Вкъщи никой не ядеше чушки, но по тази рецепта ги обожават
Обожавам ястията (и салатите) с чушки, мога да ги ям всякак – печени, пържени, пълнени, мариновани… А когато са в сезон, на масата ни винаги има прекрасно предястие с чушки.
Предястието е толкова лесно за приготвяне, колкото беленето на ябълки. Това предястие е не само визуално привлекателно, но и изключително хранително.
Чушките са богати на витамин C, яйцата осигуряват протеини, а твърдото сирене осигурява ситост. Това е чудесен избор както за празненство, така и за семпла вечеря със семейството. За по-здравословен вариант можете да замените майонезата с кисело мляко или лека сметанова основа. Експериментирайте и открийте любимата си комбинация!
Всичко, което трябва да направите, е да напълните сладките чушки със соления пълнеж. За удобство ги нарязвам на филийки и ги подреждам красиво върху плоска чиния. Нежният пълнеж от сирене и яйца перфектно допълва хрупкавите парченца зеленчуци. С такова предястие можете дори да се справите без салата. Ето необходимите продукти за Чудно мезе с чушки:
Продукти:
3 бр. чушки (най-добре червени)
5 яйца
200 г твърдо сирене/кашкавал
1 шепа копър
5 супени лъжици майонеза
2-3 скилидки чесън
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Приготвяне:
Сварете яйцата, охладете ги и ги настържете на едро ренде. Настържете сиренето на ситно ренде и го смесете с яйцата.
Добавете нарязан копър, смлян чесън, майонеза, сол и черен пипер към плънката. Разбъркайте добре.
Разрежете големите чушки наполовина, отстранете семките и вътрешността. Напълнете половинките зеленчуци с пълнежа догоре.
4. Първо разрежете половинките чушки още наполовина, след което разделете всяка половинка още на 2. Подредете предястието в чиния.
Предястието ще изглежда още по-ярко, ако използвате чушки с различни цветове. Само си представете това цветно ястие в чиния! Пълнените чушки ще украсят всяка празнична трапеза, но не за дълго. Апетитното предястие изчезва за няколко минути. Вкусно!
Добави Коментар