Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всеки път, когато имам гости, правя месо под шуба - само редя в тавичката и пъхам във фурната

Ключови думи: месо под шуба, флагман, рецепта

Казано е, че пътят до сърцето на един мъж минава през стомаха – няма по-вярно доказателство за тази максима от днешната рецепта.

Ако вече сте опитвали класическото месо по френски, просто трябва да оцените този шедьовър по достойнство. Месото под шуба, както е името на това изкушение, за разлика от прототипа си, не изисква гарнитура. В много ресторанти този тип ястия се поднасят директно в съда, в който са приготвени и се наричат „​​тиганчета “ (нещо като нашите гювечета ).

Ето го и него: Месо под шуба

Продукти

1 кг. свинско месо
3 глави лук
3 домата
4 картофа
4 скилидки чесън
250 гр. кашкавал
зелени подправки на вкус
сол на вкус

Приготвяне

Пригответе съставките, без да ги смесвате. Нарежете месото на големи резени, поръсете със сол и пипер. Настържете картофите и кашкавала на едро ренде, нарежете лука на пръстени, а доматите – наполовина.
Намажете тавичка за печене с масло, след това поставете отгоре на слоеве месото, лука, настърганите картофи. Намажете доматите с майонеза и ги поставете върху картофите. Пъхнете във фурната и печете в продължение на 40 минути на 200 градуса.

Не изключвайте фурната. Извадете тавичката, поръсете ястието с нарязани зелени подправки и чесън, след което поръсете обилно с кашкавал. Печете във фурната още 5 минути.

Най-хубавото в тази рецепта е, че тя не е класическа и затова може да се приготви с всякакво месо. Само не забравяйте, че говеждото трябва първо да бъде добре мариновано. Препоръчваме ви да приготвите месото под шуба на порции и да го сервирате в съдчетата, където е било приготвено – идеално става в малки гювечета. Опитайте и непременно споделете резултата с нас!

2
Коментара по темата
2.
Прасето
02.07.2025 13:11:16
Месото е най хубаво, като може да ходи.
1.
месото
01.07.2025 11:57:39
Другият път поднесете на вниманието ни рецепта за месо във валенка с копър и сметана.
  Добави Коментар
Тя не гони – тя избира: навиците на жените, които мъжете не забравят Защо не трябва да сте прекалено на разположение на партньора си Кога всяка зодия е готова за сериозна връзка В астрологията всяка зодия има свой собствен ритъм в любовта и нужди, преди наистина да се ангажира с някого
Уникална рецепта! Този сладкиш се прави без брашно и буквално се топи в устата След като веднъж опитате този уникален сладкиш с извара, неминуемо ще започнете редовно да приготвяте този шедьовър на всички свои близки Този плод топи мазнините дори докато спите Със своите 90 процента съдържание на вода, грейпфрутът е истински съюзник в борбата с наднорменото тегло
Тото с откровение: Там, където няма аплодисменти, има хора, които ме познават без микрофон Тото признава, че именно в моментите далеч от сцената си спомня какво го е подтикнало да започне музикалния си път Ако си мислите, че в България работим бавно... Във Великобритания ремонт на път може да отнеме век Според статистиката над 25 000 шофьори са претърпели щети по автомобилите си заради дупки само през тази година
Изгоненият Томи от „Игри на волята“ започва да прави маргарин Намажете се с Томи, апелира той 4 зодии са на прага на голяма промяна в живота към края на годината Дали сте сред тях
Горим мазнини и намаляваме кръвната захар с това упражнение в седнало положение Възможно ли е да сме намерили златната среда между фитнес и удобство Заплатата й се топи Тя побесня
Черен ден за България, почина музикална емблема Вачо Бъндарака си отиде на 81-годишна възраст Ако се събудите в 3:17, 3:33 или 3:42 – това не е безсъние, а това е сигнал за опасно нещо! Когато това явление се повтаря, особено в периода между 3 и 4 часа сутринта, тялото може да сигнализира, че нещо е извън баланс