Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никога повече не изхвърляйте корите от диня, просто ги пъхнете във фурната за час

Ключови думи: кори диня, флагман

Благодарение на нашата нетрадиционна рецепта, никога повече няма да изхвърляте кори от диня. Вместо това, опитайте тази оригинална идея, която е спечелила хора по целия свят.

Няма да повярвате колко е вкусно, можете да му се насладите например за закуска или под формата на десерт. Ето необходимите продукти за вкусния Рачел от динени кори:

Продукти:

1/2 голяма диня
4 чаши кристална захар (750 – 800 г)
5-6 карамфилчета
1/2 ч.л. масло
сок от 1/2 лимон
Приготвяне:

Измийте и подсушете добре външната повърхност на динята. Разрежете динята наполовина и нарежете на филийки.

Изрежете червената пулпа и я сложете в купа (ще я използваме за напитка по-късно).

Обелете останалата кора и нарежете на кубчета.

Поставете нарязаната кора върху тава за печене и залейте с вряла вода.

Поставете тавата за печене в предварително загрята фурна и печете 50 минути на 220°C.

Прецедете сока от кората, ще го използваме по-късно в рецептата.

Изсипете захарта в тенджера на котлона. Добавете 3 чаши сок от кората на диня.

След това добавете карамфила и разбъркайте.

Гответе сместа на слаб огън, докато се сгъсти. Добавете маслото и лимоновия сок.

Накрая добавете кората, разбъркайте и гответе на слаб огън за около 1 час.

Междувременно пасирайте пулпата на динята и прецедете сока.

Заедно с резен лимон може да се сервира като освежаваща напитка.

Прехвърлете сварената динена кора заедно с ароматния сок в стерилен буркан.

Почистете гърлото на буркана с чиста кърпа.

След това затваряме буркана плътно с капак и можем да го съхраняваме дълго време.

Сервирайте десерта добре охладен, чудесен е и за сиропиране на блат и сладкиши.

14
Коментара по темата
14.
Евгения
12.07.2025 16:19:27
Не заблуждавайте хората ,че се използва външната част на корите на динята. Аз от години правя сладко от динени кори,като ги обелвам и след това ги сварявам. Давайте точна информация.
13.
raddiz
11.07.2025 21:08:38
Чакам Рецепта за кисели Домати с Колчета.
12.
До 11
11.07.2025 14:40:55
Със Изкуствен Интелект! ...старчок
11.
Онлайн вода на домашен адрес
11.07.2025 13:56:11
как да си доставим за да измием динята?Цяла България е на бутилирана вода на концесионерите,по тръбите тече хлор,металите и редките елементи,радона и урана не са проблем.
10.
Иво
11.07.2025 13:47:29
Десерт за прасета и готов диабет с 800 гр захар... Вие нормални ли сте?!!!
9.
Шиши
11.07.2025 08:42:36
Това го ядат само прасетата бе клепари
8.
Рени
11.07.2025 07:16:07
Браво хора , стана ми много весело рано сутринта . Добър хумор !!!! Бъдете весели и здрави , усмихнати и добри . Така по ефикасно ще преминем през трудностите ff
7.
Пили със сирене
11.07.2025 07:05:19
Безплатно сирене на клечка hmu
6.
Светослав Стамов
11.07.2025 04:50:24
Кори от диня, скакалци, хлебарки мммм много вкусно... А Клаус Шваб и аверчетата глобалисти с частни самолети и Еко телешко и омари... Будали :))))
5.
Цък язък
11.07.2025 01:34:46
От както минахме на страната на богатите все такива ,,икономични,, рецепти ни пробутват ,как да пестим ток от изключен бойлер,как да се охлаждаме без климатик ,да купуваме малки икономични коли, да обзавеждане малки жилища ,всичко малко и икономично в света на малките .....членове на ЕС....ама колко му трябва на сиромах човек стига му и половин в краен случай една тясна .....
4.
Без име
10.07.2025 21:03:44
Ауууу, а от рядко лайно каква дъвка става. Някой път ще публикувам рецептата, че сега не ми се пише.
3.
Съседката баба ми
10.07.2025 15:55:59
Никога не си изхвърляйте лайно. Прабаба ми разкри тайната да си оближеш пръстите. Серете се в три литров буркан, добавяш захарен сироп на вкус и разбъркваш. Става за секунди, а свършва още по брзо
2.
Хммм
10.07.2025 14:03:23
Язе пък се опитах да ям доматито с колците,ама не се получи
1.
Язе
10.07.2025 13:30:35
Нито корите фъргам, нито сиренето, знайш ква салата стаа
  Добави Коментар
Meteo Balkans: Полярен вихър диктува времето през декември, сняг ще натрупа на... До края на месеца стратосферният вихър вероятно ще бъде в състояние на разпад или силно отслабен Те не обичат да чакат Това са най-нетърпеливите зодиакални знаци
Какви видове лук има и за какво се използват Макар да предизвиква сълзи, когато го режем, неговите качества далеч надхвърлят характерния му аромат Диана Любенова с доста откровени секс истории Диана Любенова се върна към секси образа си, с който стартира тв кариерата си навремето
Вълшебна хилядолистна погача: Рецептата, която се топи в устата слой по слой! Царево открива Никулден с поетично-морски спектакъл по стихове на Христо Фотев Празничната програма започва на 5 декември с вълнуващата постановка „Жив“ в читалище „Георги Кондолов“
Бургаският и Лесотехническият университет създават две съвместни магистратури Програмите ще обхващат устойчив туризъм и иновации в материалознанието, като целят да разширят академичното сътрудничество и възможностите за студентите Терзиев отложи запалването на коледната елха в столицата, заради протеста Няма как да празнуваме, докато наши съграждани се борят срещу политическия мрак, отсече кметът на София
Карлос Насар остава в България, отказа оферти за милиони Много държави ме чакат, но съм стопирал преговорите, каза Насар Боже, благослови двигателя ми БМВ ритуално напоено със светена вода в стил Балабанов
3 лековити храни, комбинирани в едно ястие РЕЦЕПТА Сезонът на настинките е и всички се опитват да положат всички усилия, за да избегнат заболяването Русия твърди, че е превзела село в Донецка област - ракетна атака удари Днепър Трима загинали и най-малко осем ранени при удар по източния украински град, твърдят местните власти