Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Гостите си помислиха, че съм купила това руло Фереро Роше от скъпа сладкарница, а рецептата е толкова проста

Ключови думи: Ferrero Rocher, Фереро Роше, руло, рецепта

Мисля, че няма човек, който да не обожава вкуса на шоколад и лешници – точно като този на легендарните  бонбони „Ferrero Rocher“! E, ние запазихме вкуса, но променихме леко рецептата и така получихме това феноменално руло Фереро Роше – за всички шокоманиаци!

Руло Фереро Роше
Продукти:

6 яйца
100 г захар
1 щипка сол
25 г какао
2 с. л.
нишесте (обикновено пшенично)
180 г шоколад (над 50% какао)
2 с. л. вряща вода
За крема:

250 г маскарпоне (или друг вид крема сирене)
250 г Нутела (или друг течен шоколад)
150 г печени, белени, едро смлени лешници
Глазура:

200 г черен шоколад
25 г масло
50 г печени, белени, едро смлени лешници
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тавата на фурната с хартия за печене.

За кората: Разделете жълтъците от белтъците. Разтопете шоколада на водна баня.

Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипка сол. Разбийте жълтъците със захарта, докато се сгъстят и побелеят. Добавете предварително смесеното и пресято какао и нишестето.

След това добавете разтопения шоколад и разбъркайте до получаване на еднородна смес. Добавете две супени лъжици вряща вода. Накрая леко обединете сместа с белтъците, като внимателно разбърквате с лъжица (въртете отдолу-нагоре, за да остане въздушна сместа).

Сместа се разпределя равномерно в тавата и се пече в загрята фурна общо 13 минути.

Пригответе си влажна кърпа, докато се пече кората (кърпата не трябва да мирише на омекотител, за да не промени миризмата на кората).

Когато извадите кората от фурната я поръсете с какао и я покрийте с прозрачно фолио. Прехвърлете я върху влажната кърпа със страната, върху която е хартията, след което я навийте заедно с кърпата на руло. Оставете да се охлади до стайна температура.

За крема: Смесете крема сиренето и течния шоколад, след което добавете лешниците. Изстиналата кора се отвива, маха се фолиото, намазва се с крема и се завива отново. Докато навивате рулото, този път отлепете хартията за печене. Поставете рулото в хладилник, докато приготвите глазурата.

За глазурата: разтопете шоколада и маслото на водна баня. Поставете рулото върху решетка или върху хартия за печене (може да използвате същата хартия, на която сте пекли кората) и го залейте с глазурата. Отгоре поръсете с лешници, след което отново приберете в хладилника да стегне.

Хартията се отстранява и рулото се прехвърля в чиния за сервиране.

Половин час преди сервиране извадете рулото, за да се отпусне малко.

Забележка: Готовото руло може да се увие в прозрачно фолио и да се съхранява в хладилник или да се транспортира без повреди.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Каза дали ще смени България Новиков няма намерение да се състезава за друга държава отново  Мощен ураган край бреговете на... Мексико
Направи интересно изказване Енрике е голям привърженик на отборната игра Кошмарна катастрофа разтърси света на тениса Почина голям талант, други 2 човека са в критично състояние
"Моряците" ще имат затруднения... Истанбул Башакшехир е много труден съперник Земетресение в съседна страна Трус в Гърция
Сериозен инцидент в Пловдив Пешеходец е бил ударен от лек автомобил Приеха го в болница Проблеми за Мбапе
Голям екшън край Варна Задържаха мъж, издирван с червена бюлетина В началото на лятото: 2 метра сняг натрупа на... Високите места в турската провинция Ризе
Футболна легенда се бори за живота си Сашо Паргов е в тежко състояние Потъна в скръб Почина бабата на Ариана Гранде