги – 19 поетични и 20 белетристични
ЧСИ-тата искат разширяване на правомощията Всяка година преките и косвените приходи в държавния бюджет от дейността на ЧСИ са 250–300 млн. лв, изтъкват те Вапцаровски дни в СУ „Н. Й. Вапцаров“ Царево – седмица, посветена на словото, духа и младите таланти Ученици, учители и гости притежава 116 години от рождението на поета с тържества, творчески инициативи и концерт, вдъхновен от неговото послание