Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приятелка от Турция ми каза как да си направя тези памучно меки ачми, дори и неопитните в кухнята биха се справили

Ключови думи: гевреци, ачма, ачми, рецепта

Нека опитаме да приготвим заедно популярните “ ачми “ или турски гевреци , които са много популярни в социалните мрежи напоследък и всички ги приготвят. Има няколко варианта на тази рецепта, като можете да напълните гевреците със  сирене, маслини или да ги оставите натурални. Няма нужда да казваме, че са изключително вкусни, както всички турски гозби. Ето рецептата за турски ачми :

Турски гевреци – ачми
Необходими продукти:
1 чаша (200 мл) хладко мляко
1 чаша хладка вода
½ чаша олио
1 кубче прясна мая (40 г)
1 чаена лъжичка сол
2 чаени лъжички захар
2 белтъка (жълтъци за за намазване)
 брашно около 800 гр. (може 700 гр. бяло и 100 гр. царевично)
150 гр.  масло за намазване +-

Начин на приготвяне:
Маята, захарта и солта се разтварят в 200 мл хладка вода, след това се добавят хладкото мляко и олиото, белтъците и накрая постепенно се добавя брашното. Замесва се меко и лепкаво тесто.

Омесеното тесто се оставя да почине 15 минути. (Върху набрашнена повърхност изтръскайте тестената смес и омесете меко тесто – тази стъпка може да се пропусне, в зависимост от това колко меко е тестото ви).

След това намаслете повърхността, върху която ще работите, след което разтеглете тестото с пръсти. Разтеглената кора се намазва с размекнато масло или маргарин. Сгънете едната страна наполовина, след което намажете горната част с масло.

Покрийте я напълно с другата страна. Отново разточете продълговатия правоъгълник и го намажете още веднъж с масло. По желание може да се напълни до половината със сирене, маслини или изобщо да не се пълни, след което се застъпва с другата половина.

След това се изрязват ленти, разтягат се малко и се съединяват като пръстен. Отгоре се намазват с два разбити жълтъка и лъжица олио и по желание се поръсват със сусам. Оставете ги да втасат 15 минути и печете 15-20 минути в загрята фурна на 200 градуса.

Изпечените ачми се намазват с малко масло още когато се извадят от фурната.

За да ги запазите свежи и меки няколко дни, сложете парче хляб в торбата, където ще държите ачмите затворени.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Даниел Бачорски "убива" в Traitors все едно хапва бонбонки Ролята на злодей му се получава перфектно Зидан посочи тримата си любими футболисти, имената са много интересни От сегашните играчи
В Испания са като ужилени от думите на Тръмп за НАТО, заваляха тежки заявки Държавният глава на САЩ Тръмп е недоволен, че Испания не иска да увеличи бюджета си за отбрана като част от Пакта  Иво Сиромахов с реакция след нападки към Насар Писателят защити спортиста
Убиха американски турист Друг човек е тежко ранен Горилата Дени строши защитното стъкло на клетката си За щастие, цялата защита е тройна, никой не е пострадал
Карлос Насар излезе с позиция след срещата с Пеевски Щангистът не е обвързан с политиката 44-годишен българин направи невероятен гаф зад волана Кара мъртво пиян и катастрофира
Актриса от филми за възрастни се стресна жестоко Тя сериозно се замисли за безопасността си Почина легендарен певец Отиде си D'Angelo
Работник открадна от шефовете си авточасти за 1.2 милиона евро Влезе в затвора Смята се, че никога не може да опознаете тези зодии напълно Това, което виждате на повърхността при тези знаци, рядко е същото, което е отвътре