Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарязах тиквичките, добавих още няколко съставки и изпекох, гостите останаха без думи

Ключови думи: тиквички, рецепта

Днес ви представяме една много вкусна и креативна рецепта за пълнени печени тиквички, при която тиквичките са пълнени със смес от  зеленчуци,  яйца и  сирене.

Отлично като основно ястие без месо или гарнитура!

За разлика от рецептите, в които тиквичките първо се издълбават, а после се пълнят с плънката, тук всичко е много по-лесно – просто правите разрези в тях, които после пълните с вкусотии и запичате. Ето необходимите продукти за вкусните и бързи Рошави тиквички:

Продукти:

2 тиквички
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
3 яйца
1 супена лъжица царевично нишесте
2 с.л.заквасена сметана
1/3 ч.л. сол
1/3 ч.л. смлян червен пипер
обикновено брашно за паниране
2 супени лъжици растително масло
100 г сирене на вкус
2 домата
Освен това:

1 яйце
сол
босилек
смлян черен пипер
1 скилидка чесън
Приготвяне:

Нарежете тиквичките на лентички, като внимавате да не прережете зеленчука напълно. След това посолете и поръсете с черен пипер и ги оставете да престоят известно време.

Пригответе сместа за паниране:

Смесете яйцата, нишестето, сметаната, солта, смления черен пипер в купа и разбъркайте всичко добре. Оваляйте тиквичките в брашно и след това ги потопете в яйчената смес.

Постелете тава за печене с хартия за печене, намажете я с олио и наредете панираните тиквички една до друга върху тавата.

Сложете във фурната и печете 20-25 минути на 180°C.

Нарежете твърдото сирене и доматите на тънки филийки и ги поставете в прорезите на тиквичките. Сложете яйцата, солта, босилека и черния пипер в купата.

След това настържете чесъна в сместа и разбъркайте.

Намажете тиквичките с разбитата яйчена смес и сложете тавата за печене във фурната.

Печете още 5-10 минути или докато тиквичките станат приятно златистокафяви, а  сиренето се разтопи.

Оставете да се охлади и поръсете с пресни билки преди сервиране.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Лидери от Джен Зи поколението създадоха огромен протест Негодуванието идва след убийство на кмет Преди да отидете до тоалетна по-голяма нужда е хубаво да знаете това Има няколко правила, за по-добро здравословно състояние
Ето и новата звездна двойка в Холивуд Двамата са неразделни по време на снимките на филма „Cash Out“  България оглави жестока антикласация Номер 1 сме по автоголове
За какво ни алармира здравето, ако сякаш "обръч ви стяга в корема" Отбелязваме международния ден за борба с рака на панкреаса Какво представлява системата „Бонус-малус”, която влиза в сила от февруари Философията е колкото по-малко са щетите по автомобила, толкова по-евтина излиза „Гражданска отговорност"
Ужас: "Клаудия" взе три жертви в Португалия Хора изгубиха живота си след природно бедствие в иберийска държава Сериозно ли се радваме на 0:2? Националният ни тим е с нула точки от 5 мача
Готови ли са училищата да интегрират ИИ в учебната система В започващо проучване на МОН ще участват 100 учебни заведения, които вече прилагат изкуствения интелект в класните стаи и такива, които са против ползването му Арестуваха спортна звезда за домашно насилие Бевърли закъса
Стартира нова програма за саниране на еднофамилни къщи Чрез нея ще се предоставят ваучери на стойност 20 000 лв. за обект  Какво е италианско почистване и има ли смисъл от него за колата Някои шофьори още вярват в този метод за удължаване на живота на двигателя