Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ужасни грешки, които допускаме с хладилника

Ключови думи: грешки с хладилника, съхранение на храна, миризми в хладилника, развалена храна, подреждане на хладилник, срок на годност, какво не се държи в хладилника

Хладилникът е едно от най-важните уреди в дома, но често го използваме неправилно. От натъпкване до пренебрегване на срокове, правим куп грешки, които не само развалят храната, но и водят до лоши миризми, натрупване на бактерии и дори загуба на пари. Ето кои са най-честите грешки и какво да правим, за да ги избегнем.

Съхраняваме всичко, без да мислим

Не всичко има място в хладилника. Продукти като домати, хляб, чесън, картофи и банани се развалят по-бързо или губят вкус, когато са студени. Те трябва да се държат на стайна температура.

Оставяме храна без капак или в отворени съдове

Остатъците, подправките или супите, оставени без капак, бързо влошават качеството си, привличат миризми и създават условия за развъждане на бактерии. Винаги използвайте добре затворени кутии.

Претъпкваме хладилника

Когато е прекалено пълен, въздухът не циркулира правилно и студът не достига навсякъде. Това води до неравномерно охлаждане и бързо разваляне на храни. Оставяйте пространство между продуктите.

Забравяме храна на дъното

Колко пъти сте намирали мухлясало сирене или гнила ябълка в ъгъла на най-долната полица? Ако не подреждате хладилника редовно, ще трупате отпадъци, които развалят всичко около себе си и причиняват неприятни миризми.

Не следим сроковете на годност

Дори в хладилника храната има срок. Салами, млечни продукти, готови ястия и сосове имат ограничено време на годност и след това стават опасни. Не съхранявайте продукти с изтекъл срок „за всеки случай“.

Използваме хладилника като фризер

Много хора поставят топли храни веднага в хладилника, мислейки, че ще се охладят по-бързо. Това обаче повишава температурата вътре и разваля другите продукти. Изчаквайте храната да изстине преди да я приберете.

Не почистваме редовно

Хладилникът се нуждае от редовно почистване – поне веднъж месечно. Остатъци, разлети течности и забравени буркани създават отлична среда за бактерии и мухъл.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Полицията в Париж простреля буйстващ мъж Драма в метрото Ивайло Мирчев: Трябваше да питаме Еврокомисията за особения управител на „Лукойл“ Нужен е конкурс за тази длъжност, коментира той
2-годишно дете почина след упойка в стоматологична клиника до България В съседна Румъния се случи голяма трагедия Изборът на Румен Спецов за особен управител на "Лукойл" бил изненадващ Това не е лесен бизнес. Много малко хора в света се занимават с търговия на петрол, коментира енергиен експерт 
Двама митничари са задържани при операция на ГДБОП Акцията е проведена на "Калотина" Искрен Иванов: Санкциите срещу „Лукойл“ удрят повече Европа, отколкото Русия Анализаторът е категоричен, че Тръмп не желае да влиза в пряк военен сблъсък с Москва, защото това би било равносилно на Трета световна война
Няколко души загинаха в чужбина, след като автобус се удари в спирка Трагедия в Стокхолм Тръмп иска официално разследване на връзките на Епстийн с Бил Клинтън Клинтън отдавна е подложен на разследване за връзките си с Епстийн и е летял с частния му самолет, въпреки че никога не е бил обвиняван в нарушения по скандала
Бивш шампион в тежка категория на бокса се би с кокаин в кръвта Голям скандал в спорта Братя Аргирови: Преходът ще свърши за всеки индивидуално България се развива въпреки някои хора, коментира пък композиторът Стефан Димитров
Разтърсващи подробности за отвличането на млада българка Младата жена преживя шок В тази страна камионите за боклук са по-чисти от линейки В Япония са перфекционисти