Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

От обикновена кутия за мляко правя малинов десерт, който е по-вкусен, отколкото в ресторанти: без сметана и печене

Ключови думи: десерт, малина, кутия, мляко, рецепта

Желатиновата торта с мляко е лек, деликатен и изискан десерт, който е идеален за всяка трапеза. Благодарение на ефирния си вкус и ефектен външен вид, тя често се превръща в любимец сред летните сладкиши.

Особеността на вкусния десерт е, че не изисква използването на фурна. Това го прави особено удобен в горещо време или в случаите, когато искате бързо и без излишни затруднения да приготвите оригинален десерт. Всички компоненти просто се комбинират и се охлаждат в хладилник, където желатинът върши своята работа – стабилизира и фиксира масата, която сме получили.
Необходими продукти за нашия вкусен десерт:
Мляко – 300 мл;
Жълтъци – 3 бр.;
Захар – 70 г;
Желатин – 25 г;
Вода – 70 мл;
Гъсто кисело мляко – 350 г;
Ванилова захар или ванилия – 10 г;
Пресни малини – 200 г.

Начин на приготвяне:

В тенджера смесете захарта, жълтъците и млякото, оставете да заври на среден огън. След 20 секунди свалете млякото от котлона.

Смесете желатина с вода, оставете да набъбне за 5 минути. През това време можете да изрежете малка дупка по дължина върху картонена кутия от мляко.

Важно е разрезът да не достига краищата на кутията с 1-2 см, за да не се деформира формата на десерта след втвърдяване.

Добавете набъбналия желатин към горещото мляко и разбъркайте.

Смесете гъстото кисело мляко с ванилова захар, добавете киселото мляко към млечната маса. Изсипете хомогенната гъста маса в картонена кутия за мляко.

От обикновена кутия за мляко. Правя малинов десерт, който е по-вкусен, отколкото в ресторанти: без сметана, печене или торти.

Оставете десерта на топло място за 5-10 минути, за да се стегне леко, а след това поставете малините през отвора в кутията. За пълно втвърдяване оставете тортата в хладилник за 2-3 часа.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ивайло Мирчев: Завладяната държава е темата на нашия вот на недоверие Хората имат притеснения за еврото, защото държавата не им е обяснила правилно какво означава влизането в еврозоната, каза той Русия и Китай се противопоставят на дискриминационните санкции в световната търговия Това каза руският президент 
С Фестивал на лютеницата изпращат август в Благоевградско Организаторите канят всички с призива: „Филиите и лютеницата от нас, а настроението от вас – елате да намажете и вие“ Кой е садистът, извършил брутално убийство в Севлиево Полицията го пусна 
Вече не ям класическо тирамису, с ягоди е много по-ефектно и вкусно! Опитайте, няма да съжалявате Кандидат-студентите все по-често гледат към Италия и Испания В Италия студентите най-често избират да учат дизайн, архитектура или бизнес
България е втора в ЕС по материални лишения Първенец по този показател е Словакия с почти 40% Кристиано Роналдо отбеляза гол 940 в своята кариера Звездата на световния футбол вкара от дузпа
Всички собственици на дизелови коли са предупредени Трябва да знаят това правило Майката на Вениамин изглежда като негова сестра Честит юбилей, мамо! Ти си любов, сила и вдъхновение. Обичам те безкрайно, написа той в социалните мрежи
Цялата истина за годежа на Емрах Стораро Пищното тържество се състоя в село Подайва, на 10 км от община Исперих Така чистят фурната от старите мазнини в професионалните кухни Ето как една много мръсна фурна може да се превърне в лъскава и привидно нова