Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всеки път, когато имам гости, правя месо под шуба - само редя в тавичката и пъхам във фурната

Ключови думи: месо под шуба, флагман, рецепта

Казано е, че пътят до сърцето на един мъж минава през стомаха – няма по-вярно доказателство за тази максима от днешната рецепта.

Ако вече сте опитвали класическото месо по френски, просто трябва да оцените този шедьовър по достойнство. Месото под шуба, както е името на това изкушение, за разлика от прототипа си, не изисква гарнитура. В много ресторанти този тип ястия се поднасят директно в съда, в който са приготвени и се наричат „​​тиганчета “ (нещо като нашите гювечета ).

Ето го и него: Месо под шуба

Продукти

1 кг. свинско месо
3 глави лук
3 домата
4 картофа
4 скилидки чесън
250 гр. кашкавал
зелени подправки на вкус
сол на вкус

Приготвяне

Пригответе съставките, без да ги смесвате. Нарежете месото на големи резени, поръсете със сол и пипер. Настържете картофите и кашкавала на едро ренде, нарежете лука на пръстени, а доматите – наполовина.
Намажете тавичка за печене с масло, след това поставете отгоре на слоеве месото, лука, настърганите картофи. Намажете доматите с майонеза и ги поставете върху картофите. Пъхнете във фурната и печете в продължение на 40 минути на 200 градуса.

Не изключвайте фурната. Извадете тавичката, поръсете ястието с нарязани зелени подправки и чесън, след което поръсете обилно с кашкавал. Печете във фурната още 5 минути.

Най-хубавото в тази рецепта е, че тя не е класическа и затова може да се приготви с всякакво месо. Само не забравяйте, че говеждото трябва първо да бъде добре мариновано. Препоръчваме ви да приготвите месото под шуба на порции и да го сервирате в съдчетата, където е било приготвено – идеално става в малки гювечета. Опитайте и непременно споделете резултата с нас!

1
Коментара по темата
1.
месото
01.07.2025 11:57:39
Другият път поднесете на вниманието ни рецепта за месо във валенка с копър и сметана.
  Добави Коментар
Млад мъж от Бургас изпадна в отчаяние: Жена ми иска секс по два пъти на ден, не издържам вече Сутрин още не съм си отворил очите, тя вече е над мен, споделя анонимният мъж Българка снима еротичен филм с африканци на плаж в Халкидики, полицията ги арестува погрешка Според репортажа на SKAI, снимките на филма са приключили и екипът е прибирал техниката и се е приготвял да се прибира
Защо кухнята изглежда мръсна Все повече домакинства признават, че дори и при редовно чистене, мястото за готвене не излъчва онази свежест, която очакваме Ще бъде въведена наредба за временните места за палатки и кемпери извън морските плажове и къмпингите С наредбата ще бъдат уредени условията и процедурите за обособяване на такива места в зони „А“ и „Б“ на Черноморското крайбрежие
Топ 5 на най-лъжливите зодии: На тях не трябва да се доверяваш за нищо на света Астрологията откроява пет знака, за които лъжата не е грях, а инструмент – за оцеляване, забавление или просто удобство Истината за тази риалити звезда Непрекъснати, несекващи подмятания и подигравки години наред
Това са най-завистливите зодии В света на астрологията обаче има знаци, които са много по-склонни да завиждат и да търсят потвърждение на собствената си стойност чрез сравнение с другите Звезден актьорски състав в "Кошмарна комедия" разсмива Бургас до сълзи На 3 юли от 20:30 ч. публиката ще се наслади на блестящото представление "Кошмарна комедия" от майстора на френския хумор Жан Поаре
Отказа се от грима, но не и от имплантите Момичето с червен бански, което тичаше по плажа и възбуждаше мъжките фантазии, е останало в миналото. За добро или лошо обаче е тази промяна? Топ 5 на най-арогантните зодии и как нараняват другите Ето кои са най-често посочваните
Готви ли се за сватба Фолкпевицата сподели интересен кадър Всяка събота правя най-пухкавите мекици без мая по тази рецепта Въпреки че тестото не съдържа мая, то трябва да почине, за да стане еластично, в това е и тайната