Ако не обичате тиквички, значи не сте ги пробвали по тази рецепта с кайма и божествен сос
Ако не обичате тиквички, може би просто не знаете как да ги приготвите правилно! Каним ви да опитате обилно и вкусно ястие от тиквички, което ще бъде отлична възможност за вечеря.
Вместо да ги дълбаете, варите, пълните с кайма и пр., ние имаме за вас много по-лесен вариант – направете всичко в една тава, като просто редите слоеве тиквичка и кайма! Накрая залейте с вкусния сос и ще имате ястие за чиста десятка! Бързо си запишете необходимите продукти за тази Редена мусака с тиквички и кайма :
Редена мусака с тиквички и кайма
Необходими Продукти:
3-4 тиквички
600-700 гр. кайма
80 гр. ориз
1 глава лук
магданоз и копър – по 1/2 връзка
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. сладък червен пипер
сол и черен пипер
150 гр. Моцарела
За заливката:
300 гр. заквасена сметана
1 с.л. кетчуп
100-150 мл вода
сол и черен пипер на вкус
Начин на Приготвяне:
Нарежете младите тиквички на колелца.
Към каймата добавете сварения до полуготовност ориз, ситно нарязания лук, наситнените билки и чесъна, прекаран през преса за чесън.
Посолете на вкус, поръсете с черен пипер и добавете червения пипер, след което разбъркайте добре каймата.
Поставете тиквичките в тава за печене, като ги редувате с пластове кайма.
Пригответе заливката: смесете заквасената сметана с кетчупа, сол и черен пипер на вкус, след това добавете малко вода.
С готовата смес се заливат тиквичките и се поръсват с настърган кашкавал.
Запечете тиквичките във фурната на 180 градуса, докато омекнат.
Тази рецепта ще ви помогне да приготвите тиквички по начин, който определено ще се хареса дори на тези, които обикновено не са ентусиазирани от този зеленчук.
Добър апетит!