Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-накрая намерих рецептата за прочутите турски банички и бързам да я споделя с вас

Ключови думи: банички, турски банички, флагман

Хайде на баничките! Но не какви да е, а по рецепта на най-добрата кулинарка на Турция! Ще си кажете – банички като банички, какво толкова? Но няма да сте прави, защото тези са нещо изключително – апетитни, ароматни, с хрупкава външност и сочна плънка отвътре. Ето какво ви трябва за неустоимите Банички със сирене по турска рецепта :

Банички със сирене по турска рецепта
Необходими Продукти (измерени с чаша от 200 мл):
1 чаша топло прясно мляко
2 чаши топла вода
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
1 яйце
1 супена лъжица суха мая
6 чаши брашно (около 600 гр.)
За плънка (по желание):

500 г дребно (фета) сирене
1 връзка пресен магданоз
За намазване на тестото:

125 г масло
60 мл олио
И още:

1 яйце
сусам, кимион, черен кимион…
Начин на Приготвяне:
Смесете хладкото мляко и водата в дълбок съд, добавете маята, захарта, олиото и яйцето със стайна температура.

Разбъркайте добре, след което сипете солта и започнете постепенно да добавяте брашното. Разбъркайте с лъжица.

Когато тестото се сгъсти, омесете тестото на ръка. Трябва да е меко, но да се отделя от стените на купата. Покрийте с найлоново фолио и оставете на топло място да втасва за 40 минути.

За плънката: смесете съставките.

За намазване: разтопете маслото и го смесете с олиото.

Втасалото  тесто премесете малко върху набрашнен плот, след което го разделете на 10 части. Всяка оформете на топка. Покрийте ги с плик и ги оставете да починат 10 минути.

Вземете една топка и я разточете на голяма тънка кора. При нужда се поръсва с брашно, за да не залепне. Намажете кората с разтопената мазнина, след което започнете да я сгъвате като за бутер тесто.

Намажете всяка нова повърхност с мазнина при сгъване. Подредете опакованите „кубчета“ или „пликове“ под фолио или плик, за да не изсъхнат, докато разточвате останалото тесто.

След това вземете първото кубче и леко го разтеглете с точилка.

Наредете плънката по дължина.

Внимателно навийте на руло и подредете върху тава, застлана с хартия за печене.

Нарежете рулцата на по-малки парчета, като хапки. Намажете отгоре с разбито яйце и по желание поръсете със семена.

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса до приятен загар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Твърди, че е преспала с... Над 1000 мъже за половин денонощие "Плача заедно с Григор Димитров" Джон Макенроу е съпричастен с контузения ас от България
Сгоди се Вики Томова каза "да" Скараха се много за... Винарна
Посочиха му вратата Родриго близо до ПСЖ "Да натиснем Путин по-здраво" Зоват Стармър и Макрон
Фрашкан е с пари Роналдо взима космическа заплата Скандал с премиера на РСМ и роден министър Мицкоски нарече Георг Георгиев момче, а може би и... мишка
Страшен пожар в... Община Петрич Фатална руска атака срещу Киев Загинаха двама души, нападението рани десетки
Изригна за Гришо Родик каза защо българинът водеше с 2:0 сета срещу Синер и обясни реакцията на феновете Всички го коментират В света на тениса за дрямка по време на мач на Джокович