Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарязах тиквичките, добавих още няколко съставки и изпекох, гостите останаха без думи

Ключови думи: тиквички, рецепта

Днес ви представяме една много вкусна и креативна рецепта за пълнени печени тиквички, при която тиквичките са пълнени със смес от  зеленчуци,  яйца и  сирене.

Отлично като основно ястие без месо или гарнитура!

За разлика от рецептите, в които тиквичките първо се издълбават, а после се пълнят с плънката, тук всичко е много по-лесно – просто правите разрези в тях, които после пълните с вкусотии и запичате. Ето необходимите продукти за вкусните и бързи Рошави тиквички:

Продукти:

2 тиквички
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
3 яйца
1 супена лъжица царевично нишесте
2 с.л.заквасена сметана
1/3 ч.л. сол
1/3 ч.л. смлян червен пипер
обикновено брашно за паниране
2 супени лъжици растително масло
100 г сирене на вкус
2 домата
Освен това:

1 яйце
сол
босилек
смлян черен пипер
1 скилидка чесън
Приготвяне:

Нарежете тиквичките на лентички, като внимавате да не прережете зеленчука напълно. След това посолете и поръсете с черен пипер и ги оставете да престоят известно време.

Пригответе сместа за паниране:

Смесете яйцата, нишестето, сметаната, солта, смления черен пипер в купа и разбъркайте всичко добре. Оваляйте тиквичките в брашно и след това ги потопете в яйчената смес.

Постелете тава за печене с хартия за печене, намажете я с олио и наредете панираните тиквички една до друга върху тавата.

Сложете във фурната и печете 20-25 минути на 180°C.

Нарежете твърдото сирене и доматите на тънки филийки и ги поставете в прорезите на тиквичките. Сложете яйцата, солта, босилека и черния пипер в купата.

След това настържете чесъна в сместа и разбъркайте.

Намажете тиквичките с разбитата яйчена смес и сложете тавата за печене във фурната.

Печете още 5-10 минути или докато тиквичките станат приятно златистокафяви, а  сиренето се разтопи.

Оставете да се охлади и поръсете с пресни билки преди сервиране.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Износът на газ за ЕС носи на Путин милиарди Руски кораби с втечнен газ редовно акостират в пристанища на Белгия и Франция 29-годишен мъж е задържан за съжителство с 15-годишно момиче На непълнолетната е оказана полицейска закрила за срок до 48 часа
Стивън Кинг е най-забраняваният автор в американските училища Вижте кои са другите писатели в списъка С този домашен пастет обрах овациите Представям ви една лесна и много вкусна алтернатива на пастета, приготвена от червена  леща със сушени доматчета и маслини
Смехът и усмивката са витамини, които трябва да се приемат редовно Колкото повече човек се усмихва, толкова повече мозъкът му се „храни“ и е в активно състояние Есенна революция от награди
Мария Бакалова ще участва в трилъра „Double Blind“ на Джон Хайъмс Детайлите за героите са в тайна Община Поморие предприе мерки заради лошото време, призовава хората да бъдат внимателни! За утре е обявен оранжев код за обилни валежи
Ако имате 1 картоф вкъщи, заъдължително пробвайте тази рецепта! Добавете само 2 съставки и ще ядете нещо божествено Фантастично вкусни картофени мекици с кашкавал Откриха ключови елементи за живот на сатурновата луна Енцелад Става дума за елементи като соли, метан, въглероден диоксид, фосфор
Ана Шермин скочи на Виктория: Нямаш никакво възпитание, израснала си в махалата! Бербатов смени G-класата с тротинетка Звездата "лети" по тротоара на ул. "Оборище" след като се бръкна петдесетачка за неправилно паркиране