Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С една тиквичка и две яйца правя чуден обяд, дори децата го обожават

Ключови думи: тиквичка, тиквички, обяд, бърза рецепта с тиквички, флагман

Ако търсите бърза, лесна и вкусна рецепта със сезонни  зеленчуци, тази солена тиквичка ще бъде чудесен избор за вас.

Приготвя се само с няколко основни съставки – тиквички,   яйца и малко брашно – и лесно можете да я персонализирате по ваш вкус.

Благодарение на шунката, сиренето и зеления лук, този Пълнен омлет от тиквички с шунка и кашкавал е питателен, лек и идеален за бърз обяд или вечеря.

Освен това, приготвя се без фурна, директно в тиган, така че спестявате време и енергия.

Пълнен омлет от тиквички с шунка и кашкавал

Продукти:

1 средна тиквичка
2  яйца
1 супена лъжица обикновено брашно
сол, черен пипер на вкус
3–4 резена шунка
3-4 филийки сирене или кашкавал (напр. едам, моцарела)
1–2 стръка зелен лук
олио за тигана
Приготвяне:

Почистете тиквичките и ако имат твърда кора, можете да ги обелите.

Настържете тиквичките на едро ренде в купа.

Добавете сол и оставете да престои около 10 минути, за да се отдели водата.

Изстискайте тиквичките с ръце или през чиста кърпа, за да отстраните излишната течност.

Добавете яйцата, брашното, солта и черния пипер към тиквичките.

Разбъркайте сместа, за да се образува леко гъсто тесто .

Загрейте тиган с малко олио на среден огън.

Изсипете половината от сместа с тиквички в тигана и разпределете равномерно.

Отгоре сложете резени шунка, сирене и нарязан зелен лук .

Покрийте с останалата смес от тиквички и отново загладете повърхността.

Покрийте тигана с капак и гответе на слаб огън за 6-8 минути, докато дъното леко покафенее.

Обърнете кекса с помощта на чиния или капак (като омлет) и гответе от другата страна за още 5–7 минути.

Извадете, оставете да се охлади за известно време и нарежете на триъгълници или квадрати.

2
Коментара по темата
2.
Читател
08.07.2025 00:03:33
На мен пък ми се получи идеално.Рецептата е точна.Аз добавих и малко пресен копър,заради тиквичката.
Който не умее да готви,не му се и получава!
1.
Вай
03.07.2025 19:33:52
Пълни глупости.Изобщо не става.И снимката,е Илюстративна!!!
  Добави Коментар
Този мечок спечели състезание по надебеляване! Няма да повярвате колко тежи Чънк е спокоен за студената зима, натрупа достатъчно мазнини Сърцето й е разбито от изневяра? Ърбан май има нова любов
Скръбна вест! България загуби изтъкнат учен За приноса си в преподавателската, научноизследователската дейност, през месец юни миналата година проф. Балкански бе удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Югозападния университет Чехия готова да затвори границите си за руски дипломати Поводът е предполагаема шпионска дипломатическа мрежа
Бомбена заплаха затвори Октоберфест, МВнР - с препоръки Намерени са експлозиви в раницата на заподозрения за заплахата НСИ обяви колко е населението на България През 2024 година всички области в страната имат отрицателен естествен прираст
Макрон не харесва идеята на ЕС за стена от дронове Скептицизъм идва не само от Париж Народът в потрес: Депутатите засенчиха героите Нагла снимка на народните избраници с волейболните национали взриви мрежата
Втори Курск: Руска подводница е аварирала край Гибралтар, заплашва я експлозия? Засега Кремъл не е потвърдил информацията Вратите на късмета се отварят за 5 зодии Родените под тези пет знака трябва да обърнат по-голямо внимание на вътрешните си импулси
МОН задейства мерки за привличане към професии с недостиг на специалисти През последните години са направени и значителни крачки по отношение на стипендиите на докторантите 100-годишна рецепта: Вземете глава лук, нарежете я и я сложете в чая - помага при какво ли не! Когато съм настинала, се чувствам по-добре, след като пия този чай в продължение на 2 дни