Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Лесна зимнина: традиционни и бързи рецепти за кисели краставички

Ключови думи: кисели краставички, зимнина, рецепти, готвене

През лятото си струва да се възползвате от факта, че всички зеленчуци са по-евтини и по-вкусни. Именно заради това именно през топлите месеци много българи започват да приготвят зимнината. Все пак всички сме чували израза – ден година храни.

Кисели краставици - класическа рецепта

Зеленчуците ще се получат вкусни и богати. Можете да им се насладите още на следващия ден. 

За да приготвите киселите краставички вземете:

Начин на приготвяне:

Първо, трябва да направите марината. Налейте вода в тенджера, добавете сол и я сложете на котлона. След като заври и солта се разтвори, свалете от котлона и оставете да се охлади леко (около пет минути).

Поставете листата на дъното на буркана. Измийте и пригответе краставиците - отрежете „дупетата“ им (иначе казано – двата края). След това сложете зеленчуците в съд. Обелете чесъна, нарежете го и добавете там заедно с пипера.

Можете да сложите чадърчета от копър или лозови листа отгоре. Залейте с леко охладената марината - тя трябва да е все още топла. Затворете буркана с капак и го сложете в хладилника, когато маринатата се охлади напълно. Можете да опитате на следващия ден.

Осолени краставици - рецепта за един буркан

Това е проста рецепта, която ще ви позволи да се насладите на вкусни краставици само за няколко часа. 

За двулитров буркан вземете:

Начин на приготвяне:

Измийте краставиците и ги накиснете във вода за 20 минути. Това ще ги направи хрупкави. Измийте листата и ги нарежете едро. Нарежете чушката на тънки филийки, а чесъна оставете цял или го разрежете наполовина. Сложете листата, чесъна, чушката и корена от хрян в буркан и плътно натъпчете краставиците. Добавете сол и долейте с вода. Изберете готварска сол с неутрален вкус или газирана вода. Оставете на стайна температура за два часа, след което в хладилник за още три до четири часа. Леко осолените краставици са готови.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Леден вятър от петък, очакват се и гръмотевични бури От запад на изток през България ще преминава студен атмосферен фронт, алармира Meteo Balkans Добре че пише погледни, за да знаем, че минават коли, коментират читатели на Флагман Жителите се чувстват пренебрегнати и сравняват преминаването през улиците с “игри на волята”
Измамник се преструва на сляп половин век и прибра 1 милион евро помощи Голямата измама се случи в Италия Пиян полицай помете колата на семейство от Перник  После ги заплашил грозно 
Димитър Димитров - Херо поема един от най-големите родни отбори Ще е треньор на Ботев Пловдив КЗК проверява президентството заради медицинско оборудване, дарено от "Българската Коледа" Подадена е жалба
Висши политици на САЩ и Русия се чуха по телефона Разговорът е продължение на диалог между президентите на държавите Руснаци с големи възможности се удавиха Предприемачът е бил на семейна ваканция
Съдили Ева Веселинова за над 1 милион лева Ева Веселинова не се разделила наистина с предаването „Господари на ефира”, в което се прослави като репортер Ансамбъл Българи ще гостува в Бургас Ще бъдат подпомогнати благотворителни каузи
Димитър Николов награди бургаските медалисти от Европейското първенство по Кудо Кметът Димитър Николов награди бургаските деца, които спечелиха медали от Европейското първенство по кудо, на което морският град бе домакин Самуел Мануелян, дует Paradox и „Прегърнат облак“ със съвместен концерт в Бургас Те ще изпълняват заедно “Гарване”, “Мечтател” и “Портокалов сок”