Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С една тиквичка и две яйца правя чуден обяд, дори децата го обожават

Ключови думи: тиквичка, тиквички, обяд, бърза рецепта с тиквички, флагман

Ако търсите бърза, лесна и вкусна рецепта със сезонни  зеленчуци, тази солена тиквичка ще бъде чудесен избор за вас.

Приготвя се само с няколко основни съставки – тиквички,   яйца и малко брашно – и лесно можете да я персонализирате по ваш вкус.

Благодарение на шунката, сиренето и зеления лук, този Пълнен омлет от тиквички с шунка и кашкавал е питателен, лек и идеален за бърз обяд или вечеря.

Освен това, приготвя се без фурна, директно в тиган, така че спестявате време и енергия.

Пълнен омлет от тиквички с шунка и кашкавал

Продукти:

1 средна тиквичка
2  яйца
1 супена лъжица обикновено брашно
сол, черен пипер на вкус
3–4 резена шунка
3-4 филийки сирене или кашкавал (напр. едам, моцарела)
1–2 стръка зелен лук
олио за тигана
Приготвяне:

Почистете тиквичките и ако имат твърда кора, можете да ги обелите.

Настържете тиквичките на едро ренде в купа.

Добавете сол и оставете да престои около 10 минути, за да се отдели водата.

Изстискайте тиквичките с ръце или през чиста кърпа, за да отстраните излишната течност.

Добавете яйцата, брашното, солта и черния пипер към тиквичките.

Разбъркайте сместа, за да се образува леко гъсто тесто .

Загрейте тиган с малко олио на среден огън.

Изсипете половината от сместа с тиквички в тигана и разпределете равномерно.

Отгоре сложете резени шунка, сирене и нарязан зелен лук .

Покрийте с останалата смес от тиквички и отново загладете повърхността.

Покрийте тигана с капак и гответе на слаб огън за 6-8 минути, докато дъното леко покафенее.

Обърнете кекса с помощта на чиния или капак (като омлет) и гответе от другата страна за още 5–7 минути.

Извадете, оставете да се охлади за известно време и нарежете на триъгълници или квадрати.

2
Коментара по темата
2.
Читател
08.07.2025 00:03:33
На мен пък ми се получи идеално.Рецептата е точна.Аз добавих и малко пресен копър,заради тиквичката.
Който не умее да готви,не му се и получава!
1.
Вай
03.07.2025 19:33:52
Пълни глупости.Изобщо не става.И снимката,е Илюстративна!!!
  Добави Коментар
Виртуозът Васко Василев е привикан на разпит в полицията От името на цигуларя измамници събирали пари Стряскащо много българи се дрогират с хероин, ето колко хиляди си играят с живота си Над 69 хиляди българи са употребили тежкия наркотик миналата година
Огромно задръстване на "Хемус" Причините за тапата са две Камион подпали 3 пожара в България, огънят достигна дворовете на 2 къщи и застрашава военен завод Пореден неприятен инцидент в страната
Почина звезда от няколко сериала Тристан Роджърс не можа са се пребори с коварния рак Българин разказа за срещата си очи в очи с голяма мечка "Вцепених се", споделя мъжът, за щастие животното не е било агресивно
Мащабно спортно събитие в Поморие Вълни от емоции на плувен маратон Бургаската звезда Вениамин сигнализира за измама Ето как се опитват да използват името му за нечисти цели 
Трагедия на Мусала Почина млад мъж Мелания Тръмп пише на Путин: Върнете смеха на децата, време е Първата дама на САЩ изпрати „писмо за мир" до руския президент
Гари Каспаров с нова лудост: Насочете ракетите към Москва! Естония в Петербург за 3 дни Сега има огромна Европа и нейният потенциал е не по-малък от американския Земетресение в Югоизточна България рано тази сутрин Епицентърът е бил на 9.2 км североизточно от град Кермен