Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пържени тиквички в тесто – вкус, който ще ви стане любим

Ключови думи: тиквички, пържени тиквички, рецепта, тесто

Сезонът на тиквичките започва през лятото. Този зеленчук е много обичан от българите и се приготвя по всевъзможни начини. Но нека бъдем честни – през лятото едни пържени тиквички биха изкуши всички… е, приготвянето им може и да е малък ад, но пък вкусът си заслужава.

Но спокойно, имаме уникално предложение. Опитайте да приготвите тиквички в тесто - това ястие е спечелило сърцата дори на тези, които са скептични към него. 

Пържени тиквички - рецепта в тесто с яйца
Наистина можете да приготвите тиквички вкусно - пържени или задушени, те ще зарадват вашето семейство и гости. Този път ще разгледаме как да използвате тесто.

Необходими съставки:
две тиквички;
четири супени лъжици брашно;
две кокоши яйца;
копър, масло, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките с кората под течаща вода, нарежете ги на кръгчета с дебелина 2-3 см. 

Чукнете яйцето в купа, добавете сол, черен пипер и брашно. Разбъркайте всичко добре с вилица, като разбивате леко. Добавете нарязан копър. 

Загрейте тиган, намазан с олио, потопете тиквичките в тестото, след което бързо ги поставете върху горещата повърхност. Пържете по 3-5 минути от всяка страна до златисто кафяво.

Пържени тиквички в тесто - рецепта със сирене
Добавянето на сирене към тестото е правилното решение. По този начин ще можете да направите не само хрупкави, но и крехки, и дори леко пикантни пържени зеленчуци.

Необходими съставки:
две тиквички;
парче твърдо сирене;
две кокоши яйца;
три супени лъжици заквасена сметана;
три супени лъжици брашно;
масло, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Няма нищо сложно в пърженето на тиквички по този начин. Трябва да измиете зеленчука и да го нарежете на кръгчета, точно както в първата рецепта. 

След това чукнете яйцето в купа, добавете сол, черен пипер и разбийте с вилица. Сложете заквасената сметана и настърганото сирене. Изсипете брашното в отделна чиния. 

Разбъркайте всичко и, потапяйки всяко парче тиквичка в тесто, след това в брашно, запържете зеленчука в загрят тиган с олио. 3-5 минути от всяка страна ще са достатъчни. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
"Лошото момче на тениса" говори за драмата с Гришо Макенроу със сходно мнение като Мъри Чуден съвет на Баба Ванга Ето какво гласи
Фатален инцидент във Варна Кола премаза 80-годишен мъж Помните ли я? Ето как изглежда на 61 Нилсен е стилна дама
Драмата в Шуменско не стихва! Полицията привика репортер Има шокиращо твърдение, че пантерите са 2 Приказката им приключи Нещо лошо в отношенията между Ричардс и Фипърс се случи
102-годишен взе Виагра по Здравна каса На Острова Кметът на Ребърково с остър коментар за еврото "Доказано е, че в 95 процента от държавите, в които е въведено, в момента са икономически по-добре от България", лаконичен е Петър Петров
Вкусна вечеря от 3 съставки за половин час: Пилешки гърди със сос Цезар Докато ястието се приготвя във фурната, може да направите някаква гарнитура по ваш вкус или да нарежете набързо една зеленчукова салата Комично, но факт: Монтират домашни климатици на трамваите в София Те са поръчани на доста по-високи цени
Мъж е засмукан от двигател на самолет на летище "Милано-Бергамо" Полетите са спрени Фестивалът "Несебър - остров на изкуствата" събра на една сцена таланти от 6 държави В продължение на няколко дни 600 млади артисти изпъстряха сцената на амфитеатър „Жана Чимбулева“ в града на ЮНЕСКО