Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако не обичате тиквички, значи не сте ги пробвали по тази рецепта с кайма и божествен сос

Ключови думи: тиквички, флагман, кайма, ястие

Ако не обичате тиквички, може би просто не знаете как да ги приготвите правилно! Каним ви да опитате обилно и вкусно ястие от тиквички, което ще бъде отлична възможност за вечеря.

Вместо да ги дълбаете, варите, пълните с кайма и пр., ние имаме за вас много по-лесен вариант – направете всичко в една тава, като просто редите слоеве тиквичка и кайма! Накрая залейте с вкусния сос и ще имате ястие за чиста десятка! Бързо си запишете необходимите продукти за тази Редена мусака с тиквички и кайма :

Редена мусака с тиквички и кайма

Необходими Продукти:

3-4 тиквички
600-700 гр. кайма
80 гр. ориз
1 глава лук
магданоз и копър – по 1/2 връзка
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. сладък червен пипер
сол и черен пипер
150 гр. Моцарела
За заливката:

300 гр. заквасена сметана
1 с.л. кетчуп
100-150 мл вода
сол и черен пипер на вкус
Начин на Приготвяне:

Нарежете младите тиквички на колелца.

Към каймата добавете сварения до полуготовност ориз, ситно нарязания лук, наситнените билки и чесъна, прекаран през преса за чесън.

Посолете на вкус, поръсете с черен пипер и добавете червения пипер, след което разбъркайте добре каймата.

Поставете тиквичките в тава за печене, като ги редувате с пластове кайма.

Пригответе заливката: смесете заквасената сметана с кетчупа, сол и черен пипер на вкус, след това добавете малко вода.
С готовата смес се заливат тиквичките и се поръсват с настърган кашкавал.

Запечете тиквичките във фурната на 180 градуса, докато омекнат.

Тази рецепта ще ви помогне да приготвите тиквички по начин, който определено ще се хареса дори на тези, които обикновено не са ентусиазирани от този зеленчук.
Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Първата суперлуна на 2025 г. ще освети небето следващата седмица Известна като „Жътварска луна”, тази пълна луна ще бъде най-голямата и най-ярката 20 малки неща, които мъжете обожават у жените Женски оръжия, които ви правят забележителни 
Нашенка е шампионка по самбо - преби рускиня в собствения им спорт Емили Апостолова е едва на 18 г. Огнян Минчев: ХАМАС екзекутира гейовете, но западните ЛГБТИ активисти плачат за Газа Грета Тунберг вероятно има сериозни психологически проблеми
Грузинската полиция използва водни оръдия, за да отблъсне протестиращи пред президентския дворец Прозападната опозиция в страната организира протести от миналата година Приключи гласуването на парламентарните избори в Чехия Вероятно на власт ще се върне Андрей Бабиш, който обеща повишаване на заплатите и икономически растеж и намаляване на помощта за Украйна
Еспресо Макиато се кълчи на Азис Томи Кеш прави сeкcи движения на фона на ритмите от „Сен Тропе“ Кой ще напусне довечера най-известната къща тази есен Номинирани са четирима съквартиранти
Нов удар по джоба от 2026 г.: Таксите за лични карти скачат драстично, МВР с важен призив Цената за издаване на лична карта ще се повиши от 18 на 30 лева след Нова година. От Паспортна служба съветват гражданите да се възползват от по-ниските тарифи до края на 2025 г Френският премиер планира нов данък за хора с доходи над 250 000 евро годишно Мярката за холдинговите дружества се очаква да донесе малко над един милиард евро за 2026 г.
Близо 10 млн. лв. са санкциите след проверки срещу сивия сектор Приходите от платени данъци са нараснали, хората са започнали да гледат по-съвестно, заяви министър Гуцанов Защо войната между Русия и Украйна може да се обърне в полза на Киев ЦРУ е помогнало за създаването и поддържането на дузина тайни места по границата с Русия