Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Лесна зимнина: традиционни и бързи рецепти за кисели краставички

Ключови думи: кисели краставички, зимнина, рецепти, готвене

През лятото си струва да се възползвате от факта, че всички зеленчуци са по-евтини и по-вкусни. Именно заради това именно през топлите месеци много българи започват да приготвят зимнината. Все пак всички сме чували израза – ден година храни.

Кисели краставици - класическа рецепта

Зеленчуците ще се получат вкусни и богати. Можете да им се насладите още на следващия ден. 

За да приготвите киселите краставички вземете:

Начин на приготвяне:

Първо, трябва да направите марината. Налейте вода в тенджера, добавете сол и я сложете на котлона. След като заври и солта се разтвори, свалете от котлона и оставете да се охлади леко (около пет минути).

Поставете листата на дъното на буркана. Измийте и пригответе краставиците - отрежете „дупетата“ им (иначе казано – двата края). След това сложете зеленчуците в съд. Обелете чесъна, нарежете го и добавете там заедно с пипера.

Можете да сложите чадърчета от копър или лозови листа отгоре. Залейте с леко охладената марината - тя трябва да е все още топла. Затворете буркана с капак и го сложете в хладилника, когато маринатата се охлади напълно. Можете да опитате на следващия ден.

Осолени краставици - рецепта за един буркан

Това е проста рецепта, която ще ви позволи да се насладите на вкусни краставици само за няколко часа. 

За двулитров буркан вземете:

Начин на приготвяне:

Измийте краставиците и ги накиснете във вода за 20 минути. Това ще ги направи хрупкави. Измийте листата и ги нарежете едро. Нарежете чушката на тънки филийки, а чесъна оставете цял или го разрежете наполовина. Сложете листата, чесъна, чушката и корена от хрян в буркан и плътно натъпчете краставиците. Добавете сол и долейте с вода. Изберете готварска сол с неутрален вкус или газирана вода. Оставете на стайна температура за два часа, след което в хладилник за още три до четири часа. Леко осолените краставици са готови.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Месото трябва да се държи на това място в хладилника, за да не се прецака Месото е нетраен продукт и ако не е прясно, може да бъде вредно за здравето Всички перем тази грешка с температурата при прането Популярен британски доктор обясни защо прането на 40°C е безсмислено и коя е правилната температура за унищожаване на бактериите и пестене на пари
Ако имате три ябълки и едно яйце, задължително направете този турски сладкиш Вкъщи го обожаваме Всички с над 1000 лева в брой са известени от БНБ за еврото С въвеждането на еврото като официална валута в България много граждани се питат какво ще се случи със старите левове и как могат да ги обменят без това да ги ощети финансово
Никога не купувайте тези 10 неща от супермаркета Ако не искате да пръскате пари на вятъра или по-лошо - да се лекувате от натравяне, е по-добре да ги избягвате Двама души загинаха при самолетна катастрофа в Австралия Инцидентът стана край град Туумба
Мъжете от тези 5 зодии са мечтата на всяка жена Te притежават всички качества, необходими за щастлив семеен живот Северномакедонски политик с остро изказване за България Скопие обвинява София в политическа агресия
Можете ли да спите в колата На много места в Европа има ограничения, а санкциите са сериозни Сериозна заплаха за доматите в цяла България Молец унищожава реколти
Митове за шофирането, които водят до инциденти Мнозина вярват в тези неписани правила на пътя, но това е грешка, считат експерти Заловиха рекордно количество кокаин на "Капитан Андреево" По случая са задържани няколко души