Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Лесна зимнина: традиционни и бързи рецепти за кисели краставички

Ключови думи: кисели краставички, зимнина, рецепти, готвене

През лятото си струва да се възползвате от факта, че всички зеленчуци са по-евтини и по-вкусни. Именно заради това именно през топлите месеци много българи започват да приготвят зимнината. Все пак всички сме чували израза – ден година храни.

Кисели краставици - класическа рецепта

Зеленчуците ще се получат вкусни и богати. Можете да им се насладите още на следващия ден. 

За да приготвите киселите краставички вземете:

Начин на приготвяне:

Първо, трябва да направите марината. Налейте вода в тенджера, добавете сол и я сложете на котлона. След като заври и солта се разтвори, свалете от котлона и оставете да се охлади леко (около пет минути).

Поставете листата на дъното на буркана. Измийте и пригответе краставиците - отрежете „дупетата“ им (иначе казано – двата края). След това сложете зеленчуците в съд. Обелете чесъна, нарежете го и добавете там заедно с пипера.

Можете да сложите чадърчета от копър или лозови листа отгоре. Залейте с леко охладената марината - тя трябва да е все още топла. Затворете буркана с капак и го сложете в хладилника, когато маринатата се охлади напълно. Можете да опитате на следващия ден.

Осолени краставици - рецепта за един буркан

Това е проста рецепта, която ще ви позволи да се насладите на вкусни краставици само за няколко часа. 

За двулитров буркан вземете:

Начин на приготвяне:

Измийте краставиците и ги накиснете във вода за 20 минути. Това ще ги направи хрупкави. Измийте листата и ги нарежете едро. Нарежете чушката на тънки филийки, а чесъна оставете цял или го разрежете наполовина. Сложете листата, чесъна, чушката и корена от хрян в буркан и плътно натъпчете краставиците. Добавете сол и долейте с вода. Изберете готварска сол с неутрален вкус или газирана вода. Оставете на стайна температура за два часа, след което в хладилник за още три до четири часа. Леко осолените краставици са готови.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Кошмарно полувреме! Испанците поведоха с 3:0, а Радо Кирилов нацели гредата  Над 40 000 запалянковци се надяват лъвовете да обърнат резултата Бьорн Борг е тежко болен Легендарният играч страда от рак
Зрелище на "Васил Левски", 2-ият срещу 84-ият Във футбола в момента 4 самолета, 3 хеликоптера и много пожарникари гасят голяма стихия до Солун Властите с бърза реакция в съседната ни страна
Нургюл Салимова със силна партия срещу двукратна еврошампионка Двете завършиха реми Екшън с автобус по линията Варна – София Ето какво се случи
Двама датски сапьори загинаха при руски удар в Украйна "Руснаците умишлено са атакували работниците от хуманитарната мисия", твърди управителят на Черниговска област Почина един от пострадалите при трудовата злополука в "Арсенал" Отиде си 46-годишен мъж
26 държави са готови да изпратят мироопазващи сили в Украйна Каза френският президент Румен Радев за самолета на Урсула фон дер Лайен: Измислен скандал Президентът с остър коментар
Добавям една съставка към препарата и подовете в къщи блестят като нови Хвърлих всички скъпи препарати Правя любимия сладкиш от миналото точно за 5 минути по тази бабина рецепта Стара, но златна рецепта